Ne olur

Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR
Yayın: Güncelleme:

Ne olur

Başım önde evimin yolunu tutmuşum, fırtınalı dondurucu soğuğa, her düşen damlanın yeni bir ürperti getirdiği yağmura aldırmadan. Parasızlıktan işsizlikten, ne yağan yağmuru nede çamur içinde kalmış ayaklarımı düşünecek halim var. Ekmek davası bizimki, elinde ekmeğinle eve gitmedikten sonra, yağmurda vız gelir, iliklerine kadar ıslanmakta.
Bugünde dost bildiğim kapıları çaldım, açılmadı. Yaşamın baharında yolun sonunu görür oldum, biriken umutlarım tükeniyor her geçen gün. Bir tek de sığınacak liman bulmaz mı insan, bunca yıl boşuna mı okudum ufacık bir iş için kimleri eğilmedim, ben mi eğilmesini, dayı demesini bilemiyorum. Bu saat de kızımın eşimin yanında olmam lazım lakin yolum uzun bir saat daha yürümem gerek beni bırakan ama benim parasızlıktan bırakamadığım ayakkabılarımla.
Şimdi yatmıştır kızım, o uyuduktan sonra eve gider oldum, kızıma sarılamaz, bakamaz oldum. Ona anca uyurken sarılıyorum öpüp kokluyorum, bakamıyorum yüzüne çünkü çünkü işsiz bir babaya baksın istemiyorum, yüzümü asık görsün istemiyorum, beni işe yaramaz baba olarak ansın istemiyorum. Sabah da o uyanmadan çıkıyorum evden, iş aramak için yollara düşüyorum, ona okul haçlığını bırakamadan gitmek o kadar acı ki, yüreğimi dağlıyor.
Birkaç ay öncede çok paramız yoktu ama işim vardı, bir poşetle de olsa bir ekmekle de olsa göğsümü gere gere eve varmanın mutluğunu yaşıyordum. Kapıda kızımı görmek günün tüm yorgunluğunu alıyordu, ocağımız tütüyordu fazla yakacağımız yoktu ama idare ediyorduk, en azından kızımla otururken iki odun parçasıyla ısınıyorduk o yattıktan sonra ise montlarımızla bile oturmak eşime de bana da büyük bir mutluluk veriyordu. Biz en azından bir dilim ekmek için avuç açmıyorduk. Az da olsa kazanıyor ve Anadolu insanının mütevazılığıyla yoğrulmuş aile saadetimizi yaşıyorduk.
Bir gün kriz dediler, işsiz bıraktılar. Hiçbir kimse görmedi halimizi, teğet dediler, görmeyin onları dediler, bakmayın o tarafa onlar bizden değil dediler. Ben sahi kimdenim. Sizden olmam için ne yapmam gerekiyor. Ne olur söyleyin yapacağım, yapmak zorundayım kızım için yapacağım eşim için yapacağım, onlar benden ekmek bekliyor kızım süt bekliyor, götürmem lazım.
Terk eyle diyor bu dünyayı gönül, ya sizler. Sizleri bırakır nere giderim, lakin çarem de kalmadı, tünelin sonunda bir ışık görsem bıkmadan yürürüm aydınlığa çıkana kadar. Yağmur yüreklim sizler için her şeyi yaparım.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

prenses
9.04.2009 / 11:38:25
Kaleminize sağlık..Sevgilerr

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.