Gazze'de Karşılıklı Ateşkes

İsrail'in ateşkes kararının ardından Hamas ve müttefikleri de Gazze'de bir haftalık ateşkes ilan etti.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

İsrail'in ateşkes kararının ardından Hamas ve müttefikleri de Gazze'de bir haftalık ateşkes ilan etti.
Mısır ile ateşkes koşullarını görüşmek için Kahire'de bulunan Hamas yetkililerinden Ayman Taha, "Hamas ve (diğer) gruplar Gazze'de hemen yürürlüğe giren bir ateşkes ilan ettiler ve İsrail'e çekilmek için bir hafta verdiler" dedi.
Hamas, ateşkes sırasında İsrail'in Gazze'den çekilmesinin yanı sıra "halkın temel ihtiyaçlarını" karşılamak amacıyla gıda ve diğer malların geçmesi için İsrail'in Gazze'nin bütün sınır kapılarını açmasını istedi.
Örgütün bir yetkilisi, örgütün Suriye'deki kanadının da bir haftalık ateşkes fikrini kabul ettiğini söyledi.
İsrail, bugün yaptığı bir açıklamada, Hamas ve diğer gruplar ateşkes ilan etmeden askerlerini çekme konusunu gündemine almayacağını bildirmişti.

"ANLAŞMA SÜRECİNE DE OLUMLU YAKLAŞACAĞIZ" 
Hamas'ın Politbüro üyesi Musa Ebu Marzuk, ilan ettikleri ateşkesin ardından gelişecek süreçte her türlü çabaya da olumlu yaklaşacaklarını bildirdi.
Suriye'nin başkenti Şam'da açıklama yapan Marzuk, "Belirli bir anlaşmaya varılmasını, ambargonun tam olarak kaldırılmasını ve geçitlerin açılmasını teminen, başta Suriye, Türkiye, Katar ve Mısır'ın çabaları olmak üzere, her türlü çabaya olumlu şekilde yaklaşmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz" diye konuştu.

100'DEN FAZLA CESET ÇIKARILDI

Gazze Şeridi'nde ateşkes ilanından sonra tankların eski mevzilerine çekilmesinin ardından bölgede her an yeni cesetler bulunuyor.
Filistin sağlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Gazze'nin Zeytun mahallesinde yapılan aramalarda daha önce vurulan bir ev ve civarında, elleri ve ayakları bağlı 10'dan fazla kişinin cesedine rastlandı. 
İsrail askerleri ile Filistinli militanlar arasında yoğun çatışmaların yaşandığı, bombardıman altındaki Zeytun'da bulunanların, daha önce evleri bombalanan El Sammuni veya El Daya ailelerinden kalanlar olabileceği belirtiliyor.
Bulunan 100'ü aşkın cesedin çoğu, bölgenin kuzeyindeki Beyt Lahya'nın El Atatra yöresinde yıkıntılar arasından çıkarıldı.
Öte yandan, ateşkes kararından sonra Mısır, Refah kapısında günlerdir bekleyen doktorların girişine izin verdi. Gazze'ye gelen 100'den fazla doktor arasında iki de Türk doktor bulunuyor.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Selami Küçükçınar
20.01.2009 / 14:19:36
Otuz,kırk yıl öncesinin ilerici,insancıl,antiemperyalist gençlik hareketi ülkemizde ve dünyada karalanıp,tasfiye edilmeseydi;Bugün yöneten kadrolarda daha çok yer bulacaklardı.Dünya daha yaşanabilir,kaynakların silahlanmaya değil eğitim,sağlık ve kültürel harcamalara ayrıldığı barışın egemen olduğu bir dünya olacaktı.Ama kara düşünceli emperyalistler baskın geldiler.Nerde zayıf,korunmasız bir toplum gördüler leş akbabası misali tepesine çöktüler.Afganistan,Irak,Gazze ve daha niceleri.Kara kaplı ajandalarında kimbilir hangi mazlum ulusları işgal planları var.Saygı ve selamlarımla.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.