Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri

Hıdırlık Pilavı

İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Anadolu’nun fethinden önce gelen Alperenlerden olan Hıdır Dede Hıdırlık adını alan tepede meftundur.

Hıdırlık Tepesi Taraklı’ ya hâkim iki tepeden birisidir. Her yıl geleneksel olarak burada gerçekleştirilir Hıdırlık Pilavı etkinlikleri. Taraklı’nın hemen hemen her köyünde bahar sonunda yapılan Hayır Pilavları geleneği çok uzun yıllardan beri yapılmaktadır.

Taraklı halkının dayanışma ve paylaşma ruhunun yansıması olan Hıdırlık Pilavı etkinliklerinin bu yıl 13.sü düzenlenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla 6- 7- 8 Haziran 2008 Cuma, Cumartesi ve Pazar günü yapılacak etkinliklerde ilk gün saat 14.00 de Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık parkında Taraklı Halk Oyunları gösterisi ile açılış yapılacak. 14.30 da Kültür evinde Taraklı Halk Eğitim Merkezi kurslarının sergi açılışı gerçekleştirilecek. Saat 16.00 da ise Yunuspaşa çarşısında restorasyonu tamamlanan küçük handa El sanatları standlarının açılışı yapılacak. Gece programında ise Raif Karapekmez ’in “Geçmişten günü MÜZE TARAKLI” konulu söyleşi ve slâyt gösterisi yapılacak. Hıdırlık Pilavı etkinliklerinin ikinci gününde ise saat 13.30 da Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık parkında Sakarya Büyükşehir Mehter takımı tarafından gösteri sunulacak. Saat 15.00 de ise Belediye Aile Çay Bahçesinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Taraklı Belediyesi işbirliği ile Yöresel Yemek Yarışması yapılacak. Akşam sat 19.30 da Sapanca Halk Eğitim Merkezi Tiyatrosu Belediye düğün salonunda “Antigone” adlı oyunu sergileyecek. Ardından saat 22.00 de Havai Fişek Gösterisi yapılacak. Havai fişek gösterisinden sonra Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık parkında yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu ve Turan Yavuz tarafından “Taraklı Belgeseli” sunum ve söyleşi yapılacak.

Etkinliklerin üçüncü gününde Hıdırlık Tepesinde saat 11.00 de Mevlid-i Şerif okunmasının ardından vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapılacak.

Saat 15.30 da Kapalı Pazaryerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları tarafından Türk Halk Müziği konseri gerçekleştirilecek.

Her yıl Haziran ayının ikinci haftası gerçekleştirilen Hıdırlık Pilav etkinliklerine bu yılda çevre köy ve ilçelerden hatta yurdun değişik bölgelerinden büyük katılım olması bekleniyor.

 Son sekiz yıldır çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle zenginleştirilen pilav etkinliklerinin kıştan sağ salim çıkmanın şükranlık ifadesi yaz mevsiminin de bol ve bereketli geçmesi için yapılan duaların kabulü dileğiyle hoşça vakit geçirmenizi temenni ediyoruz.

Şen ve esen kalmanız dileğiyle. Hoşça kalınız.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

İSLAM ERDEM
9.06.2008 / 01:49:39
Evet Taraklı'nın kaynaşma,tanıtma,buluşma günü bu.Bu çalışmaayı en harika bir şekilde organize eden Taraklı belediyesini kutluyorum.Ben bu organzasyon için dikkate alınacağını umduğum iki öneri sunacağım.1.Pilavlar tepside verilip israf edilene kadar bir kişilik tabilot halinde tabakla verilsin.2.Bir vakıf kurulsun ve yıl boyunca ilgili planlamaları yapsın.Bu konuda Göyük'teki Akşemsettin Şenliklerini organize eden vakıf örnek alınabilir.Taraklı'ıyı daha güzel yarınlar bekliyor.Ümitsiz olmayın, ümit siz olun.Taraklı sevdalılarının sevdası kutlu olsun.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.