Bu Sese Kulak Verin…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Bu Sese Kulak Verin…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel merkezi tarafından hazırlanan proje kapsamında CHP Sakarya İl Başkanlığı “Saha Çözüm Sakarya” ekibi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş koordinesinde Taraklı’ da çalışma yaptı. Ev ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Vatandaşların sorunlarını dinleyip not aldılar

Bu ziyaretler esnasında dikkat çeken bir aile dramını dile getireceğim. Önemi olan “Bağcı dövmek değil, Üzüm yemek” ifadelerini kullanarak konunun önemini belirtmek istiyorum. Bu işin iktidarı, muhalefeti olmaz

ACAR AİLESİ

Taraklı Yenidoğan mahallesinde yaşayan Acar ailesinin yaşadıkları sıkıntıları daha önce haber yaptım. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda ulusal televizyon kanallarında da haber yapıldığını hatırlıyorum.

Şimdi gelelim Acar ailesinin yaşadığı sıkıntıya;

Taraklı Yenidoğan Mahallesi'nde yaşayan 78 yaşındaki Kemal ve Maviye Acar çiftinin kızı 25 yıldır obezite hastalığıyla mücadele eden 50 yaşındaki Leyla Acar. Evlerinin tek geçim kaynağı, aile reisi olan baba Kemal Acar'ın aldığı yaşlılık maaşı olunca hastane masraflarının önüne bir türlü geçemeyen Acar ailesi oldukça zor günler geçiriyor. 230 kilo iken 4-5 yıl önce ameliyat olan ve 2 ayda 70 kilo birden veren Leyla Acar tedavisini devam ettiremeyince son günlerde tekrar kilo almaya başlamış. Leyla Acar’ın babası Kemal Acar "Kızımızın tekrar kilo almaya başlaması bizleri çok korkutuyor. Durumumuz hiç iyi değil. Tedavi ettirebilmemiz için yaşlı halimle günlerce kızıma sağlık raporu almak için uğraştık, olmuyor. Kızımız aşırı kiloları nedeniyle yürüyemiyor, yataktan kalkamıyor. Yaşlı olduğumuz için kolundan tutup kaldırıp yürütemiyoruz. Devletimiz yardım ederlerse hastamı yeniden hastaneye götürüp tedavi ettirmek istiyorum" diyor. İçinde bulunduğu durumu gözyaşları içerisinde anlatan obezite hastası Leyla Acar “Lütfen birileri yardım etsin. Bu hastalıktan kurtulmak istiyorum, yataktan kalkıp evimin bahçesine çıkmak istiyorum" diyor

Yaşlı kadın anne Maviye Acar ise, "Kızım ameliyat olduktan sonra yeniden kilo aldı. Biz yaşlıyız, arabamız yok maddi durumumuz yok. Devletimizden yardım bekliyoruz, Kızımın hastanede tedavi olmasını istiyorum" diyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanlığı “Saha Çözüm Sakarya” ekibinin Taraklı’ da gerçekleştirdiği bu çalışma sırasında Kemal Acar ve Maviye Acar’ı dinledikten sonra kendilerinin ve kızları Leyla Acar’ın durumuna ve gözyaşlarına tanık olduktan sonra inanın uykularım kaçtı. Ve hala uyuyamıyorum.

Acar ailesinin çocuklarını tedavi ettirmede kuşkusuz hukuksal olarak eksiklikleri vardır. “Sosyal devlet” diyoruz. Bu kavram çok önemli. Sosyal Devlet işlevinin devam etmesi gerekiyor. Acar ailesine sahip çıkılmalıdır.

Buradan yetkililere sesleniyorum. Yardımcı olun, Leyla Acar tedavi edilsin, sağlıklı günlere kavuşsun. Yaşlı annesinin, babasının Allah yarımcıları olsun. Bir an önce huzura kavuşsunlar, Allah sağlık ve uzun ömürler versin.

HALK TOPLANTILARI

Taraklı halkına destek olmak ve vatandaşların derdini çözmek amacıyla halk toplantılarının önemi büyüktür.

Taraklı Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı belirli periyotlarla halk toplantıları düzenleyip vatandaşlarla hasbihal etse sorunları dinlense, talepler bildirilse, birlik ve beraberlik ve samimiyet içerisinde vatandaşların pek çok derdine çözüm yolu bulunacaktır. Ayrıca bu toplantılarda vatandaşlar için yapılan hizmetlerde anlatılabilir. Halk toplantılarına yoğun katılım olabileceğini düşünüyorum.

Tekrar görüşmek üzere hoşçakalın…

 

#leyla-acar #ecevit #keles

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.