Gözler MHP’nin Mitinginde

İnci ÖKTEN İnci ÖKTEN
Yayın: Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra, Kent Meydanı’ndaki ikinci miting bugün MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından yapılacak.

Başbakan Erdoğan, Kent Meydanı mitinginde tecrübeliydi. Çünkü buradaki ilk mitingini geçtiğimiz yaz Temmuz ayında yapmıştı. Erdoğan bir anlamda bu meydana kaç kişi toplayabileceğini çok iyi biliyordu. Bu nedenle mitinge hiç tereddüt etmeden çıktı.
 AK Parti’nin Kent Meydanı’ndaki topladığı bu kalabalık karşısında, hiçbir parti liderinin Kent Meydanı’nda miting yapmaya cesaret edemeyeceği konuşulmaya başlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 20 Şubat Cuma günü Kent Meydanı'nda yaptığı mitingde, siyasi partilerin genel başkanlarına bir anlamda meydan okuyarak, kendisinin il il Türkiye'yi dolaşarak vatandaşın karşısına çıktığını, ancak muhalefet parti liderlerinin henüz bir miting yapmadığına dikkat çekerek adeta meydan okumuştu.

Başbakan Erdoğan’ın, bu restini ilk karşılık MHP Lideri Devlet Bahçeli’den geldi. Bahçeli, 1-7 Mart tarihlerinde miting yapacağı 11 il arasına Sakarya'yı da aldı.
Devlet Bahçeli’nin en son Sakarya’da ne zaman miting yaptığını öğrenmek için internette araştırma yaptım. Ancak gördüm ki: Bahçeli Sakarya’da daha önce hiç miting yapmamış.
Özellikle AK Parti mitingi sonrasındaki "Kent Meydanı'nı bir daha kimse bu şekilde dolduramaz" sözlerinin ardından Bahçeli’nin Sakarya’da miting kararı alması büyük cesaret.
Başbakan Erdoğan’dan sonra, şimdi tüm gözler bugün yapılacak MHP’nin mitingine odaklandı. Çünkü MHP’nin şimdiki adayı Enver Toçoğlu, daha önce Doğruyol Partisi’nden Büyükşehir belediye başkanı adayı olmuş ve DYP’nin neredeyse adının bile unutulduğu bir dönemde AK Parti rüzgârına karşın iyi bir oy almayı başarmıştı.
 
Enver Toçoğlu şimdi MHP’nin adayı. MHP, Büyükşehir belediyesi konusunda en doğru adayın Enver Toçoğlu olduğuna karar vererek Toçoğlu’nu aday gösterdi. Bu karar bazı MHP’liler tarafından olumlu karşılanırken bazı partililerin de tepkisini topladı.

Sakarya’da önceki mitinglerde Gar Meydanı’nda toplanan kalabalığa göre seçim sonuçları az çok belli olurdu. Şimdi Sakarya’da bu meydanın 3 katı kadar büyük Kent Meydanı var ve bu meydanda Başbakan Erdoğan’dan sonra ilk kez MHP Lideri miting yapacak.

Kalabalıkların kıyaslanması açısından bu mitingler çok önemli. Çünkü Sakarya’da yerel seçimlerin ağırlıkta görünen 2 partisi kıyaslanarak, bir anlamda 29 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerden kimin galip geleceğini de göstermiş olacak.
MHP liderinden sonra Saadet Partisi Lideri Numan Kurtulmuş da, Kent Meydanı’nda miting yapacak.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın böyle bir risk alacağını hiç düşünmüyorum. Çünkü Gar Meydanı’nda konserli olduğu halde toplayamadığı kalabalığı Kent Meydanı’nda hiç toplayamaz. O da bunun farkında olduğundan miting programlarında Sakarya’yı hiç seçmiyor.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

misafir
6.03.2009 / 15:54:22
yazdiklarina katiliyorum ve hep destek tam destek diyorum sayin basbakanimiz recep tayyib erdogana sevgilerimlen...
ahmet yılmaz
8.03.2009 / 22:14:45
Gördük işte mitingi helal olsun Devlet Bey'e akp'liler miting görsün foto montajsız coşkulu samimi kalabalığı görsünler adam toplayarak doldurdukları belediye işçilerine izin verip doldurdukları alanı ve bir de MHP ve Sayın Bahçeli'yi dinlemeye gelenleri.İnşaallah Sakaryam MHP'nin.
izzet
22.03.2009 / 21:51:19
biz mhp yız ya hep ya hıç deriz yaptıkmı bole mıtıng yaparız akplıler mıtng gorsun arkadaşımızn dedgı gıbı herkese izin wererek adam toplamıyo,yuregını koyan herkes sayın bahcelıyı dınleye gelsın... sizede çok teşekkurler guzel yazmışssınz

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.