Okuyunca Paris’te Yaşıyor Sandım

İnci ÖKTEN İnci ÖKTEN
Yayın: Güncelleme:

Geçen gün Kocaeli Barış Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sadun Çetin’in bir yazısını okudum.


Çetin geçen hafta sonu ilimize gelmiş ve Kocaeli’ne döndüğünde kendi köşesinden ilimizle ilgili görüşlerini anlatmış.


İlimizden öyle bir bahsetmiş ki, bir anda içim karardı. ‘Benim şehrim bu kadar kötü mü’ diye düşündüm. Sanki Lübnan sanki Beyrut benzetmesini yapmış.


Yazıyı okuyunca bu adam Paris’te yaşıyor diye düşünürsünüz. Gerçi kendisi Paris’i de aşmış, bizim yanımızda onlar uzay çağında yaşıyormuş-muş…


Anlaşılan Sayın Çetin, ilimizde Erenlere gelmiş ve gitmiş. Şehrin içine dahi girmeden gördüklerini tutmuş kaleme almış.


İzmit’in en sıradan Gazenfer Bilge Bulvarı’ndan söz eden Sadun, anlaşılan bizim Çark Caddesi’ni gezmemiş. Bizim de Çark Caddemiz onların o meşhur Fethiye Caddesi’ne 5 basar. Fethiye Caddesi yıllardır aynı. O caddenin sadece adı kalmış. 10 yıl önce gittiğiniz mağazayı yine aynı yerinde aynı şekliyle buluyorsunuz.


Tesadüf o ki; Sadun’un ilimizde bulunduğu aynı hafta bende İzmit’teydim. O meşhur Fethiye Caddesi’ni ve bazı alışveriş merkezlerini gezdik. Hep aynı hep aynı. Değişen hiçbir şey yok. Açılan o büyük alışveriş merkezleri bile cazibesini yitirmiş.


17 Ağustos Depremi’nin merkez üstü Gölcük olduğunu da yazan Çetin, en büyük darbeyi İzmit’in aldığından söz etmiş… Bence yazar burada da yanılmış… En büyük darbeye Sakarya aldı. Bu bir gerçek. Merkez üstü Gölcük olabilir ama ağır darbeyi Sakarya aldı.


Anlaşılıyor ki; İzmitli yazar deprem zamanı ilimize hiç gelmemiş. Eğer gelseydi kimin daha ağır darbe aldığını çok iyi kıyaslayabilirdi.


İlimizde deprem sonrasında sadece 3 sene altyapıya yatırım yapıldı. Üst yapıya bakılamadı bile. İzmit böyle bir problem yaşamadı. Biz altyapı çilesi çekerken, onlar üst yapıya yatırım yaptılar.


Biz binlerce yıkılan evin enkazlarını kaldırırken onlar yeni yeni ev inşaatları ile uğraşıyorlardı. Çünkü İzmit’te Sakarya’da olduğu kadar yıkım olmadı. Bunlar da göz ardı edilemez.


Sayın Çetin, son cümlelerinde “Bizim Adalet Köprüsü’nü Sakaryalılar hayal bile edemez” diye yazmış. İzmit’te, böyle bir köprü göremedim ama anlattığına göre güzel bir şey.


Geçen sene komşu ilimizde 110 açılış birden gerçekleştirildi. Bakıldığında öyle görünen pek bir şey yok Tek bildiğim açılış İzmit’in Sapanca Gölü’nden su almak için çektiği hat oldu. Bu da bizi tedirgin ettiği için aklımda kalan tek açılış.


Çetin’in ilimizle ilgili tüm izlenimleri doğru olmasa da, haklı olduğu yanlar da var ama anlattığı kadar da henüz Lübnan veya Beyrut gibi olmadık.


Bence bu yazılanları, bizim yerel yönetimler dikkate almalı. Ben olsam bunu hırs yapar, Adapazarı’nın örnek bir şehir olması için gece gündüz yeni projeler üretmeye ve hayata geçirmeye çalışırdım.  


 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Mehmet KOÇAK
30.03.2008 / 00:42:38
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim..

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.