Ayrıkotu

Yalnız kaldığınızda, kendinizi boşlukta hissettiğinizde yapacak bir şey bulamazsınız ve kendinizi ya bilgisayar başına atarsınız ya da TV başına geçersiniz.
Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR
Yayın: Güncelleme:

Benden size tavsiye sakın haber izlemeyin ben denedim başarılı olamadım. Seyrettiğiniz bütün haberlerde, sanki bir barajın kapakları kırılmış gibi oradan hızla, tonlarca acı, üzüntü, acımasızlık, karamsarlık, umutsuzluk ve ölüm üzerinize boşalır.

 

Bu kadar sıkıcı haberle kendinizi, birbirinden bağımsız, havası alınmış kompartımanlarda sanırsınız, sessiz ve uzun tren yolculuğuna çıkarsınız. İstemeseniz de izledikleriniz, ayakkabınız altına yapışan sakız gibi tüm gün benliğinizden çıkmaz. Kurtulamazsınız, üzerinize gelir hem de koşarcasına, meşhur akbaba haberleri.

 

Dizi dedim, harika fikirdi. Neşelenirim gülerim, sırtımdaki hüzün çantasını kolayca bırakırım, başladım izlemeye. Vadiye dalmıştım, çıkışı olmayan gittikçe de derinleşen, meşhur vadiye. Tabiî ki güzelim ıhlara vadisinden farklı çıktı. Her karesinde farklı ölüm teknikleri öğrendim, intikam hırsının derecesini, kademe kademe değerlendirilmesini şekillendirerek ve örnekler vererek beynime yerleştirdiler. Zehir’in panzehiri var, bu seyrettiklerimin ise var mı acaba, değişen beynimdeki düşüncelere nasıl pandizi bulacağım dedim ve kumanda ile başka ekrana geçtim. Geçmez olaydım.

 

Biz çocukken (ah keşke çocuk olabilsem) izlediğimiz amerikan dizilerinde, çarpık ilişkileri görür, büyüklerimizde, bize onlar gâvur dizisi bizde olmaz derdi. Cüretimi bağışlayın. Meşhur kavaklar var ya, bizim Sakarya kenarındaki kavaklar değil bunlar, oraya takılmışım meğer. İki erkek ve bir kız. Kız, bir gün birinin ertesi gün diğerinin sevgilisi. Ama erkekler yine arkadaş, sanki bir şey yokmuş gibi. Bizse eşimle uzaktan bakıştığımız, gizlice görüştüğümüz günlerde, birbirimizin evin önünden geçmez, hele arkadaşımızın sevgilisine bırakın yan gözle bakmayı, bakanı da uyarırdık. Hemen kurtarıcı gibi kumandama sarıldım.

 

Dökülen yapraklara takıldım, yapraklar bana hep hüzün’ü, yazdan kışa girişi, kuşların bulunduğum diyardan göçünü ve üzerinden damlacıkların toprakla buluşmasını hatırlatır. Bu dizi de ise dökülen yapraklar bana, aile kavramını nasıl alt üst ettiğimizi hatırlattı. Burada dökülen yaprakları toprak bile kabul edip, içine alıp çürümesini istemez, neyleyim böyle gübreyi der. Ya sizler?

 

Bazı otlar vardır hemen sökülür, kimisi ise tek köklüdür asılırsınız ve elinize gelir, diğerleri ise yumurta gibidir toprak üstündedir küçücük bir dokunuş yeter. Ayrıkotunun ise kökleri her tarafa yayılır, sarar ve boğar, sökmeniz zor olur. Ayrıkotunu sökseniz de dört bir yana yayılan köklerini temizleyemezsiniz, tekrar çıkar. Bu ayrıkotu dizileri biz zor sökeriz. Ertesi gün küçük bir araştırma yaptım, bu dizileri herkes biliyor ve zevkle izliyorlar. Ayrıkotu sarmış dört bir yanımızı.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Faruk Serkan
28.05.2009 / 01:27:59
Okuyan gözleriniz nasıl da görebilmiş toplumumuza empoze edilen vahşeti ve şehveti... "Ayrıkotu" bir binanın temelini bile yarıp geçebilecek yeteneğe sahiptir. Ve toplumumuz da temelinden sarsılıyor artık. Yıkıldı yıkılacak! Fakat her yıkılışın yeni bir kalkış olduğunu biliyorum çok şükür. Kumanda bizde kumandanım. Yıkılalım ve kalkalım!
Kadir DEMİR
28.05.2009 / 09:37:20
Hee gardaş,doğru söylüyon valla.Millet resmen boş-boşlukta.İnşallah tez zamanda uyanılır da kalkılır...
Bahdır DEMİR
28.05.2009 / 13:36:40
esen kavak yelleri aslında başımızda biz ekranda izdivaç yaparken. görücü usulüyle sınırlarımız satılıyor. Biz aksakallı dedelerden yardım bekler olduk çalışmayı üretmeye emreden bir dinin mensupları olarak cekmeceden para cıkmasını bekliyoruz sırlar dünyasında. Uykunun en yıkıcısını yaşıyoruz her alanda yıkım var özellikle kültür. Allah yardımcımız olsun.. Yüce Kuran'da bazı ayetlerin sonunda şu yazar 'Şüpesiz bunda düşünenler için büyük İbretler vardır' biz düşünmeyi unuttuk. Eline saglık abi...
Ufuk ŞEN
30.05.2009 / 12:21:14
Kalemine sağlık üstadım. Ne zamandan beridir kaleme almak istediğim bir konuydu. Ne de güzel ustalıkla dile getirmişsin.Biz eskiden DALLASın tehlikeli bir dizi olduğunu bilirdik. Ama gelin görünki; "Binbir gece", "Aliye" ve daha nice dizi filmler toplumu ahlaki çöküntüye götürme yolunda DALLAS'ı geçmiş durumda.
Abdurrahman BAHADIR
31.05.2009 / 23:47:39
BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİ TAMAMEN ALIP GÖTÜREN NESLİMİZİ ÜÇ BEŞ KONU DIŞINDA DÜŞÜNEMEYEN NESİL HALİNE GETİREN SENİN TABİRİN İLE AYRIKOTUNU MÜKEMMEL BİR ANTIM. SAYGILAR KALEMİNE SAĞLIK..........
özek ahmet
2.06.2009 / 22:27:16
Kalemine sağlık erdoğanım.Beni yıllar öncesine taşıdın.Yıllar öncesi söylenen bir şarkıya Melike Demirağ'ın okuduğu: Uyu güzel bebek uyuda büyü, Bebek bir gün büyüyecek dinlemiyecek bu ninniyi;Dedik Evet hep bunu bekledik AMA; Dünyada masum yavruların kör kurşunlara gitmesi kimin umurunda, kimin umurunda açlık sefalet? Teşekkürler.....
Erdal TEZCAN
5.06.2009 / 19:06:42
Erdoğan Abi senin çocukluk yıllarımda dediğin dizilerde biz onların kimliğini sorguluyorduk. Şimdi aynı kişiliksizlik kimliğini derin vadilerde esen kavak yellerinin döktüğü yaprakların üstüne basarak gezerken her önümüze gelene gururla gösteriyoruz!!!

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.