Matematikte Rakip Tanımayan Sınıf

Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erkan Arıcı 75. Yıl İlköğretim Okulunun Matematik dehası 2/A sınıfını ziyaret etti.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Pamukova ilçesinde 75. Yıl İlköğretim Okulunda sınıf öğretmenliği yapan M. Ali Çınar kendine has bir öğretim metoduyla Matematikte rakip tanımadığını belirtimişti. Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Erkan Arıcı uzun zamandır merak ettiği sınıfı ve Öğretmen M.Ali Çınar'ı 75. Yıl İlkğretim Okulunda ziyaret etti.

Garnizon Komutanı Arıcı " İnanamadım!"

Pamukova Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Erkan Arıcı M. Ali Çınarı sınıfında ziyaret ederek öğrencilerin Matematik şovunu izledi

75. Yıl 2-A sınıfında bir ders boyunca öğretmen ve öğrencilerin dersine katılan Arıcı, sınıfın başarı oranının oldukça yüksek olduğunu görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Öğrencilerle Matamatik'te yarışma yapan Arıcı'ya 2-A öğrencileri oldukça zor anlar yaşattılar. Matamatikte rakip tanımayan öğrencilerin Matematik dersine olan ilgisini memnuniyetle karşılayan Garnizon Komutanı Erkan Arıcı " Derse girdiğimde böyle bir manzara ile karşılaşcağımı düşünmüyordum. İnanamadım. Olmaz böyle bir şey dedim. Ama öğrencilerin Matametik te ki başarıları beni ilçem adına gurulandırdı. Öğrencilerin Matematik sorularını çözmek için gösterdikleri istek ve özveri görülmeye değerdi. Bu başarılı öğrencilerimize ve öğrencilerimizi bu seviyelere getiren değerli öğretmenimiz M.Ali Çınar'a sahip çıkmalıyız. İnanın onlarla gurur duydum. Millieğitim yetkililerinin değerli öğretmenimizin geliştirdiği metoda sahip çıkıp onu destekleyeceğini umuyorum " dedi.

Bu sistemi anlayan birileri çıkacak ama...

Garnizon Komutanı Arıcı'nın ziyarettinden çok memnun olduğunu söyleyen Çınar "Aslında benim sınıfım müfredat hazırlayan uzmanlar tarafından görülmeli ve incelenmelidir" dedi. Yaklaşık 15 yıldır anlatmaya çalıştığı bu sistemi duyuramadığından yakınıyor. Çınar " Ama bir gün beni çok iyi anlayan ve bu sistemin ne kadar önemli bir yöntem olduğunu anlayacak birileri çıkacak ama sadece biraz geç kalınmış olacak" dedi.

Matematiği, fobi olmaktan çıkarıp, hobi yaptı

75. Yıl İlköğretim Okulu Öğretmeni M.Ali Çınar Metodunun çok kolay olduğunu ve bu metoda Türkiye Milli Eğitimin ihtiyacı olduğunu iddia ederek, kendini anlatabilecek bir platform bulamadığından yakındı. Sınıfının en çok halk tarafından ziyaret edildiğini belirten M. Ali Çınar gelen her ziyaretçinin öğrencilerin gelişimine hayran kaldıklarıını söyledi. Matematiği öğrenciler üzerinde bir fobi olmaktan kurtarıp hobi durumuna getirdiğini ve öğrencilerini Matematiğe doyuramadığını, metodu Türkiye Milli Eğitimine kazandıracağını ve hiç bir güçlüğün ise kendisini yıldıramayacağını belirtti.

Metodunu kimseye anlatıp duyuramıyor

Merak edenler her zaman sınıfımı ziyaret edebilir diyen M. Ali Çınar "Kapımız herkese açıktır. Ancak medyaya izin verilmiyor. Ben bu buluşumu kime anlatacağım. Kime duyuracağım" dedi. Müfredatın çok üzerinde bir yöntem ama çok kolay bir metotla öğretildiğini belirtirken bu yöntemin yeni bir müfredat olduğunu söyleyerek bu müfredat bir gün kabul göreceğini ancak zamanın biraz geçmiş olacağınıda sözlerine ekledi.

İşte o müthiş 1/A sınıfının "Matematik" şovunu izlemek isteyorsanız lütfen link i tıklayın www.malicinar.com.tr

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

ufuk şen
30.03.2010 / 08:12:33
Mehmet Ali hocam, bu proje gün gelcek hayata geçirilecek. Her şey sabretmekten geçiyor.
öznur
31.03.2010 / 01:34:18
bu projenizin en yakın zamanda hayata geçirilmesini diler,sizi kutlarım hocam.
Taraklı Ortaokulu Öğrencileri Trafik Haftası Etkinliğinde Yoğun Katılımla Bilinçlendi

Taraklı Ortaokulu Öğrencileri Trafik Haftası Etkinliğinde Yoğun Katılımla Bilinçlendi

Taraklı Ortaokulu öğrencileri, 04-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Karayolu Trafik Haftası kapsamında önemli bir etkinliğe imza att
Taraklı İlçesi Trafik ve İlk Yardım Haftası Etkinlikleriyle Farkındalık Yaratıyor

Taraklı İlçesi Trafik ve İlk Yardım Haftası Etkinlikleriyle Farkındalık Yaratıyor

Taraklı ilçesinde, 1 - 7 Trafik ve İlk Yardım Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. İlçe Emniyet Amirliği ve Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, ilçe meydanına özel afişler asıldı.
Taraklı'da Yeni Eğitim Vizyonu: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtıldı

Taraklı'da Yeni Eğitim Vizyonu: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtıldı

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Taraklı'da da İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Yetkin tarafından okul ve kurum yöneticilerine tanıtıldı.
Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası

Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası

Taraklı İmam Hatip Ortaokulu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları İlçe Turnuvası" büyük bir başarıyla tamamlandı.
Taraklı'nın Genç Okçularından ziyaretler

Taraklı'nın Genç Okçularından ziyaretler

Geleneksel Okçuluk Taraklı İlçesi Takımı öğrencileri, önemli etkinlik öncesinde Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Yetkin'i ziyaret etti.
Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü'nden Öğrencilere Ruh Sağlığı Semineri

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü'nden Öğrencilere Ruh Sağlığı Semineri

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından, Yenidoğan İlk/Ortaokulu ve Taraklı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik önemli bir etkinlik düzenlendi.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.