Milliler Yola Devam Dedi

2008 Avrupa Şampiyonası'nda final gibi karşılaşmada Türkiye ev sahibi İsviçre'yi 2-1 yenerek gruptan çıkma şansını Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı karşılaşmaya taşımayı başardı.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:
İlk yarıda Hakan Yakın'ın golüne engel olamayan Ay-Yıldızlı ekibimiz, ikinci yarıda önce Semih ile beraberliği yakaladı, 90. dakikada da Arda'nın golüyle galibiyete ulaştı: 2-1.

xPortekiz maçına savunma kurgusuyla çıkan Ay-Yıldızlı ekibimiz, İsviçre karşısına ise hücum ağırlıklı oyun taktiğiyle çıkmıştı. Forvetteki Nihat'ı orta sahadan Gökdeniz, Tuncay, Arda, Tümer desteklerken kanatlardan Hakan Balta ve Hamit de ataklara destek veriyordu. İlk 45 dakikada rakipten çok yağan yağmur Ay-Yıldızlı ekibimizi durdurdu. Nihat'ın iyi marke edilmesi, Arda ve Tuncay'ın gol bölgelerine geç girmesi ataklarımızı başlamadan bitirdi. Arda'nın kafa şutunun direkten dönmesi dışında çok fazla pozisyon bulamadık. Ev sahibi İsviçre ise oyun kurgusunu Gökhan İnler, Hakan Yakın ve Eren Derdiyok'un üzerine kurmuştu. Eren ve Hakan, forvette gol ararken Gökhan ise Türkiye'nin ataklarını karşılıyordu. Yağmurlu havalarda oynamaya alışkın olan ev sahibi ekip, Hakan Yakın ve Gökhan İnler'in tehlikeli şutlarının ardından 32. dakikada Eren'in pasında Hakan Yakın'la golü buldu. Bu golden iki dakika sonra bu kez Servet'in ıskasında Hakan Yakın, müsait durumda topu kale yerine auta attı.

İkinci yarıda Fatih Terim, Tümer ve Gökdeniz'i kenara alırken Mehmet Topal ve Semih'i sahaya sürdü. Bu değişiklik hem orta sahamızın direncini artırdı hem de Nihat'ı forvette yalnızlıktan kurtardı. Yağmurun da dinmesiyle bu kez Türkiye'nin atakları başladı. 57. dakikada Nihat'ın ortasında Semih'in güzel kafa vuruşuyla oyuna denge getiren Ay-Yıldızlı ekibimiz, herkesin maçın bitmesini beklediği anda Arda Turan'ın attığı güzel golle sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi: 2-1.

Milliler, Çek'i kırarsa çeyrek finale çıkacak!

Millilerimiz pazar günü grubun son maçında karşılaşacağı Çek Cumhuriyeti'yle adeta bir final oynayacak. Kazanan şartsız grup ikincisi olarak çeyrek finalist olacak. Beraberlik durumundaysa; atılan ve yenen goller de eşit olduğu için tur atlayan tarafı UEFA'nın yeni statüsü gereği uzatmalar oynanmadan seri penaltı atışları belirleyecek. Turnuvanın açılış maçında Çek Cumhuriyeti'ne 1-0 yenilen İsviçre ise ikinci maçında da Milli Takım'ımıza 2-1 yenilerek Euro 2008'e veda etti. Portekiz ise son maçını beklemeden tur biletini cebine koydu.

haberzade

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.