İsyan

Bolu yoluna çıktığım da çocukluğumdan gençliğime adım attığımı anladım.
Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR
Yayın: Güncelleme:

 Bolu yoluna çıktığım da çocukluğumdan gençliğime adım attığımı anladım. Karlarla karşılaştığım da, paltonun yakasını kaldırmak adam yapmıştı beni. Yatılı okul yıllarım başlamıştı, evden uzak günler birbirini izleyecekti. Bu uzaklık ise ömür boyu sürecek ben ise çocukluğuma dönmek isteyecek, Bolu dağlarını tek şeritli yollarda çıkarak, Köroğlu tesislerinde çayımı yudumlama zamanıma geri dönmek için hep çapalayacaktım.

Yatılı okuyan çocuklar ise her daim isyankâr olmuştur, ilk defa evlerinden ayrılmanın tadını çıkarmışlardır. Bende katılmak istedim onlara, yeri geldi isyankârda oldum, kimse benden beklemedi. Ama ben yaptım desem de sen değilsin dediler.
Arkadaşlarımı gecenin bir vakti okuldan kaçıran benim. Ben yaptım kaçış planını, olmaz dediler. Bendim sinemaya gidelim diye koca yatakhaneyi ayaklandıran. Ona da olmaz. Yakalandık veli ve yunus beye, hemen gidin okula geliyoruz dediler, bekledim gelmediler, gelsinler bağırsınlar ceza versinler ama hayır. Sabah okul sırasında ceza verecekler oda olmadı. O zaman yine ayarttım arkadaşları kestirdik saçlarımızı belki ceza yeriz diye, daltonlar gibi olmuştuk kel kafa ve şapkalar. Yine ben yemedim cezayı. Hemen o gün bizi örnek alıp tek tip giyenler ceza almıştı.

 

İsyan zamanım başlamıştı artık, ben isyan ediyor bir ceza alayım da isyan yüreğim daha pekişsin dedikçe, tam tersi her şey yoluna giriyordu. İsyan ettim, bir arkadaşımın işyerinde parasını vermiyorlar diye, tüm arkadaşlar ayrıldık işyerinden. Ertesi gün ise tanıdık müdür buyur bizim otelde başla dedi. Hatırladın mı emin cebeci senin için ayrılmıştık. Bense, sahilde diğer elamanları kışkırtıyorum diye kovulana kadar beklemiştim. Corci patronun ricası ile ayrılmıştım. Ertesi yılda Corci buyur burada çalış demişti. İsyan et mükâfatlan.

 

Uğur Mumcu’nun öldürüldüğü gün ise, ayrı bir sayfa açılmıştı yüreğimde, kelebeklerin sesini dinlemiş bende Uğur’um diye haykırmıştım. Ondan sonra sosyal demokratlık bedenime kazınmış, tavizsiz olmuştum. Yıllarım ise yollarda geçmişti, 13 yaşında isyankâr olursanız, her daim başkaldırırsanız, 40 yaşında yeter demenizi bekleyenleri yanıltmak için, sesinizi daha yükseltmeye gayret edersiniz, haksızlara tahammül edemezsiniz.

 

İsyan ediyorum, ben hiç hapis yatmadım, ben hiç karakolda gecemi geçirmedim. İsyanım bumuydu, sosyal demokratlık bumuydu, kavga ettim dayak yemedim, bağırdım laf işitmedim. Ben isyankârım, sosyal demokrat olan benim, Mustafa Kemal’in izinde yürüyen benim. Bize dikte edilenleri kabul etmeyende ben, o benim Erdoğan ısır. Neden mükâfatlandırmıyorsunuz beni. Bağırıyorum size, haykırıyorum. Ben Türk’üm,
Atatürkçüyüm, sosyal demokratım, dinim İslam, yol göstericim Hz Muhammet, baş tacım mukaddes kitabım Kuran. Ceza alacaksam ben almalıyım, benim yanıyor yüreğim vatan sevgisiyle, benim kalbim atıyor Atatürkçü lükle, ben duruyorum secdeye.

 

Yaşanası ülkemi yoldan çıkaranlara duyurulur, benden çok var bu ülkede, sizin işiniz zor. Biz küllerinden doğan toplumuz. Bizde Fatih Sultan Mehmetler, Mustafa Kemaller çok var. Bizde Anadolu yağız delikanlılarından, Egenin Efelerinden, Trakya nın gözü pek, Akdeniz in savaşçı ruhlu gencecik fidanlarından çok var. Boşuna umutlanmayın, bu ülkenin bekçileriyiz bizler. Yüreğimiz isyanla her daim dolu olsa da, isyanımız size, bizi kullanmak isteyenlere. Uğraşmayın çekil elinizi kutsal vatanımdan. İsyan ettirmeyin bizi.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

prenses
7.07.2009 / 15:23:40
''Atatürkçüyüm, sosyal demokratım, dinim İslam, yol göstericim Hz Muhammet, baş tacım mukaddes kitabım Kuran. Ceza alacaksam ben almalıyım, benim yanıyor yüreğim vatan sevgisiyle, benim kalbim atıyor Atatürkçü lükle, ben duruyorum secdeye.''Bir cümleyle ne kadar çok şey anlatmışsın abi.Tüğlerim ürpererek okudum.kalemine,yüreğini sağlık..
Bekir EREN
8.07.2009 / 15:45:06
Erdoğan'cım tebrik ederim, çok güzel aktarmışsın duygularını, e yazının içinde açıkça olmasada söz edilenlerden biride ben olunca duygulanıyor insan. Başarılarının devamını dilerim.
Ufuk ŞEN
8.07.2009 / 20:58:36
Üstad yine bizleri bizden alıp götürdün. Her deneme yazında bir sonrakini heyecanla bekliyorum.
Abdurrahaman BAHADIR
9.07.2009 / 01:02:09
Evet üstad dediğn gibi bu ülkenin ve milletin kendi kutsal değerlerinden ayrılmadan iyi yetişmiş,haksızlıkları kabullenmeyen, başkalaşmayan,ülkesini ve dini islamı yüceltecek isyankar nesli daima var olacaktır.Hiç bir güç bu nesil olduğu sürece bu ülkede emellerini gerçekleştiremeyecektir.Hertürlü olumsuzluğa rağmen.......! Kalemine sağlık. Saygılar...............
M. Ali ÇINAR
9.07.2009 / 02:09:24
Yazılması gereken bir yazı. zamanında yazılmış. Duygulandım. Tüm isyankarlara selam olsun. Yanlışları görüp de susanlara yazıklar olsun.
Enes ÇINAR
9.07.2009 / 02:12:32
Gerçekten güzel bir yazı Erdoğan Abi. Özellikle ilk paragraf. Lise yıllarım ve sonrası geldi aklıma biraz ucundan. Ben de farklı elbise giyerdim, sigara yakalatırdım ceza almazdım. Herşeye muhalif çıkış yapardım. Sanırım 'Kafada problem var bunun' diyerekten görmezden geliyorlardı beni, ya da akım oluşturmamdan korkuyorlardı da bana değil, peşimden gelebileceklere veriyorlardı cezayı, ya da ona benzer birşey işte :)
FATİH YAVUZ
9.07.2009 / 18:41:58
abi bu yazıyı okuyup da develete, mıllete farklı dusuncelere sahıp olan varsa emın ol artık niyetinden caymıştır.zaten o gıbı ınsanlar bızım gecmısımızı unutmus fatihleri mustafaları muratları barborosları coktan cıkartslar akıllarından onlar suankı lıder vasıfları olanları gorerek rahat hareket edıyorlar. ama bılmıyorlar onlar gelıp geçici. baki kalıcı olan bızız şuan bakıyorum vatanımıza el uzatmaya calısan laf soyleyen varmı dıye accayıp gaza geldım tut beni abi ellerine saglık senden beklenende bu işte tbr ederım abicim
İzzettin KÖMÜRCÜ
11.07.2009 / 08:49:07
Saf ve temiz insanımızı hep kandırmışlar...Ve bir oy için kandırmaya devam ediyorlar.Köylü Milletin Efendisiyken "benim çiftçim !!" "benim köylüm !! bir kuru ekmeğe namerte muhtaç bırakılıyor.İyi bir nesil yetişmesi gerekiyor.Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerleyecek Cumhuriyetimize sahip çıkacak lafta değil özünde Türk milliyetçisi ve dinine bağlı bir nesil var olduğu sürece dimdik ayakta dururuz.Dahili ve Harici düşmalarımıza karşı cesur ve atak olmalıyız....Kuva-i Milliye ruhu içimizde yaşamalı...SAYIN BÜYÜĞÜM..YÜREĞİNİZE KALEMİNİZE SAĞLIK...AHHHH KEŞKE ZAMANI GERİ ALABİLSEK MUSTAFA KEMALLERİN ELİF ANALARIN SEYİD ONBAŞILARIN BU VATANI KURTARMAK İÇİN NELER ÇEKTİĞİNİ GÖREBİLSEK...LAF DÖNÜP DOLAŞACAK EĞİTİME GELECEK....TEKRAR YÜREĞİNİZE VE KALEMİNİZE SAĞLIK..TEBRİK EDİYORUM...GERÇEKTEN SİZİN GİBİ DÜŞÜNEN ÇOK İNSAN VAR....YANLIZ DEĞİLSİNİZ...YANLIZ DEĞİLİZ...MUHTAÇ OLDUĞUMUZ KUDRET DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR....SELAMLAR
bahadır DEMİR
12.07.2009 / 00:07:01
ÇOk begendiğim bir söz vardır:'Ya devlet başa Ya kuzgun leşe' bu devlet bu kuzgunlara kalmaz Yüreğine saglık abim Allah a emanet ol..
Sinan Esen
13.07.2009 / 22:03:33
Yüreğine, kalemine sağlık kardeşim. Akdeniz'in savaşçı ruhlu (gencecik) fidanlarından selamlar...

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.