Kurban Derileri

Kurban Derileri Toplama Yetkisi Türk Hava Kurumuna Ait
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:
DERİ TOPLAMA YETKİSİ THK'DA
Türk Hava Kurumu (THK) Adapazarı şube başkan yardımcısı Melek Dayanç,"deri toplama yetkisinin sadece Türk Hava Kurumu (THK) ait olduğunu söyledi.
Cumhuriyet Savcılığı
Türk Hava Kurumu (THK) binasın da basın açıklaması yapan Başka yardımcısı Melek Dayanç,"vatandaşların herhangi bir vakıf, dernek veya benzeri kuruluşlara kurban derisi verilmeyeceği konusunda bilgilendirileceği ve aksi davrananlar hakkında cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacağı, yakalanan derilerin de THK'ya intikalinin sağlanacağını belirtti.
Kurslar
Türk Hava Kurumu halktan aldığını halka veren bir kuruluştur. Topladığı yardımları (kurban derisi, fitre-zekât, bağış ) ve elde ettiği gelirleri gençlerimizin havacılık konularındaki (Pilot, paraşüt, model uçak, planör, yelken kanat, yamaç paraşütü ve balon) eğitimlerinde kullanmaktadır."diyen Başkan yardımcısı Melek Dayanç,"bu gelirler çoğaldıkça açılan kurslar ve bunlarda yetişen gençlerin sayısı da o düzeyde artmakta olduğunu söyledi.
Pay ediyoruz
Dayanç açıklamasını şöyle sürdürdü; Türk Hava Kurumu'nun vermiş olduğu paylarla; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Diyanet Vakfı aracılığıyla, yoksullara, afetzedelere, öksüz, yetim ve kimsesiz çocuklara ve hayır çalışmaları yapılmasına katkıda bulunulmuş ve bundan sonra da aynı katkıyı eksiksiz devam ettirileceğini ifade etti.
Vekâlet Kurbanı
Vekâlet Kurbanı hakkında da bilgi veren Başkan yardımcısı Melek Dayanç,"bu yıl ki kurban bedelini 250 YTL olarak belirlediklerini söyledi. Dayan,bu yolla kesilen hayvanlardan,elde edilen etler kavurma haline getirilmekte,yurdun her köşesindeki muhtaç aileye paketlenip dağıtılacaktır dedi #

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Kadir DEMİR
1.12.2008 / 19:18:52
Konu ile ilgili aslında söylenecek söz çok ama kurban deri ve toplanan bağışlarla ilgili yazmayacağım.Yazsam bile elden bişey gelmeyecek,anlaşılamayacağım.Sıkıntım fitre ve zekatlarla ilgili ki onlarla ilgili de yazsak onlar da anlaşılmayacak.Neyse...Fitre ve zekatlar fakir fukaranın hakkı olup hiç bir kurum ve kuruluşa,dernek,okul,cami,kurs vb.gibi yerlere verilmez.Hısım-akrabadan başlayıp eş-dost,konu komşu,mahalle sakini velhasıl çevremizdekilerin hakkıdır.Hiç bir İslam alimi aksi yönde fetva vermemiştir.Bahse konu kurumumuza bağış yapabiliriz ama fitre ve zekatlarımız haricinde.
onur hilmi
1.12.2008 / 22:32:35
hocam görüşlerinize ve sıkıntılarınıza aynen katılıyorum bu hususlar bence müslümanın gasbedilen hayır hakkıdır.
Cafer
2.12.2008 / 10:43:25
Allah Allah...Gönül rahatlığı içerisinde kurban derisini THK vereceğim.Emhaldülilllah müslümanım..nereden içap ediyor gasp edilmesi.Kimse zorla deri almaz.SAYGILAR
deniz üstün
3.12.2008 / 07:50:32
Kurban derilerini zorla THK na verdiriyorlarda ne oluyor insanlar kaçak göçek başka yerlere veriyor enteresan bir ülkede yaşıyoruz bırakın insanlar istediği yere versin,ülkemizde maalesef olması gereken yasaklar yerine olmaması gereken yasaklar var toplumu artık böyle basit şeylerle ezmenin,germenin,yıpratmanın anlamı yok vatanı bölmeye çalışan partinin malüm özgürlüklerini kıssınlar adamlar utanmasa abdullah öcalanı devlet başkanları ilan edecek
nadir nalbant
3.12.2008 / 19:21:26
1- KANUNLARA uymak zorundayız, konuyu tam bilmiyorum ama kurban derisini tek toplayıcı kurum THK, ama bu isteyen müslüman ın deri bağışını istediği yere yapmasına engel değil diye biliyorum. 2-uyma zorunluluğumuzun yanında yasalar eleştirlmez değildir,her yasa doğru olmayabilir,bana göre de bu uygulama yanlış, kanunla kurulmuş her kurum-dernek yardım toplama kuralları çerçevesinde bu deri toplama işine girebilsin. 3-gasp demek ağır bir eleştiri tabii ama ayrıcalık bir derneğe verilirse sonuç böyle oluyor. 3-ben şahsen kurbanımın derisini (nasip olursa )satıp müslüman ve müslümanlık için faydalı gördüğüm kurumlara vereceğim ki kurban zaten İSLAMIN müslümana(uygunluk şartları var )emredilen bir ibadet,yani paraşüt-planör alınsın diye veremem hayrımı. 4-THK na verenlerde de saygı duymak müslümanlığımızın gereğidir,dinimiz de bırakın hakareti eleştiri bile doğru değildir,hoşgörü-tebliğ esastır.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.