Gazete Manşetleri/ 8 Mart Cumartesi

Türkiye'nin önde gelen siyaset, ekonomi ve spor gazetelerinin manşet haberleri...
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:



 

’Su’da rüşvet patladı
Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi ile emekli bir başkan yardımcısı ve belediye hesap işleri müdürü, ’organize suç örgütü kurmak’, ’rüşvet almak’ ve ’ihaleye fesat karıştırmak’ iddialarıyla gözaltına alındı.
 
Peygamber benzetmesi
’Dünya sahnesinde bir köylü çocuğu’ başlıklı haberinde The Economist Dergisi, Fethullah Gülen için şu ifadeyi kullandı: Kendi ülkesinde şerefle ve biraz da şüpheyle karşılanan ’peygamber’.



268 sortide 272 hedefi vurduk
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, önümüzdeki yıl Hava Kuvvetleri’nde 50. yılını dolduracak. Orgeneral Babaoğlu, Hava Lisesi ve Hava Harp Okulu yılları dışında 44 yıldır savaş pilotu. 
 
Askersiz karşılama
Celal Talabani için Esenboğa’da düzenlenen karşılama töreninde hiçbir askeri yetkili bulunmadı. Atatürk’ün mozolesi önünde saygı duruşunda bulunmayan Talabani, PKK için de ‘ortak bela’ demedi.
 


Kadınım, evde ücretsiz köleyim
Tarımda ya da eşinin dükkânında 'ücretsiz çalışan' kadınların sayısı 2 milyon 110 bin! 11 milyon 801 bin kadın da ev işleriyle meşgul!

 

Seviyoruz ama...
Dünya İzleme Enstitüsü: Türkiye'de kadınların yüzde 58'i şiddet görüyor. Bu, Etiyopya'dan bile fazla.
Violence Against Women Dergisi: Türkiye Ortadoğu ülkeleri arasında kadına en fazla şiddet uygulanan ülke.


 
Nereye gidiyoruz
Şanlıurfa'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin inşa ettiği evlerin sahiplerinin belirlenmesi için spor salonunda yapılan kura çekiminde kadın ve erkekler harem-selamlık şekilde ayrı tribünlere oturdu. Giresun'da ise üzerinde bikinili bir kadın fotoğrafı bulunan 'Plajda' filminin afişini AKP'li belediye kaldırttı



Pompalı direniş
Türk Çimento ve İSKİ’nin uğruna mahkemelik olduğu Bakırköy Osmaniye’deki arazide, işçiler ve mülk sahipleri arasında meydan muharebesi çıktı. Pompalı tüfekler çekildi, 4 kişi gözaltında.



Hesap ver Almanya!
Alman karakolunda yediği dayaktan sonra ölen Adem için Alman basını ve yetkililerinin ağzını bıçak açmıyor.

 

Planlar örtüşüyor
AKP, Washington'ın PKK beklentisini, kültürel, ekonomik ve siyasal açılımlarla karşılayacak

 

ABD baskısıyla çekildiğimizi ispatlasınlar siyaseti bırakırım
Başbakan Erdoğan, kara harekâtının ABD'nin talimatı ile bitirildiği iddialarına sert cevap verdi. Büyükanıt'ın, "İspatlansın, üniformamı çıkarırım." sözünü hatırlatan Erdoğan, "Biz de siyaset elbisesini çıkarırız. Bu ka-dar iddialı konuşuyorum." dedi.

 

Yeni bayraklı dönem
Irak Cumhurbaşkanı Talabani yeni Irak bayrağı eşliğinde Türkiye ile yeni bir sayfa açmak için Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın Talabani görüşmesinin gündemini PKK ile Kerkük oluşturdu.



Kaldı 9! 1-2
Geçen hafta Galatasaray’ı yenip 137 hafta sonra liderlik koltuğuna kurulan Beşiktaş, Başkent’te öldü öldü dirildi. Kartal, İbrahim Toraman’la öne geçti, Gençlerbirliği Kerem’le yanıt verdi. Maçın uzatma dakikaları resmen nefesleri kesti... 90+1’de Bobo ile Tuna’nın ceza sahası içindeki mücadelesine yan hakem, ‘Penaltı’ diye bayrak kaldırdı, Yunus Yıldırım devam ettirdi. Bu karar Beşiktaşlılar’ı çılgına çevirirken, Bobo 3 dakika sonra ağları havalandırıp lideri sevince boğdu.

 

Kanun koyucu Bobo
Geçen hafta G.Saray'dan liderliği devralan Beşiktaş, dün G.Birliği karşısında ecel terleri dökmesine rağmen maçı kazandı ve zirvedeki yerini korudu.



İstihdamda sorun sürüyor ama lider kadınlar erkeklerin tahtını sallıyor
20 yıl önce 50 milyon nüfuslu Türkiye'de 5 milyon 234 bin kadın işgücü vardı. Bugün 70 milyonluk Türkiye'de nüfusun yarısını oluşturmalarına rağmen kadınların sadece 5 milyon 528 bini çalışıyor. Ancak ekonominin hızlı bir dönüşüme girdiği çeyrek asra yakın bu zaman diliminde kadınların geleneksel olmayan mesleklerde ön plana çıktığı görülüyor.


haberzade

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.