Artık Çeyrek Finaldeyiz

Türkiye: 3 - Çek Cumhuriyeti: 2
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (A) Grubu'nun son maçları İsviçre'de yapıldı.. Türk Milli Takımı, Çek Cumhuriyeti ile Cenevre'de, İsviçre ise Portekiz ile Basel'de karşı karşıya geldi. Türkiye 2-0 yenik duruma düştüğü Çek Cumhuriyeti karşılaşmasında son dakikalarda attığı gollerle karşılaşmayı 3-2 kazandı.

Stat: Stade de Geneve

Hakemler: Peter Frojdet, Stefan Wittberg, Henrik Andren (İsveç)

Türkiye: Volkan, Hamit, Emre Güngör, Servet, Hakan Balta, Arda, Tuncay, Mehmet Topal, Aurelio, Semih, Nihat

Çek Cumhuriyeti: Cech, Grygera, Ujfalusi, Rozehnal, Jankulovski, Polak, Matejovsky 4 (Dk. 38 Jarolim), Plasil, Galasek, Sionko, Koller

Gol: Dk. 34 Koller (Çek Cumhuriyeti)

Sarı kartlar: Dk. 6 Mehmet Topal, Dk. 10 Mehmet Aurelio (Türkiye)

EURO 2008'de A Grubu'nda Çek Cumhuriyeti ile çeyrek final mücadelesi veren A Milli Takımımız zorlu müsabakanın ilk yarısını Koller'in kafa vuruşundan yediği golle 1 - 0 mağlup kapattı.

A Milli Futbol Takımımız Çek Cumhuriyeti'yle tam anlamıyla ya tamam ya devam maçında ilk yarıda daha çok beraberliği düşünür bir anlayışla oynadı. Rakibin kanatlardan ortalarında ve derin paslarında Emre Güngör ve Servet dişe diş mücadele ederken, ortasahamız ve hücumda oynayan Nihat ve Semih fazla etkili olamadılar.

Çek Cumhuriyeti ise hem kanatlarda Sionko ve Plasil ile, hem de Koller ile ceza sahası içindeki yüksek topların hepsinde etkili oldu. Koller, Servet ve Emre Güngör'e rağmen her topa vurmayı başardı.

Finallere Portekiz yenilgisiyle başlayan A Milli Takımımız ikinci maçında ev sahiplerini safdışı bırakma geleneğini sürdürdü ve 1-0 geriye düştüğü maçta İsviçre'yi 2-1 yenerek turnuvanın dışına attı. Ay-yıldızlı ekibimiz Çek Cumhuriyeti maçında ise ilk yarıda etkili olamadı.

1. dakikada santrayı yapan Çek Cumhuriyeti'nde Polak'ın uzun pasını Koller indirdi, Matejovsky'nin sert şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

10. dakikada Servet'in yaptığı faule Mehmet Aurelio itiraz edince sarı kartı görürken atışı kaleyi tam cepheden gören açıdan Jankulovski kullandı. Penaltı noktası üzerinden Koller kafayı vurdu, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

17. dakikada gelişen atağımızda Tuncay, Arda'dan aldığı pasta yaklaşık 25 metreden vurdu, meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

Aynı dakika içinde kaleci Cech'in degajında Koller'in indirdiği topun gelişine Matejovsky yerden sert vurdu, kaleci Volkan üzerine gelen topu yatarak kontrol etti.

22. dakikada gelişen Çek Cumhuriyeti atağında sol kanattan Plasil'in kale içine gönderdiği top sağ çaprazda Sionko'nun önünde kaldı, bu oyuncunun içeriye sert ortasında ise Servet, Koller'in önünden topu çelerek mutlak gol pozisyonuna izin vermedi.

25. dakikada Koller'in sağ kanada pasında Sianko topu kontrol etti, Mehmet Aurelio ve Hakan Balta'yı geçip önünü boşaltır boşaltmaz vurdu, meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.

31. dakikada Nihat'ın sol köşeden kullandığı korneri Çek Cumhuriyeti defansına yardıma gelen Koller ceza sahası dışına çıkardı. Sağ çapraza açılan topu Hamit kontrol edip ceza sahasına gönderdi, Servet'in yükselip vurduğu kafada top kaleci Cech'te kaldı.

34. dakikada Çek Cumhuriyeti öne geçti. Bu dakikada gelişen ani atakta sağ kanattan Grygera'nın ceza sahasına ortasında Koller, Servet'e rağmen kafayı vurdu, Volkan uzandı çeldi ancak üst direğin altına çarpan top ağlara gitti: 0 - 1.

42. dakikada Hakan Balta'nın yaptığı faulü Jankulovski kullandı, ceza sahası içine gelen topa Koller, Servet'e rağmen kafayı vurdu, ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Çek Cumhuriyeti'nin 1 - 0 üstünlüğünde sona erdi.

zaman

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

can
17.06.2008 / 10:09:02
millilerimize çok teşekkür ederiz

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.