Karagöl Yaylası'nda Tuvalet Çilesi
Karagöl Yaylası'nda Hafta Sonu Ziyaretçi Yoğunluğu
Sakarya’nın Taraklı ilçesinde yer alan doğal güzellikleriyle ünlü Karagöl Yaylası, hafta sonları binlerce doğasever ve kampçının akınına uğruyor. Ancak ziyaretçi sayısındaki bu büyük artış, beraberinde ciddi altyapı sorunlarını da getirdi. Yaylada tek bir tuvaletin bulunması, özellikle hafta sonları uzun kuyrukların oluşmasına ve vatandaşların mağdur olmasına yol açıyor.
Doğayla baş başa vakit geçirmek için Karagöl'e gelen ziyaretçiler, bölgede yalnızca caminin altında yer alan tuvaletin hizmet verdiğini belirterek duruma tepki gösteriyor. Göl çevresinde kamp kuran tatilciler, temel bir ihtiyaç için yüzlerce metre yürümek zorunda kalıyor.
Kampçılar Çözüm Bekliyor: "Giriş Ücreti Var, Hizmet Yok"
Gölün karşı kıyısında çadır kuran kampçılar, tuvalete ulaşabilmek için her defasında yaklaşık 700-800 metre mesafe katettiklerini ifade ediyor. Bölgeye giriş yaparken ücret alındığını vurgulayan ziyaretçiler, ödenen ücrete karşılık sunulan altyapı hizmetlerinin yetersizliğinden şikayetçi.
İstanbul'dan ailesiyle birlikte kamp yapmaya gelen Halil Öymen, yaşadıkları mağduriyeti dile getirerek yetkililere çağrıda bulundu. Öymen, "Gölün çevresinde kamp kurduk ancak en yakın tuvalet yüzlerce metre uzakta. Sadece tek bir nokta hizmet veriyor ve dakikalarca sıra beklemek zorunda kalıyoruz. Alanın yoğunluğu göz önüne alındığında bu durum kabul edilemez" dedi.
Gece Saatlerinde Tehlike ve Zorluk
Özellikle çocuklu ailelerin gece saatlerinde büyük zorluk yaşadığına dikkat çeken Öymen, başka yaylalarda daha gelişmiş altyapı olanaklarıyla karşılaştıklarını söyledi. Göletin karşı tarafına ikinci bir tuvalet alanının inşa edilmesinin şart olduğunu belirten kampçılar, temel insani ihtiyaçların karşılanmasını istiyor.
Altyapının Güçlendirilmesi Çağrısı
Yaylaya gelen doğaseverler, alanın doğal dokusuna zarar verilmeden çevre dostu altyapı çözümlerinin üretilmesini talep ediyor. Bölgedeki tuvalet krizinin kalıcı bir şekilde çözülmesi için yetkililerin bir an önce harekete geçmesi bekleniyor.
