Çok Huzurlu bir İlçemiz Var… Ama !

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün kaleminden
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde Taraklı’yı ziyaret eden misafir grubu ile birlikteydim. Kendileriyle uzun süre birlikte oldum. Taraklı’yı dolaştık. Saatlerce sohbet ettik.

Taraklı’ya ilk gelişleri değildi. Daha öncede birkaç defa Taraklı ’ya gelmişler. Pandemiden sonra ilk kez gelmişler. Taraklı’nın son durumu hakkında epey bir şikâyette bulundular. Öncelikle şunu ifade edeyim. Taraklı insanından ve konakladıkları “Hanımeli Konağı” hizmetlerinden çok memnun kaldıklarını belirttiler.

Taraklı’ nın çok güzel olduğunu ama ilçe merkezinde gözle görülen pek çok sorun ile karşılaştıklarını daha önce Taraklı’ya geldiklerinde daha güzel bir Taraklı bulduklarını anlattılar

Kendilerine Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı’nın seçildikten sonra pandemi ile yüz yüze geldiğini dolayısıyla bu süreçte hizmetlerin etkilenebileceğini anlattım. Buna rağmen Taraklı’da doğalgaz çalışmalarının gerçekleştirildiğini restorasyonlar için kamulaştırmalar yapıldığını söyledim. Tüm anlattıklarıma rağmen “Taraklı’da yapılması gerekenler bakanlık düzeyinde yapılacak işler değil. Tabi ki Ankara’da bakanlık düzeyinde girişimlerde bulunarak yapılacak işler olur” diyerek Taraklı’nın ana caddesinde trafik sıkışıklığına anlam veremediklerini dile getirdiler. Şahsıma da sitem ettiler. “ Gazetecisin Taraklı’da merkezde caddede trafik sıkışıklığını dile getirmen gerekir.” dediler. Kendilerine defalarca trafik sıkışıklığı ve oto park sorununu dile getirdiğimi söyledim. Sık sık dillendirmem gerektiğini belirterek yöresel ürün pazarı alanı hakkında da şikâyetlerini de dile getirdiler. Taraklı gibi turistik bir ilçede son derece ilkel bir yöresel ürün pazarının olmasının çok garipsenecek bir durum olduğunu ve başka yerlerde kurulan yöresel ürün pazarlarından örnekler vererek anlattılar. Bu sorunların tamamen yerel yöneticileri ilgilendiren sorun olduğunu belirttiler.

Büyükşehir Belediye meclisinde Taraklı’nın taleplerinin sürekli gündeme getirilmesi gerektiği ve Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanları ile Taraklı’nın çok daha güzel olabileceğini söylediler.

Taraklı’nın Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde yer aldığını, Osmanlı’nın kuruluşunda ve Milli mücadele yıllarında Taraklı’nın öneminden söz ettim. Mustafa Kemal Atatürk Taraklılılar için “ Kendi Küçük Gönlü Büyük Taraklı” diyerek “Kumru” isimli tarihi top hediye ettiğini ve tarihi topun Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık meydanında sergilendiğini anlattım.

Ben bunları anlattıktan sonra “Öyle yapılmalı, böyle yapılmalı” gibi iyi niyetle çözüm yolları dillendirildi.

Sonuç olarak misafir grubumuzla yaptığımız sohbette konuşulan sorunların çözümünde Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Taraklı’nın çok daha güzel yaşanılabilir bir yer olabileceği kanaati hakim oldu.

Tarihi konakları, doğası ve kültürü ile yaşam biçimi ile Sakarya İli’nin turizmde adeta vitrini olan Taraklı için Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin küçük dokunuşları ile Taraklı Sakarya’mızım ülkemizin ve dünyanın gülen yüzü olabilir.

Biz Taraklı’ya helikopter pisti istemiyoruz. Organize sanayii istemiyoruz, liman istemiyoruz.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin aşkla şevkle yapacağı küçük dokunuşlarla mesire alanları, mahallelerde çocuk oyun parkaları, yürüyüş parkurları, ışıklandırmalar, yeşil alan ve çiçeklendirmeler yapılabilir.

Taraklı Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi el ele vererek problemleri kısa sürede çözebilir.

Misafirlerimiz ile gerçekleştirdiğimiz sohbette anlattıkları sorunları dinleyince kendimi rahatsız hissettim.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Taraklı’yı güzelleştirme adına bu küçük dokunuşları. yapar mı? yapmaz mı? Sivil toplum kuruluşlarımızda elini taşın altına koyar mı?

Şu net biliniyor ki Taraklı Sakarya’nın vitrini.

Pek çok konuda adından söz ettiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Taraklı’ ya da elini uzatacaktır inşallah.

 

** **

Mehmet Ali Çınar’ı Ölümünün 2.yılında saygı ve özlemle Anıyorum….

 

TARAKLI AJANS İnternet Gazetesi’nin kurucusu emekli öğretmen Mehmet Ali Çınar’ın 6 Ağustos 2021 tarihinde ani vefatı hepimizi derinden üzmüştü.

Kendine has yaşam tarzı,doğruluğu,dürüstlüğü, çevreye ve topluma karşı duyarlılığı ile tanıdığımız ve TARAKLI AJANS İnternet Gazetesi’nin bu günlere gelmesinin mimarlarından birisi olarak daima hatırlayacak ve yokluğunu hissedeceğiz.

 

Haftaya görüşmek üzere hoşçakalın. Esen kalın….

 

#kose-buyuk #sehir #hizmet #tarakli

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.