GÖYNÜK ARAŞTIRMALARI VE HALK KÜLTÜRÜ SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

168 Akadesmiyenin yayınladığı bildirilerin sunulduğu sempozyum kapsamında atölye çalışmaları, konserler, halk oyunları, defileler, belgesel gösterimleri ile sergiler düzenlendi.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından Göynük Kaymakamlığı ve Göynük Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Göynük Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu yapıldı. Çok sayıda bilimsel ve sanatsal etkinliğin yer aldığı zengin içeriğiyle dikkat çeken sempozyum, 25, 26 Kasım 2022 Bolu ve 27 Kasım 2022 tarihlerinde Göynük'de gerçekleştirildi.

Sempozyum kapsamında Göynük ilçesinin doğal güzellikleri, kent dokusu, tarihi ve kültürel mirası ile Türkiye’nin Sakin Şehirleri arasında yer alan Göynük değerleri 168 akademisyenin yayınladığı bildiriler ile katılımcılara sunuldu. Sempozyum kapsamında ayrıca atölye çalışmaları, konserler, halk oyunları, defileler, belgesel gösterimleri ile sergiler düzenlendi.

Göynük Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu, Üniversite ev sahipliğinde Kongre Merkezi Bordo Salonda düzenlenen açılış programıyla başladı. Programa; Bolu Valisi Erkan Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Keleş, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Haluk Saygılı, Göynük Kaymakamı Ferhat Gür, Belediye Başkanımız Ahmet Çankaya, Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER) Müdürü ve Sempozyum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Azize Aktaş Yasa, konuk bilim insanları ve akademisyenler, dekanlar, Belediye Personellerimiz, Göynük Sivil Toplum Kuruluşlarımız, vatandaşlarımız ve öğrenciler katıldı.

Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya açılış konuşmasında “Göynük çok önemlidir. Akşemseddin Hazretleri türbesi ve Kuvayı Milliye’ye ilk destek veren Cumhuriyet’in ilk Kaymakamı Hurşit Bey’in yaptırdığı Zafer Anıtı ile çok değerli bir ilçedir. Üniversitemize gerçekten köklü bir kültürü olması nedeniyle Göynük’ü işlediği için şükranlarımı arz ediyorum. Sempozyumun hazırlanmasında emeği geçen Bütün Belediye Personelime ve Göynük Üreten Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine teşekkür ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı da sizlere çok teşekkür ediyor, Programımızın başarılı geçmesini diliyorum.” dedi.

Sempozyumun son gününde Göynük ilçesinde gerçekleşen programda, Bolu’dan gelen misafirlerimize ve Vatandaşlarımıza Belediye Salonumuzda, Göynük ile ilgili bilgilendirme ve Göynük El Sanatları Bildirisi ve Göynük El Sanatları Çalıştayı gerçekleştirild,. Programın sona ermesi ile birlikte katılımcılara ve misafirlere Yöresel El Sanatları Üretim Merkezi ve Göynük gezisi yaptırılarak program tamamlandı
 

#goznuk #bolu-goynuk #goynuk-haber #goynuk-belediye-baskani #ahmet-cankaya #prof-dr-mustafa-alisarli #goynuk-kaymakami #ferhat-gur # #kibriscik-belediye-baskani #emin-tekemen #turker-ates #dr-ogr-uyesi-azize-aktas-yasa

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.