Kızılay Haftası Kutlandı

29 Ekim-4 Kasım Kıızılay Haftası
Ali SANLI Ali SANLI
Yayın: Güncelleme:

Taraklı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri, dün okullarında düzenlenen törenle 29 Ekim 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası'nı kutladılar. Kutlamalarda Yatılı İlköğretim Okulu öğrencileri hazırladıkları çeşitli gösterileri protokol ve arkadaşlarına sergilediler.

29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, Taraklı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda yapılan etkinliklerle kutlandı. Okulda gerçekleştirilen etkinliğe Kızılay Taraklı Şube Başkanı Alaattin Yılmaz başta olmak üzere, Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Açıkyörük İlköğretim Okulu Müdürü Ayşe Açıkyörük öğretmenler ve öğrenciler katıldılar. Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencilerinin hazırladığı gösterilerle başlayan kutlama öncesi Kızılay Taraklı Şube Başkanı Alaattin Yılmaz bir konuşma yaptı. Konuşmasında öğrencilere seslenen Yılmaz "Türk Kızılay'ı 141 yıllık tarihinde, ülkemiz ve dünya tarihinin şekillenmesini sağlayan pek çok önemli gelişmeye şahitlik yapmıştır. Bu gelişmeleri kısaca özetlemek gerekirse; 1877 Osmanlı-Rus Savaşı ve 1 .Dünya Savaşı sırasında coğrafya haritasının yeniden şekillendiği yıllar her cephede Mehmetçiğin yanında yer alan, yaralarını saran, ailesiyle haberleşmesini sağlayan Türk Kızılay’ı ardından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı, 2. Dünya Savaşı, kıtlık yıllarında halkın derdine derman olmak için Anadolu'yu köy köy gezmiştir. Türk Kızılay’ı yönetici ve gönüllüleri, gençlik ve kadın teşkilatlarıyla halkını yeni bir çağa taşımıştır. Türk Kızılay’ı yaralı ve hasta Mehmetçiğe yardım etmek amacıyla 1868 yılında kurulmuştur. 141 yıl boyunca yaptıklarımız sadece bunlar mı? Elbette hayır. Ülkemizin yaşadığı her afette "Kara Gün Dostu" Türk Kızılayı halkımızın yanında. Çadırıyla, battaniyesiyle, aş ocaklarıyla, sağlık ekipleriyle ve en önemlisi sıcacık bir dost eliyle muhtacın yanında olmuştur. Erzincan, Lice, Varto, Marmara, Düzce depremleri ve en son yaşadığımız Marmara Seli gibi birçok afette yardım elini uzatıp mağdur olan halkımıza destek olmuştur. Özerk organizasyon yapısına sahip olan, devletten hiçbir ad altında maddi destek almayan Türk Kızılay’ı tüm bu çalışmaları Türk Halkının gönüllü katkıları ile gerçekleştiriyor. Türk Kızılay’ı 1868 'den bugüne olduğu gibi bundan sonrada ülkemizde ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacaktır"dedi.

 Konuşmalar sonunda Kızılay Haftası etkinlikleri çerçevesinde şiir ve resim kategorisinde dereceye giren öğrenciler, Kızılay Taraklı Şube Başkanı Alaattin Yılmaz tarafından ödüllendirildi. Etkinlikte Taraklı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri hazırladıkları gösterilerle izleyenlerden beğeni topladılar.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.