Vekaletle Kurban Kesme Bedelleri

Vekaletle kurban kesimi yapan bazı vakıf ve dernekler kurban bedelini belirledi.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Buna göre, Türkiye Diyanet Vakfı kurban bedelini 290 TL, Kızılay Derneği 275 TL, Türk Hava Kurumu (THK), Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV ise 280 TL olarak açıkladı.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın, "Kurbanlarımızla kardeşliğimizi güçlendirelim" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, kurbanlar yurt içi ve yurt dışındaki kesim merkezlerinde oluşturulan komiteler nezaretinde, dini esaslara uygun olarak kesilecek.

Kurban etleri, yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi yoksul ve muhtaç vatandaşlarla soydaş ve dindaşlara dağıtılacak. 290 TL olarak belirlenen kurban bedelleri, yurt içinde en geç 26 Kasım Perşembe günü mesai bitimine kadar Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, PTT işyerleri, Kuveyt Türk ve Bank Asya'nın bütün şubelerinde açtırılan Türkiye Diyanet Vakfı Kurban Hesabına yatırılacak. Bu banka şubelerinin bulunmadığı yerlerde il ve ilçe müftülüklerine müracaat edilebilecek.

Yurt dışı için kurban bedelleri ise ABD'de 200 dolar, Danimarka'da bin 100 Danimarka Kronu, İsveç'de bin 350 İsveç Kronu, Norveç bin 150 Norveç Kronu, İsviçre 220 İsviçre Frangı, Avustralya 230 Avustralya Doları, Almanya, Hollanda, Avusturya, Belçika, Fransa ve İngiltere'de 140 Avro olarak belirlendi.

Kampanyaya yurt dışından katılacak vatandaşlar, kurban bedellerini en geç 24 Kasım Salı günü mesai bitimine kadar Din Hizmetleri Müşavirlik ve Ataşeliklerince açtırılan kurban hesaplarına yatırabilecek.

Gerek yurt içinde gerek yurt dışında internet üzerinden, kredi kartı aracılığıyla bayramın ilk günü akşamına kadar kurban bağışı yapılabilecek.

TÜRK HAVA KURUMU

Türk Hava Kurumu'nun (THK) vekaleten kurban kesimi kampanyası çerçevesinde, noter huzurunda kesilen kurban etlerinin tamamı, Et ve Balık Kurumu tarafından kavurma yaptırılacak. Kavurmalar ihtiyaç sahibi ailelere yıl boyunca mülki amirler aracılığıyla dağıtılacak.

THK kurban bedellerini yurt içi için 280 TL, yurt dışında ise 185 dolar ve 130 avro olarak belirledi.

Kurban bedeli, Ziraat Bankası, Halkbankası, İş Bankası, Vakıfbank, Akbank, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, İNG Bank, Finansbank, Fortisbank, Türkiye Ekonomi Bankası'nda 2008 numaralı hesaba, THK Genel Başkanlığına ve Türkiye genelindeki 482 şubeye, PTT şubelerinden 106363 no'lu posta çeki hesabına 27 Kasım Perşembe gününe kadar yatırılabileceği gibi internet üzerinden kredi kartı aracılığıyla da ödenebilecek.

MEHMETÇİK VAKFI

Şehit Mehmetçiklerin yakınlarıyla gazi ve engelli Mehmetçiklere ve çocuklarına destek olmak isteyenler, kurbanlarını vekaleten Mehmetçik Vakfı'na bağışlayabilecek.

Vakıf, dini vasıflara uygun olarak seçilen kurbanlıkları, veteriner denetiminde, noter gözetiminde, din görevlisi nezaretinde kestirecek.

Kesilen kurbanların bir bölümü kesim bölgelerindeki şehit ve gazi ailelerine dağıtılacak, bir kısmı ise ekonomik olarak değerlendirilerek yardım planına dahil şehit yakınları ve gazi Mehmetçiklerle çocuklarına yardım için kullanılacak.

Yurt içinde 280 TL, yurt dışında 185 dolar ve 130 avro olarak belirlenen kurban bedelleri, Ziraat Bankası Tandoğan Şubesi, Vakıflar Bankası Hava Kuvvetleri Şubesi, Halk Bankası Meşrutiyet Şubesi, İş Bankası Balgat Şubesi, Akbank Nenehatun Şubesi, Garanti Bankası Yenişehir Şubesi, Türk Ekonomi Bankası Balgat Şubesi, Finansbank Necatibey Şubesi, ING Bank Çankaya Şubesi, Yapı ve Kredi Bankası Balgat Çetin Emeç Şubesi'ne Mehmetçik Vakfı Genel Müdürlüğüne, İstanbul, İzmir, Samsun ve Adana'daki temsilciliklere yatırılabilecek.

Öte yandan Ankara'daki Mehmetçik Sigorta Limited Şirketi ile İstanbul'da Kurtköy ve Maslak'taki Mehmetçik Vakfı Akaryakıt istasyonlarına da makbuz karşılığı bağışta bulunulabilecek. Bağışlar, kredi kartıyla da yapabileceklerdir.

KIZILAY DERNEĞİ

Kızılay Derneği ise Kurban Bayramı için "Türkiye iyilikte birleşiyor. Kızılay ile kurbanlarınız amacına ulaşıyor" sloganıyla kampanya başlattı.

Kampanya çerçevesinde, 275 TL olarak belirlenen kurban bedeli, 4 taksitle de ödenebilecek. Kurban bağışlarının bir "Yardımlaşma seferberliğine" dönüştürülmesini amaçlayan Kızılay, vatandaşlara kurbanlarının dağıtılmasını istediği il ve ilçeyi seçme imkanı da verecek. Söz konusu tercihler mesaj veya bilgilendirme bölümüne not olarak yazıldığında, Türk Kızılayı Şubelerince istenilen yerdeki istenilen kişiye dağıtım yapılacak.

Vekalet, tüm bankalarda bulunan Türk Kızılayı bağış tahsilat sistemi ve bağış hesapları, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 numaralı Türk Kızılay Posta Çeki hesabı, Türk Kızılayı internet sayfasındaki kurban bağışı menüsü, 168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattı, ülke genelindeki tüm Kızılay Şubeleri aracılığıyla verilebilecek.

Kurbanların kesimi, veteriner hekim, noter, din görevlisi ve Türk Kızılayı personeli eşliğinde, vekalet verilen bağışçının ismi okunarak Et Balık Kurumu Kombinalarında yapılacak. kurbanların kesim bilgisi bağışçılara SMS ya da ev telefonlarına ulaşılarak verilecek.

LÖSEV

Lösemili Çocuklar Vakfı'nın, "Kurban bağışlarınız, hayat bulsun" sloganıyla başlattığı kampanyada da kurban bedeli 280 TL, 190 dolar ve 135 avro olarak belirlendi.

Kampanya kapsamında, kurbanın dini esaslara uygun olarak kesilip, lösemili ve kanserli çocuklara taze et ve ürünü olarak dağıtılması ya da bağış miktarıyla lösemili çocukların parasız tedavileri, eğitimleri ve sosyal ihtiyaçlarına destek olunması seçenekleri yer alıyor.

Kurban bedelleri; Ziraat Bankası, Yapı Kredi, Tekstilbank, TEB, Şekerbank, ING Bank, İş Bankası, Halkbankası, Garanti Bankası, Finansbank, Akbank, Vakıfbank şubelerinde LÖSEV 0660 numaralı banka hesabına ya da PTT şubelerinden 120660 no'lu posta çeki hesabına yatırılabilecek. İnternet üzerinden kredi kartıyla bağış yapılabilecek.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.