Müstesna Bir Şahsiyet: Bedirhan Gökçe

Kapıcı'nın oğlu, Zigon sehpa, Başım gözüm üstüne, Ankara denince aklıma, Küfrüm haddimi aştı bu gece ve bir çok şiirinin müptelası oldum.
Yayın: Güncelleme:

İnsanı insan yapan erdemidir mutlaka
Kıymetleri anlanır sayılar azaldıkça
Şu kirlenmiş dünyada bir örnek isterseniz
Düşünmeden söylerim. Derim Faruk KARACA.
***
İster dayı deyin siz,
İstersenizde hoca
İşin gerçeği o ki
Baba Faruk KARACA

Böyle diyordu Büyük Üstad Bedirhan GÖKÇE, Kayınpederi sayın Faruk KARACA için "üçüncü sayfa şiirleri" isimli kitabının son sayfasında.

İsmini ilk defa 90'lı yıllarınbaşında duymuştum. Daha sonra bir radyo programında sesini duymak nasip oldu. İlerleyen yıllarda ben ANKARA'ya gidince kendisini dahada yakından tanıma imkanı buldum.İnanın ANKARA'ya gelinceye kadar bende Taraklı'nın damadı olduğunu bilmiyordum. Çok sevdiğim ve saydığım abim, Komşum; Cahit (KURNAZ) abi hatırlattı bana. 

Bir gün Çankaya Dikmen-Sokullu kavşağında bir arkadaşımın arabasıyla Hoşdere'den Polis evine doğru gelirken kırmızı ışıkta durduk ve o sesi duydum. Nerede duysam tanırdım o güzel sesi. Arabasında telefonla biriyle konuşuyordu. Bedirhan GÖKÇE'nin ta kendisiydi. 

O yıllarda ANKARA'da Kanal A televizyon'unda bir program yapıyordu. Davet ettiği konukları, değindiği konular, programdaki ciddiyeti, espirileri bile usulünce yapması beni kendisine hayran bıraktı. Hele hele Cemal SAFİ üstadı sürekli programına davet etmesi, onun şiirlerinden okuması beni kendisine gün geçtikçe bağladı. 


Kapıcı'nın oğlu, Zigon sehpa, Başım gözüm üstüne, Ankara denince aklıma, Küfrüm haddimi aştı bu gece ve bir çok şiirinin müptelası oldum.


Önce ANKARA'da Dünya Radyo, görsel medyada Kanal A, ardından İSTANBUL macerası Tatlıses FM, Best FM, ve şimdide Kral FM, duyduğum kadarıyla şu sıralar ayrıca TRT'ye bir program hazırlığı içindeymiş.

Beni en çok mutlu edende, benim naçizane şiirlerimi bazen radyo programlarında okuması olmuştur. Kendine özgü yorumuyla ve sesiyle şiirlere aheng veren, sanki onları melodiye dönüştüren bir duayendir Bedirhan GÖKÇE. Ayrıca yöresel şiirleri, ve bir çok şiiri şiveleriyle okur. yanılmıyorsam sekiz(8)'in üzerinde lehçe biliyor. Her akşam saat 23:00-01:00 arası bulunduğu radyoda "Bedirhan GÖKÇEY'le Üçüncü Sayfa" programını sunar. Programının son on dakikasında çok eğitici, bilgilendirici, hayata dair bilgiler verir. Ve sonunda da " İyi geceler Ankara, iyi geceler TÜRKİYE, sesimizin ulaşabildiği her yere iyi geceler" diyerek programını nihayetlendirir.

Bilmeyenler ve duymayanlar için bir kere daha söylemekte yarar görüyorum. Sayın Bedirhan GÖKÇE Taraklımızın damadıdır. Taraklı'lı Eğitimci-Yazar Sayın Faruk KARACA amcanın damadıdır. Bizler kendisini çok seviyoruz.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

saime
22.02.2008 / 23:46:48
sevgili ufuk tşkler. HAYATIN KILAVUZ “EL KİTABI” YOK! Elimizi yakmadan anlamıyoruz ateşi… Dilimizi yakmadan bilemiyoruz çorba sıcak diyenleri… Düşmeden anlamıyoruz annemizin aman dikkat demesini… Bin nasihat bir tecrübeye bedel olurken… Bazen ilk tecrübemizle ödüyoruz her şeyin bedelini… Yanmadan ya da yaşamadan anlamıyoruz, aşkı ve beraberinde getirdiği acıları… Ehliyet kitabından ne kadar şoför olunursa o kadar oluyor, ancak direksiyona geçince anlıyoruz hayatı… Hep üçüncü mevki biletler alıyoruz, ötesine yetmiyor kesemizin endamı, oysa üçüncü mevkilerde birinci sınıf yaşamakta elimizde, birinci mevkilerde üçüncü sınıf yaşamak da… Biz hep olmaza hasret ateşiyle yanıp tutuştuğumuzdan, olduğumuz, bulunduğumuz yeri de anlamıyoruz; yana yakıla eriyoruz kendi menzilimize… bedirhan gökçenin kendi yazısı,paylaşmak istedim.bu anlamlı yazı için tşkler bedirhan gökçe.tşkler ufuk şen.hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.
burcu demirboğa
27.02.2008 / 18:59:16
sayın ufuk abicim yazıların çok güzel.bilgilerinizden ben ve üniversitedeki arkadaşlarım son derece yararlanıyoruz bizce değerli bi yazarımızsın,başarılarının devamını diliyoruz ufuk abi...
ismail yavuz
3.03.2008 / 04:29:18
eskiden gece 11 ile 1 arasini Bedirhan Gokce dinlemeye ayirirdik elimizden geldigin ce yatakhanemizde. Gercekten farklli bir sahsiyet ve ozel bir yetenek. en cok sevdigim yani da samimi olusu... Ve siz Ufuk abi bizim icin gercekten cok degerlisiniz bizim de aslinda sizi anlatmamiz gerekecek yakinda. sizi tanimiyorum ama sadece burdan gorduklerim kafi bana. Tarakli icin de buyuk bir guzellik sizi icirisinde barindirmak,gercekten sagolun...
Ufuk ŞEN
3.03.2008 / 11:54:50
İsmail kardeş inan beni iltifatlarınla o kadar güçlendiriyorsunki. Sana şükranlarımı arz ediyorum. İnşaallah bir gün seninle tanışma lutfuna ererim. Fikir dağarcığın ve kalemin çok kuvvetli.Aslında senin gibi bir değerin bu sitede editörlük yapmasını ben şahsen isterim. Saygılarımla
ismail yavuz
4.03.2008 / 06:23:03
estagfirullah abi,biz sizleri okudukca kendimizi gelistirme firsati buluyoruz. insallah Tarakli gencleri de sizin gibi ufku genis ve on yargilardan uzak abilerin yonlendirmesiyle guzel isler basaracaklar. tekrar tesekkur ediyorum... kaleminize kuvvet versin Rabbim
hacer polat
9.05.2008 / 00:47:21
benim aklım karışık hala.gerçekten bedirhan abi faruk karaca nın damadı mı?bilen biri varsa msn adresime cevap yazsın lütfen___________editörden: doğrudur. Bedihan Gökçe Faruk Karacanın Damadıdır.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.