Hayatımızın Yüzdesi

İnci ÖKTEN İnci ÖKTEN
Yayın: Güncelleme:

Hepimizin yaptığı işten zaman zaman sıkıldığı anlar olur. Masanızda işler öylece sizi bekler durur. Ama ne çare, o işler sizin işiniz ve siz o işleri yapmak için ordasınız.
Bu gibi durumla genelde Pazartesi günleri daha sık karşılaşırız. Nedendir bilinmez ama Pazartesi günleri iş hayatı olanlar için eziyet günüdür. Geçmek bilmez.
Hele hele Pazar gününün ardından hiç çekilmez. Ama bazen küçük bir kitap bile işinizi sevmenizde etkili olabiliyor.
Geçtiğimiz yıllarda kendime bir kitap almıştım. Dale Garnage’nin bir kitabı. Kitaplarda sevdiğim bölümlerin hep altını çizerim. Zaman zaman da bazı kitaplarıma özlem duyar onları tekrar okuma gereği hissederim.
İşte Dale Carnage’nin “İşten ve Yaşamdan Zevk Almanın Yolu” adlı kitabı da bunlardan biri.
Yine altını çizdiğim bu kısmı bugün sizlerle paylaşmak istedim.Şöyle başlıyor, “Eğer homur homur homurdanmayı bırakmayacak olursan sadece işini değil, sağlığını,yuvanı ve arkadaşlarını da kaybedersin!..
“Yaşamımızdaki şeylerin yüzde 90’ı doğru yüzde 10’u yanlıştır. Eğer mutlu olmak istiyorsak tüm yapmamız gereken doğru olan yüzde doksanın üstünde durup, yanlış olan yüzde onu görmezden gelmektir.
Ama eğer üzülüp acı çekmek ve mide ülserine yakalanmak istiyorsak bütün yapmamız gereken şey, yanlış olan yüzde onun üzerinde durup yüzde doksanı görmezden gelmektir” (Dale Garnege)


DİPNOT- “Hayata atıldığımda en gerekli şeyin güç olduğunu sanırdım.40 yıllık iş hayatımdan sonra en gerekli şeyin sabır olduğunu anladım.(Herbert N.Casson)

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

saime
18.04.2008 / 16:56:27
İNSANLARI YÖNETMEDE TEMEL TEKNİKLER Eleştirmeyin, suçlamayın, şikayet etmeyin! İçten ve dürüst takdirlerinizi esirgemeyin Karşınızdaki kişide iş yapma isteği uyandırın! İNSANLARA KENDİNİZİ SEVDİRMENİN 6 YOLU Başkalarıyla içtenlikle ilgilenin! Gülümseyin! Herkes kendi adının her dildeki en tatlı ve en önemli sözcük olduğuna inanır! Bunu unutmayın! İyi bir dinleyici olun! Karşınızdakini kendisi hakkında konuşmaya yönlendirin! Karşınızdakinin ilgisini çekecek konulardan bahsedin! Karşınızdakinin kendisini önemli hissetmesini sağlayın ve bunu içtenlikle yapın! Tartışmadan en iyi sonucu almanın tek yolu tartışmadan sakınmaktır! Başkalrının görüşlerine saygı duyun! Kimseye “yanılıyorsun” demeyin! Yanılıyorsanız, vakit geçirmeden bunu içtenlikle ortaya koyun! Söze dostça başlayın! Karşınızdakinin “Evet” demesini sağlayın Bırakın konuşmanın çoğunu karşınızdaki yapsın! Bırakın, karşınızdaki kişi fikrin kendisine ait olduğunu düşünsün! Olayları. inci öktene tşk
saime
18.04.2008 / 23:16:02
Her gün birşeyler öğrenip,öğretin!!! Paylaşmadığınız sizin değildir!!! unutmayın ki siz insanları ne kadar geliştirriseniz o kadar gelişirsiniz...Gelişin-geliştirin...gelişin-geliştirin...gelişin-geliştirin...Sonuna kadar gelişin geliştirin!... Kırın zincirleri!... Bugün, şu an değilse ne zaman!!Binlerce kilometrelik bir yolculuk tek bir adımla başlar ve sizler bu gruba üye olarak ilk adımı atmış olacaksınız!!! Yalnız yolda durmak,gerilemek, sürünmek, emeklemek, yürümek, koşmak, uçmak. size kalmış! Yolda nasıl ilerleyeceğinizi seçimleriniz, enerjiniz,istekliliğiniz, nereye ulaşmak istediğiniz belirleyecek! Ben asil bir şekilde kartallar gibi uçmayı öneriyorum, yılanlar gibi sürünmeyi değil!. Dale Garnage'den Dost Kazanma Sanatı. bu kitap bendede var paylaşmak istedim.inci hanıma tşkler.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.