Böğürtlen Zamanlar

Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR
Yayın: Güncelleme:

İşte o an


İşte o an bir fırtına kopar, yaşanmışlıklar bir anda unutulur, keşkeler kulaktan kulağa dolaşmaya, neden soruları beyinde çınlamaya başlar ama siz geçmişi geri getiremezsiniz. Yanmış olsanız da geri adım atma imkânınız olmaz, içinizdeki fırtına bedeninizi yaz sıcağında kavrulurcasına susuz bırakır ve beklenmedik bir anda geçmişten tek bir güne ihtiyaç duyarsınız.

Geçmişten bir yirmi dört saat için vereceklerinizi sıralamaya koyulur ve böğürtlen zamanı size artık esir almaya başlar. Çocukluğunuzda her daim elinizin altında olan bugün ki bebelerin ise görmekte zorlandığı, tadını damaklarınızda aradığınız, bir avuç dolusunu inceltmeden dakikalarca toplamaya çalışıp ama kaş göz arasında midenize indirdiğiniz böğürtlen zamanlarınızı özlersiniz. Kırk yaş civarında dolaşmaya başlamışsınızdır artık. Arkanıza bakmadan yürüdüğünüz yolları özler, geriye bir adım atma imkânı için gözyaşları dökersiniz.

Döktüğünüz gözyaşlarını silecek ya da onların değerini anlayacak biri varsa en azından birazcık şanlı ve boşuna yaşamamışsınızdır. Hele bu gün’ün, parke taşlarında yürürken yanınızda “buralar eskiden minik taş yollarla kaplıydı” diyecek, geçmişi aktarmaktan zevk alacak, kolunuza girmiş tatlı kızlarınız yanınız da yürüyorsa, sanırım yüzünüzde tatlı gülümsemelere yer verebilirsiniz. Fakat gidiyorsunuz, sona da bir adım daha yaklaşıyorsunuz, tehlikelidir kırk yaşlarda minik parke yolları avarece dolaşmak. Artık avare zamanları bırakma anıdır, daha önümde çok zaman var deme lüksünüz kalmamıştır.

Ağaçtan kopup yere düşen minicik bir yaprak bile canınızı acıtır hale gelmiştir. Tırmanıp yerine yapıştırma gücünüz olmasını dilersiniz. Değişen küçücük şeyler yüreğinizde tarifi olmayan yaralar bırakır. Damla damla vücudunuza değen her yaz yağmurunun size maziye götürmesini bırakıp, mazide kalınca hatırlanacak, yazılar kaleme alma zamanıdır.

Kırk yaşta yürümenin ilk günlerde bu kadar meşakkatli ve korkutucu olduğunu bilemedim. Beni yaş olarak geriden takip edenlerin her gününün kıymetini bilmesi dileğiyle, yalnız bırakmayan dostlara bir kez daha teşekkür ederim.

Sevgiyle kalın, sevgisizlere sevgi verin, sevdalılara eşlik edin. Sevemeyenlerinde bir gün sevgiyi tadacaklarını unutmayın

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

özlem tüzer
23.03.2010 / 10:53:49
:)) çok hoş eskileri hatırlamak ..eski günlerin tadını damağınızda hissetmek avuç avuç topladığımız böğürtlenleri artık pazarlardan bulabilirseniz şanslısınız yada dondurulmuş gıda bölümlerinde.:)hayatımızda buna benzedi dönüp geride dondurduğumuz hatıralardan çocukluğumuzun ve gençliğimizden kalanların tadını yeniden hissetmeye çalışmakla avunuyoruz biraz.genede isterseniz hayata kırkından sonrada devam ediyorsunuz yaşanacak tad alacak bişiler buluyorsunuz sakın karamsar olmayın herşeye rağmen hayat güzel geriden gelenlerde bizden önde gidenlerde ve tabiki bizde hayatın her anından keyif alalım.. gecenin sessizliğinde uzaklarda öten bülbülün sesini, ağustos böceklerinin cırıltılarını sabah güneşiyle cıvıldayan kuşları.bunlarıda duymak için kulak kesilin önemli olan onca gürültünün içinde bunları duyabilmektir yaşınız hiç önemlideğil anılarımız sa hep bizimle tadı asla değişmeyecek ..sayenizde bende karalamayı baya geliştirdim:) teşekkürler erdoğan bey herzamanki gibi güzeldi
fatih yavuz
24.03.2010 / 10:06:16
erdoğan abi 40 lı yaşların verdiği sendromu yaşıyor gördüm:)) bana yaşlanmısın dıyordun ses etmıyordum şimdi ise cvp verıyorum kım yaşlı kım genc:))))) yorumuma geceyım:)) ellerıne saglık ınan 15 sene sonramı yaşadım ve hissettim sankı o gunleri yarın yaşıycakmışım gibi oldum ama olsun abi herkese nasıp olmaz 40 lılı yaşlarda olmak bide beyaz saçlı olmak:))))

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.