Çocuk Olmak Vardı..

Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR
Yayın: Güncelleme:

Çocuk olmaktan vazgeçmenin bu kadar ağır olduğunu yıllar geçtikçe ve bizleri birleştiren bayramları yaşadıkça anlıyorum. Büyümeye adam olmaya ne çokta heveslenmiştik aslında, şimdi ise minnacık bir çocuk olmak için neleri vermeyiz.

Bu bayram sabahı Çardak köyünde, köyün girişinde şaşırdım, ilk defa şahit oluyordum, yolun kenarına 7-8 bayan dikilmiş ellerinde tepsiler. Ben hayırdır bile diyemeden karşıdan koşuşan çocukları gördüm ellerinde torbalar, hele birinin elinde mandal sepeti pati pati koşuyor, bayram şekerleri varmış o bayanlarda, kimisinde kraker kimisinde çikolata, 50 metre gitmedim orda da birkaç bayan öbek olmuş etraflarını çocuklar çevrelemiş. Köyün içine girdikçe her bir köşede ellerinde tepsilerle bayanlar ve koşuşan çocuklar. İnanın arabayı orda durdurup o çocuklarla koşmak istedim, elime bir de mandal sepeti alıp doyasıya koşmak, o tepsilere balıklama ellerimi daldırmak, şekerleri avuçlamak istedim. Sonrada bir köşeye çekilip çocuk arkadaşlarımla şekerlerimi paylaşmak, onlarla değiş tokuş yapmak ve doyasıya o şekerlemelerden yemek isterdim. Annemin kızacağını düşünerek hınzırca gülümsemek bir tane daha şeker yemek istedim. Tüm Çardak köylülere bir geleneği yaşattıkları ve beni de kısa bir süre çocuk yaptıkları için teşekkür ederim.

Bu yazıyı yazmaya başlarken Sefaniye yengenin ezmesini düşünerek oturmuştum bilgisayarın başına, o ne tat dır o ne muhteşem lezzettir anlatılmaz ki insanın yedikçe yiyesi geliyor. Bu yaşta insanın önüne de o kadar harikulade yiyecekler konulmaz ki. Hamide eline sağlık kavurman ev ekmeğin süper olmuş, o ekmeğin sobanın üzerinde çıtırdamasını özlemişiz. Ferhat Dayının anlattığı hikâyelerle çocukluğuma gittim, sende özlüyorsun çocuk olmayı dayı bende özlüyorum. Sende benimle kucaklaşıp güreşmek istiyorsun, bende istiyorum ama işte yaş be dayı, şu yaş denen şeyi kim icat etti, neden bu kadar hızlı büyüdük ki, neden koşuyorsunuz önden, bizde mecbur sizi takip ediyoruz. Hele sana baktıkça Ananemi görmek, yüreğimi acıtıyor be dayı….özlüyor insan, hele böyle günlerde, büyükleri görememek insanın içini yakıyor. Mekânın cennet olsun Ananene, Teyzemde yanında, bizse burada. Zamanı geri almanın imkânı yok, sevdiklerimize, sevdiğimizi haykırmanın ertelenmesini beklemenin ise hiç gereği yok. Tam zamanı haykırın, avazınızın çıktığı kadar. Seviyorum seni, demenin muhteşemliğini tadın.

Kutsal topraklarda, bizler içinde dua eden ve dönmelerini sabırsızlıkla beklediğimiz, annemin ve babamın da ellerinden öpüyorum, sizsiz bayram geçirmek zormuş. Hanenin büyüklüğünü yapmak kolay iş değilmiş, işi ehline bırakmakta fayda var. Gelin siz büyüklüğünüzü yapın, bizde çocukluğumuzu yapalım, benim büyümeğe niyetim yok. Ruhu çocuk olan herkese selamlar.

Sevgiyle kalın, sevgisizlere sevgi verin, sevdalılara eşlik edin. Sevemeyenlerinde bir gün sevgiyi tadacaklarını unutmayın.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.