Araç Alım Satımında Yeni Uygulama: Kusurlu Araçlar İçin Tahkim Mekanizması Kuruldu

İkinci el araç alımlarında sonradan ortaya çıkan kusurların mahkemeye gitmeden çözülebilmesini sağlayacak olan tahkim kuruluyla, taraflar arasındaki uyuşmazlıkların daha hızlı bir şekilde çözülmesi hedefleniyor.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), araç alım satım süreçlerinde yaşanan sorunlara çözüm getirmek amacıyla Adalet Bakanlığı'ndan aldığı arabuluculuk yetkisiyle "MASFEDTAM" adıyla bir tahkim mekanizması kurdu. 

MASFTEDTAM İle Çözüm Hızlı ve Etkili Olacak

MASFED Başkanı Aydın Erkoç, araç alım satım süreçlerinde sıkça karşılaşılan sorunların önüne geçmek amacıyla MASFEDTAM'ı hayata geçirdiklerini belirtti. Bu uygulama ile özellikle kilometre sıfırlama, kazalı araçların kusurlu olmadığı gibi sorunların daha hızlı bir şekilde çözülebileceğini ifade etti. Başkan Erkoç, Türkiye genelinde 70 bin motorlu araç satıcısı bulunduğunu ve yılda 10 milyon aracın alınıp satıldığını vurgulayarak, bu hareketlilik içerisinde ortaya çıkabilecek eksikliklerin ve kusurlu işlemlerin çözümü için MASFEDTAM'ı oluşturduklarını söyledi.

Başvurular Hızlı ve Kolay

MASFEDTAM'a başvuruların "0 (312) 282 46 46" numaralı telefon aranarak yapılabileceğini belirten Erkoç, başvuruların hemen değerlendirilmeye alındığını ve sorunların en fazla 1 hafta içinde çözüme kavuşturulmaya çalışıldığını açıkladı. Ayrıca, vatandaşların www.masfedtam.com.tr adresinden ayrıntılı bilgilere ulaşabileceğini ifade etti.

Tahkimle Hızlı Çözüm

MASFEDTAM Başkanı Salih Kılınç, başvuruların ardından karşı tarafın davet edildiğini ve tarafların karşılıklı anlaşmaları ve mağduriyetin giderilmesi için köprü görevi yapıldığını belirtti. Belirlenen zararın ödenmemesi durumunda ise icra takibi başlatıldığını açıkladı. Kılınç, tahkim sürecinin, mahkeme ücretlerinden daha düşük bir ücretle gerçekleştiğini ve bu sayede vatandaşların daha ekonomik bir çözüm bulabileceğini söyledi.

MASFEDTAM'ın şu anda sadece Ankara'daki Otonomi'de faaliyet gösterdiğini ancak yakın zamanda Türkiye genelinde hizmet vermeyi planladıklarını ifade etti.

#masfedtam #tahkim-mekanizmasi #arabuluculuk #arac-alim-satimi #kusurlu-araclar #adalet-bakanligi #aydin-erkoc #salih-kilinc

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.