Dimitris Ciropulos'un En Büyük Arzusu...

54 Sene Evvel Ailesinin Taraklı'da Yaşadığını Söyleyen Yunanlı Dimitris Ciropulos'un Dindiremediği İsteği
Faruk Serkan YILMAZ Faruk Serkan YILMAZ
Yayın: Güncelleme:

İŞTE DİMİTRİS CİROPULOS'UN TARAKLI AJANS ARACILIĞIYLA GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİĞİ DİLEĞİ !!!

 

Sayin Bay/Bayanlar İlk evvela hepinizden Turkcem zayif oldugu icin ozur dilerim . Size guzel bir masal gibi hakikat anlatmak isterim. 1955 senesinde sizin o zamanlar Tarakli koyunuzde Ataturkun tanimis oldugu Meliha Taner adinda bir Ogretmen vardi, o benim rahmetli annemdi . Onun kocasi da sizin Koyunuzde doktorluk yapan Yorgo isminde Doktor Ciropulos vardi . Sonra Annem öldü babam da istanbula tasindi ve Adalar Belediye doktoru oldu.Eger o zamanlar onlari taniyan bir kisi varsa lutfen 54 sene sonra onunla kavusmak ve konusmak isterdim. Ben senelerce Istanbulda buyuyup sonra Yunanistanin Atina sehrine geldim . Size tesekkur ederim Sevgi ve saygilarimla Dimitris Ciropulos

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Ufuk ŞEN
20.05.2009 / 10:55:05
Sayın Dimitris Ciropulos; Öncelikle bu güzel mesajınıza çok teşekkür ederim. Okuduğum zaman çok duygulandım. Bu duyarlılığınıza minnetar kaldım. Ve hemen telefona sarılıp annemi aradım. Sizin rahmetli valideniz annemin öğretmeniymiş. Taraklıda ki Ankara caddesi üzerinde bulunan Kooperatif evide sizin babanızın görevi esnasında açılmış. Annem sizin ikiz olduğunuzu söyledi bana, isminizinde Enver olabileceğini belirtti. Birde ablanız olduğundan bahsetti. Hatta kıymetli babanız benim bile görme imkanım olmadığı büyük dedemin rahatsızlığını aileme söylemiş ve ömrünün az olduğunu söylemiş. Annemin anlattıkları arasında bu aneknotlarda geçti. Benim mail adresim bu her zaman görüşmek isterim. Hatta buluşmak isteriz. Saygılarımla
Halim KÜÇÜKINAR
20.05.2009 / 12:44:49
Çok enteresan.Umarım tanıyan birisi çıkar.Ama 2 yada 3 yıl önce Atinada bulundum.İnanın bizden hiç farklı yaşamıyorlar.Fizik yapıları da bizimle çok benzerlikler gösteriyor.Bir park var orda belki 20 masa kurmuslar tavla oynuyorlardı.Tam bizim muhabbetler.Yemekler çok benzer.mesela Atinanın en meşhur kahvaltı yeri Sintegma meydanında bir cafe (ki burası meşhur etekli askerlerin nöbettuttuğu parlemento meydanının önüdür)en meşhur yemeği ıspanaklı börek.Pilav cacık döner hep benzer şeyler.Sokaktaki insanlarda Türk düşmanlığına işaret eden hiç bir şeye şahit olmadım.Ama polisler biraz tedirgin ediyor insanı açıkçası.Orda bir başka ülkedeki hissettim yabancılık duygusuna hiç kapılmadım.Burda şunuda söylemeden geçmemek lazım.Yunanlılar bizi İngilizlerin fransızların gazıyla işgal eden ülkelerden biriydi.Ama aynı hataya bizde ırakta düşmek üzereydik.Neyseki teskere geçmedide ırağın yunanistanı olmaktan kurtulduk.
Halim KÜÇÜKÇINAR
20.05.2009 / 12:49:46
Şimdi dimitris beyefendiye şunu söylemeliyimki eğer herhangi bir konuda yardımcı olabileceğim bir şey olursa lütfen mail atın.Sizde benim için plaka semtinde bir akşam tavernada yemek yiyin lütfen.:)) saygılar
İzzettin KÖMÜRCÜ
20.05.2009 / 15:09:36
AÇIKLAMA:Sevgili Dimitris Ciropulos'un göndermiş olduğu e-mail sonrasında o tarihlerde annesinin öğrencileri ve babasının yanında çalışmış ona muayene olmuş kader birliği yapmış Taraklılı hemşerilerimiz olduğu tespit edilmiştir.Haber sitemiz yazarlarından Serkan Yılmaz bu konu hakkında çok detaylı araştırma yapmaktadır.Şunu ifade edbilirim ki arkadaşımızın bu araştırmaları Dimitris Ciropulus için mutluluk verici olacağı gibi araştırmacı gazetecilik adına tarihe ışık tutacaktır.Huzurlarınızda TARAKLI AJANS olarak kendisine teşekkür ediyoruz.lütfen TARAKLI AJANS'ı takip etmeye devam ediniz.
Faruk KARACA
20.05.2009 / 16:06:33
Rahmetli Dr.Yorgo'yu (Bizler onu TURGUT Dr.olarak biliriz.)ve rahmetli eşi Meliha öğretmeni iyi tanıyanlardan biri rahmetli babam Hüsnü KARACA ve dolayısıyla annem Nimet KARACA'dır. Onları çok yakından tanıyan biri de saygıdeğer ağabeyimiz Çolak Sadettin'dir. Şahsım üzerinde de yadsınamaz emekleri olan Turgut Doktorumuzun oğlu Sayın Dimitris'i ve ikiz kardeşlerini TARAKLI'mızda ağırlamaktan derin bir onur duyacağımızı ifade etmek isterim.Herkese gönülden sevgi ve saygılarımla.Faruk KARACA
nurgül özkan
20.05.2009 / 16:25:37
bu haberi okuyunca annemin sevgiyle andığı meliha öğretmenin aynı kişimi olduğunu anlamak için annemi aradım.annem çok şaşırdı ve onayladı.eşinin doktor olduğunuda belirtti.hatta o tarihlerde yaptırmış olduğu şimdiki kooperatif lojmanı olan bir evde oturmuşlar.ikiz çocuklarıda vardı dedi.sayın dimitris ciropulos o günlerde yaşadığınız yerleri gelip görmeniz burdan tespit etmeniz hem sizin için hemde meliha öğretmenin o günkü öğrencileri için ve de bizler için büyük bir mutluluk olur..saygılarımla..
Hakkı Akçay
20.05.2009 / 18:57:44
Merhabalar Bende ufuk kardeşim gibi anneme hemen sordum sözkonusu babanızın ismi yorgo olarak belirtmişsiniz ama annem turgut adında bi doktor vardıdedi ve eşinin de ikiz bir doğum gerçekleştirdiğini belirtti.umarım size yardımcı olabilmişizdir.Ben taraklıda yaşamıyorum ama taraklıya buyrun derim çok daha fazla bilgi edinebilir ve taraklıda geçmişe dair yaşayabileceğiniz peq çok bulabilirsiniz...selamlar..
DIMITRIS CIROPULOS
21.05.2009 / 19:58:11
HEPINIZE AYRI AYRI TESEKKUR EDERIM. BANA COK YARDIMCI OLDUNUZ. INSALLAH GELECEKTE TARAKLIYA UGRAYIP HEPINIZLE BULUSURUM. SEVGI VE SAYGILARIMLA.
DIMITRIS CIROPULOS
21.05.2009 / 19:59:46
ECVET HAKLISINIZ O ZAMANLAR BABAMIN ISMI DOKTOR TURGUT IDI.
Halim KÜÇÜKÇINAR
22.05.2009 / 10:59:22
Sn ciropulos. Burda yazıyı okuduktan sonra küçük bir araştırma yaptım.sanırım anneniz yeni vefat etmiş.Toprağı bol olsun.Sizinde başınız sağolsun.Bende babamla konuştum.Büyüklerimizden nerdeyse anne ve babanızı tanımayan yok.Size anne ve babanıza ait olan evin resmini bulup göndermek istedim ama bulamadım.istanbulda olduğum içinde çekemiyorum.Ama Taraklıya gittiğimde çekip size gönderirim.Ayrıca istanbula gelirseniz sizi misafir etmek isterim.Mailimi not alırsanız görüşme şansımız olur.Tekrar başınız sağolsun
Yarının Köyleri” Projesi Taraklı'da hayat bulacak

Yarının Köyleri” Projesi Taraklı'da hayat bulacak

Trendyol ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde yürütülen “Yarının Köyleri” projesi kapsamında Sakarya-Taraklı’da dijital merkez kurulması için hazırlıklar başladı.
Emre Sarıca için Mevlüt Okutulacak

Emre Sarıca için Mevlüt Okutulacak

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Pamukova esnaflarından Müteahhit Emre Sarıca için 16 Mayıs 2024 Perşembe günü akşam namazına müteakip Taraklı'da Hacımurat Mahallesi camiinde mevlit okutulacak.
Kaymakam Burak Serttaş, Çiftçiler Günü’nde Çilek Üreticisi İsmail Sepetçi’yi Ziyaret Etti

Kaymakam Burak Serttaş, Çiftçiler Günü’nde Çilek Üreticisi İsmail Sepetçi’yi Ziyaret Etti

Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş, Çiftçiler Günü münasebetiyle Taraklı Hacıyakup Paşalar Mahallesi'nde çilek üreticiliği yapan İsmail Sepetçi'yi tarlasında ziyaret etti. Kaymakam Serttaş, tarlada çilek toplayan kadınlarla birlikte çilek topladı ve üreticilerle sohbet etti.
Taraklı'da, Bin 100 Rakımda Eşsiz Görüntü

Taraklı'da, Bin 100 Rakımda Eşsiz Görüntü

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde, Bin 100 Rakımda Bulunan Karagöl Yaylası, Doğa Severleri Kendine Hayran Bırakıyor. Karagöl Yaylası'nın Büyüleyici Doğası Kesinlikle Görülmeye Değer Bir Doğa Harikası.
700 yıllık Çınar ağacı zamana karşı direniyor

700 yıllık Çınar ağacı zamana karşı direniyor

Osmanlının fethettiği yerlere iz niteliğinde diktiği çınar ağacı, Osmanlı evleriyle ünlü Sakarya’nın Taraklı ilçesinde 700 yıldır zamana meydana okuyor.
Tarihi Hamam bakın ne halde !

Tarihi Hamam bakın ne halde !

Taraklı’da Ulucami Mahallesi'nde ilçenin gözde mekanlarından bulunan tarihi hamam mezberelik halde

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.