Hacı Adayları Söylentilere İnanmasın

İl Müftüsü Sinan Cihan :Hacı Adayları Söylentilere İnanmasın dedi
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:
Sakarya İl Müftüsü Sinan Cihan, ‘Domuz Gribi' nedeniyle bu yıl Hac seyahatlerinin iptal edileceği yönündeki söylentiler karşısında yaptığı açıklamada "Hacı adaylarımız, bir takım söylentilerden yola çıkarak endişeye kapılmasınlar" dedi.

Sakarya'dan bu yıl kutsal topraklara gitmeye hak kazanan 553 hacı adayının kesin kayıt yaptırdığını söyleyen İl Müftüsü Sinan Cihan, "Geçtiğimiz ay yapılan kura çekimiyle, Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gitmeye hak kazanan hacı adayları için kesin kayıt süresi sona erdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yapılan açıklamaya göre hacı adayları 27 acente aracığıyla boş olan 11 kişilik kontenjan için 22-26 Haziran tarihleri arasında kayıt yaptırabilecekler."

Yedeklere Gün Doğdu
İl Müftüsü Sinan Cihan, "01 ve 12 Haziran tarihleri arasında yaptığımız kesin kayıtlar sona ermiş bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 368'i acentelere olmak üzere, toplamda 921 kişilik kontenjan belirlenmiş ve çoğunun kesin kayıtları yapılmıştır. Kesin kayıt yaptırmayan hacı adaylarına, çeşitli yollardan ulaşmaya çalıştık. Her türlü girişimlerimize rağmen kesin kayıt yaptırmaya gelmeyen hacı adaylarımızın yerine, mecburen yedekte bekleyen isimleri 22-26 Haziran tarihlerinde yapılacak olan son kura ile boş olan kontenjanlarımızı dolduracağız."

Hac İptali Söz Konusu Değil
Öte yandan tüm dünyada panik yaşanmasına neden olan ‘Domuz Gribi' nedeniyle bu yıl Hac seyahatlerinin iptal edileceği yönündeki söylentileri de değerlendiren Cihan, "Şu ana kadar bize bu yönde herhangi bir bilgi verilmedi. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın, bu konuda bir takım çalışmalar yürüttüklerini biliyoruz. Hacı adaylarımız, bir takım söylentilerden yola çıkarak endişeye kapılmasınlar. Şu an itibariyle Hac seyahatlerinin iptal edileceği yönünde elimize ulaşan bir bilgi yok. Dolayısıyla işlemlerin yürütülmesinde de herhangi bir rotasyon da yok. Bundan sonraki süreç, kesin kayıt yaptıran hacı adaylarımızın eğitim süreci olacaktır." diye konuştu. #

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.