Erdal İnönü'yü Uğurluyoruz

Türk siyasetinin ve bilim dünyasının gülen yüzü, SHP'nin Onursal Genel Başkanı Erdal İnönü, İstanbul’da toprağa veriliyor. Cenaze Teşvikiye Camii'nden böyle uğurlandı
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Erdal İnönü'nün cenazesi, bugün Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından, Zincirlikuyu'daki aile kabristanında toprağa verilecek.

ABD’de vefat eden eski başbakan yardımcısı ve dışişleri bakanı Prof. Dr. Erdal İnönü, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlanıyor.

Erdal İnönü’nün Amerikan Hastanesi morgunda bulunan cenazesi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve yeğeni Hayri İnönü tarafından alınarak konvoy eşliğinde öğle vakti cenaze namazının kılınacağı Teşvikiye Camii’ne getirildi.


İnönü’nün Türk Bayrağı’na sarılı naaşı, cami avlusundaki musalla taşına konuldu. Polis tören kıtası, karanfillerle süslenen ve baş kısmında fotoğrafı bulunan İnönü’nün tabutu başında saygı nöbeti tutuyor. Törene katılanların da Erdal İnönü’nün tabutu yanında saygı duruşunda bulundukları görüldü.


Öte yandan, Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü ve diğer aile üyelerinin yanı sıra Hikmet Çetin ve Onur Kumbaracıbaşı da cami avlusunda hazırlanan özel bölümde taziyeleri kabul etti.


Cenaze namazının ardından cenaze Teşvikiye Camii'nin avlusundan alınarak Zincirlikuyu'daki aile kabristanlığına götürülmek üzere yola çıktı.

Bazı yollar trafiğe kapalı

İnönü için bugün İstanbul'da düzenlenecek cenaze töreni nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr.Erdal İnönü için Teşvikiye Camii'nde düzenlenecek tören dolayısıyla bazı cadde ve sokakların trafiğe kapatılacağı bildirildi.

Açıklamada, Vali Konağı, Hüsrev Gerede, Maçka ve Teşvikiye caddeleri ile Amerikan Hastanesi önündeki Dr. Müfide Küley, Cami, Ahmet Feragi, Teşvikiye Bostan, Akkavak ve Atiye sokaklarının trafiğe kapatılacağı kaydedildi.

Ayrıca, Nişantaşı Bronz Sokak'ta trafiğin ters yönde işleyeceği belirtilerek, ihtiyaç duyulması halinde bildirilen yollar dışında bazı cadde ve sokakların da trafiğe kapatılabileceği uyarısında bulunuldu.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.