Bebeği Hastaneler Kabul Etmedi

Hasta Bebeğin Hastanelere Kabul Edilmediği İddiası...
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Adapazarı'nda, beyne giden damarları bel bölgesinde dışarda doğan ve acil ameliyat edilmesi gerektiği belirtilen 1 haftalık bebeğin, iki hastanede, yer olmadığı gerekçesiyle kabul edilmediği öne sürüldü.
Adapazarı'nda yaşayan Taraklı Esenyurt Köyünden 1 yıllık evli Sezgin ve Nesrin Kiraz çiftinin 1 hafta önce bir kız bebekleri oldu. Ancak bebeğin beyne giden damarları bel bölgesinde vücut dışında olduğu görüldü.
Bebeğin İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiğini belirten baba Sezgin Kiraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gittiği hastanelerden çeşitli gerekçelerle geri döndürüldüğünü öne sürdü.
Baba Kiraz, yaşadıklarını şöyle anlattı:
''Buradan bir ambulans bile vermediler. Biz taksiyle kızımı alıp, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittik. Ama yer olmadığı gerekçesiyle kabul etmediler. Daha sonra, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittik. Orada da, aynı gerekçeyle kabul etmediler. Daha sonra İzmit Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittik. Orada da çocuk servisinin kapandığını söylediler. Ve benim elimde bebeğimin acilen ameliyat olması gerektiği konusunda bir rapor var.
Bebeğim ameliyat olmazsa ölecek. Hiçbir hastane kabul etmediği için, Adapazarı'na döndük. Ve bir tanıdığı araya sokarak tekrar doğum evinde yatmasını sağladık. Doktorlar, kızımın yürüme şansı olmadığını söyledi. Kızım ameliyat olmazsa ölecek. Eğer ameliyat olursa, en azından yaşayacak.''
Bir firmada tezgahtar olarak çalıştığını ve sağlık sigortası olduğunu bildiren baba Kiraz, ''Burada bir bebeğin hayatı söz konusu, ama hastaneler bunu bile bile bizi kabul etmediler. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Sağlık Bakanlığından bana bu konuda yardım etmelerini istiyoruz. Henüz bir isim koymaya fırsat bulamadığımız bebeğimizi kaybetmek istemiyoruz. Çok çaresiz kaldık'' diye konuştu.
Sakarya Kadın Doğum Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Sarı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, doğum evinde beyin cerrahi bölümü olmadığı için, bebeği diğer hastaneye sevk ettiklerini belirtti.
Bebeğin hastaneye sevki için girişimlerini sürdürdüklerini bildiren Sarı, ''Bebeğin ameliyat olması gerekiyor. Yürüyüp yürümeyeceği konusu ise ameliyatla ilgili bir şey'' dedi.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

emine
25.10.2007 / 16:08:00
utanın ya.bir bebeğe sahip çıkamıyacaksanız ne işniz var,doktor falan olmayın ayıp.vidanınız hiç sızlamıyomu?
fehmi
25.10.2007 / 17:24:57
bu kardeşımıze herkesın yardımcı olması lazım gercekten zor durumu.aynı problemlerı bende yaşadım banada amalıyat yapamayız yapsakta yaşamaz dediler ama allaha şukurler olsun kocaelı unuversıtesı şu ankı rektorun ve sakaryadakı önemli brokratların araya gırmesı ıle amalıyat oldum.ve kurtuldum.bu kardeşımızede bırılerı yardımcı 0lması lazım.
muharrem yas:13
7.06.2009 / 00:00:36
şu okuyan doktorlar boşuna vakıt gecırıyorlar ınsanda bıraz ALLAH korkusu olur?? ıcınızde allah korkusu olan varmı???bunu duyanlar msn mı eklesınler...

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.