İlle de Taraklı

Bu gün gezdiğimiz her sokağında, her köşe başında bir tanıdık yüzle karşılaşırız ve her yüzde bizler için bir hatıra vardır.
Yayın: Güncelleme:

Taraklı için yazmaya devam ediyorum; Bu köşe Taraklı‘lı hemşerilerimin köşesi. Bana her konuda mutlaka yazın. Yazmayı ihmal etmeyin. Gönül’den gönül’e bir köprü kura bilirsek ne mutlu bizlere. Duyduk ki KOCAELİ’DE bir dernek kuruluyormuş. Bizleri ziyadesiyle sevindirdi. Bu girişimde bulunanlara şükranlarımı arz ediyorum. Elimizden ne gelirse esirgemeyeceğiz. Ama ben belki oradan uzak olsam da gönlümü her derdinizin derneği yapmaya talibim.

Bu köşe de Taraklı yazılır ve Taraklı için bir şeyler yazılır. Taraklı haricinde, A beldesinde olanlarmış, başka şahısların bir takım siyasi ihtiraslarıymış bu köşede yer almaz. Zaten bu tür büyük yazmak isteyenler varsa bana kalırsa büyük gazetelerde günlük yazsınlar derim ben. Hem fikirlerinden daha çok faydalanma imkânımız olur.

Taraklı ile ilgili yazılacak o kadar çok şey var ki. İşte Sevgili Mustafa ÖZBİLGE son yazısında bunun bir örneğini kendine özgü üslubuyla ortaya koymuş. Teşekkürler Mustafa. Yeryüzünde belki de beldesini hiç bu kadar seven bir insan topluluğu yoktur. Gerek içeride ikamet edenler, gerekse dışarıda olanlar. Bu yüzden değil midir her gittiğimiz yerde Taraklıdan bir kesit yaşarız kendimizce. İsmini anarken bile farklıdır Taraklımız. Dört mevsimi de tabiata çizilmiş bir resimdir. Taraklıyı sevmek, sevmelerden birisidir ama kuşları vs. tüm nebatattan hayvanata kadar çok şeyi sevmekten farklıdır. Bir başka sevdadır bizim sevdamız.

Hani demiş ya üstat;

“Yalnız bu semti sevmek için ömrümüz kısa…
Yazlar yavaşça bitmese, günler kısalmasa…”

Yahya Kemal BEYATLI

İşte o misal, İlle de Taraklı diyorum. Bu gün gezdiğimiz her sokağında, her köşe başında bir tanıdık yüzle karşılaşırız ve her yüzde bizler için bir hatıra vardır. Memleketimizi ne kadar anlatırsak, ne kadar yazarsak o kadar önemlidir. Çünkü yarına çıkmaya senedimiz yok.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Ali Haluk Pektaş
28.10.2009 / 13:24:21
Değerli Ufuk!Taraklı için çok söz söylendi,çok (Sevda!)lar dillendirildi ve çok şeyler yazıldı.Ama netice ?...Var mı değişen bir şey ?Somut ortaya koyabildiğimiz icraata dökebildiğimiz,çözüm üretebildiğimiz..Aklıma Orhan Veli'den şu dizeler gelir hep bu konular gündeme geldiğinde"Neler yapmadık bu vatan için.Kimimiz öldük kimimiz nutuk söyledik"Galiba biz daha ölmesafhasına gelemedik.Ben de üç yıl evvel Taraklı Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneğini kurmuş ne yazık ki yarıdan fazlasını! Taraklılı olmayan kişi ve kuruluşlardan topladığım yardımlarla 18 öğrenciye burs verebilecek hale gelmiştik.Defalarca yaptığım çağrılara bir kişinin yaptığı yardım hariç hiç bir yanıt ve yardım gelmedi.Günde 5 liralık sigara içenden ayda 10 lira alamadım.Ve ben 70 li yıllardan beri derneklerle ve sosyal yardım kuruluşlarıyla ilgilenen biri olarak havlu atmadım ama söz ,laf ve mazeretlere doydum.Kimsenin umudunu kırmak istemem ama somut program,öneri ve eylem bekliyorum sen ve senin gibi düşünenlerden..
SELAMİ TUTAN
28.10.2009 / 18:42:54
BAŞKA SÖZE NE HACET SAYGILARIMLA
mursel bıyık
28.10.2009 / 20:15:30
ufuk bey doğru söze ne hacet .......ne yapsak taraklı dan birşeyler alıp yerleşsek mi ne dersin.selamlar
Nurcan ALTIN
30.10.2009 / 09:11:02
Ne güzel ben de destekliyorum çok güzel düşüncelerinize katılarak, Ben İstanbulluyum ama taraklı gönül verenlerdenim ve buraya yerleşeceğim en kısa zamanda,inşaallah elimden gelen ne varsa hazırım.güzel şirin Taraklı için illede TARAKLI diyorum.. Saygı ve selamlarımı gönderiyorum,
saime
31.10.2009 / 00:45:34
Öncelikle Taraklımıza gösterdiğiniz olağan üstü çabalarınızı alkışlıyorum Ufuk kardeşim.ben Taraklılı olarak hayran olduğum TÜRKİYE nin Sakaryayı unuttuğu Sakaryanında Taraklı yı unuttuğu güzelim ilçenin her tarafı cennet her köşesi bir kartpostal olan doğa harikası ilçeye elimden yapılacak bir şey gelmediği için vicdanen aşırı derecede rahatsız oluyorum. Ben diyorumki elinizle paranızla doğa harikası yerler yapmaya uğraşmayın bizde herşeyi yaratan rabbim bakir doğa güzelliği vermiş.Turizimcilere diyorumki bizde her şey hazır.doğa dersen doğa,insan dersen insan,imkan dersen imkan,yeşillik derseniz yeşillik temiz havası,güleryüzlü insanları,gürültü kirliliği yok sakin,insanı dinlendirici,kısaca insana huzur veren güzel memletim yatırımı seven herkesi tARAKLIya davet ediyorum.Taraklıya kucak dolusu selamlar.
DİLEK
31.10.2009 / 19:34:44
Bu güzel yazı dizeleri ancak TARAKLI için yazılır yüreğinize elinize sağlık inşallah birgün bende çocukluğumu yaşadığım bu güzel taraklıda ömrümün kalan kısmınıda geçirmek isterim RABBİMDEN istanbulda yaşadığım halde TARAKLIyı hiç bir yere değişmem TARAKLIMIN doğası havası köpük helvası keşkeği hele hele tarhanası şalvarlarını giymiş güzel kadınları kurban olayım ogüzel memlekete iyiki ANACIĞIM ORDA DOĞMUŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ..........
Erdoğan ISIR
5.11.2009 / 00:09:35
Yüreği sevgiyle dolu birisin, düşüncelerin için, duyguların için gösterdiğin çaba için alkışlıyorum sizi..
Cemalettin Çınar
10.11.2009 / 10:44:15
Değerli Ufuk bey kardeşim. Yüreğine, sağlık. Bizler Taraklı Orta Okulu'nun ilk mezunlarıyız. O yıllarda Yusufbey Mahallesinde mezarlık yolundaki son evde bir oda kiralamıştık. Yol üzerindeki büyük çınarın dibinde bazan çelik çomak oynardık. Yüzyılların şahidi Koca Çınar'ın yaşını; yüzüç yaşında vefat etmiş olan Dedeme sormuştumda birgün. İsterseniz verdiği cevabı aynen aktarayım. '' Oğlum biz çocukkende o çınar aynen şimdiki gibiydi''... Sahi, Çınarımız kaç yaşında? Saygılarımla.
MESUT UZELLİ
13.11.2009 / 21:22:06
MEMLEKETİMİZ DİYE SÖYLEMİYORUM,TARAKLIYI ÇOK SEVİYORUZ.VARMI TARAKLI GİBİSİ......

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.