Kızım

Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR
Yayın: Güncelleme:

 

Kızım
Alacakaranlıktan çıkmak için güneşi beklemenin zamanı değil, uykusuz geceleri sabaha bağlamakla mücadelenin sırası ise geçti artık. Yağmur kokusunu duyuyorsak, şimdi ıslanma zamanı, şimdi sevme zamanı, şu an işte canım kızıma sarılma anı. Hoş geldin kızım deme anını bekleme dakikaları.

Minicik ellerin, ufacık dudakların, kapkara gözlerin, çıtkırıldım bedenin ama canımdan çok sevdiğim kızım. Canım, fırtınalarla hayatıma giren, azgın okyanusları bir gülüşüyle sakinleştiren, yaşama bakma kaynağım, yağmurun kokusunu özümleme güdüm, badem gözlüm canım kızım.

Sen geleceksin kızım, sen yarınları huzur içinde yaşamak, güzellikler düşlemem için yaşama bakan yüzümsün. Senin elinde şekillenecek hayat, senin fikirlerinle gerçek bulacak zaman. Seninle bulacak rotalarını, okyanusta kaybolanlar. Görevin çok kızım, vazifen büyük, sırtına vurulan SELE de sorun çok. Denizler köpürmeye başladı, dur diyecek, formül üretecek bilgimiz yok, gelecekten beklentimiz de yok. Başaramadık demek zor olsa da, boynumuz yere baksa da, gerçeği bu, biz başaramadık kızım.

Kirlettik, yok ettik, üretmedik tükettik, sormadık sorgulamadık. Yarının yanı başımızda olduğunu göremedik. Kızım, geleceğe bakan yüzüm. Verilen emanetleri koruyamadık biz, bize verilenin üzerine koyamadık, eksilttik harcadık. Tek umudumuz ise sizsiniz, rüzgârların gücüne aldandık, sürüklendik, umudumuz kiraz ağacını bulmaktı ama kupkuru dallarla karşılaştık. Bir lokmamız vardı onu da Karga misali gak deyin dediler, aldı Tilkiler.

Uyuduk, uyutulduk, tatlı ninnilerin hülyalarına daldık, ömrümüzü başkaların kurduğu hayallerle bitirdik. Lakin bahçemize üç ağaç dikmeyi unutmadık. Birincisi evimizin girişinde ve çıkışında ki zeytin ağaçları. Her daim onları göresin de barışı unutmayasın diye. Her yerde, her zaman barıştan yana davranasın diye. Ama bahçenin tam ortasına de Ceviz ağacını diktik. Savaşın ise her zaman kapında olduğunu bilesin diye, savaş baltalarını hatırlatsın diye. Gerektiğinde Ceviz sandukandan, savaş elbiseni giyesin diye. Kapı girişinde ki Nar ağacı ise, sadakat, hayırseverlik ve bereketi aklından hiç çıkarmayasın diye canım kızım.

Kızım; canım, vatan sevdasını değişmedik bir şeye, bayrağımızın kırmızısıyla gurur duyduk. Hatamız ise herkese güvenmekti, herkesle ahbaplık etmekti. Sen; herkesle dostluk kur, kızsan da konuş, Babanın düşmanıyla bile sohbet et. Ama sakın unutma Ülkene, Bayrağına, Atatürk’üne dil uzatanlarla asla ahbaplık yapma. Canım kızım, kara gözlüm, kırlardaki bembeyaz papatyadan yüreği daha temiz kızım, işiniz zor, yolununuz açık olsun, önderiniz Atatürk’üm olsun.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Erdal CELIK
5.04.2010 / 18:22:00
Değerli Dostum ! Eline ve kalemine sağlık. Tebrik eder başarılı yazılarının devamını dilerim.
Şeref Atalay
5.04.2010 / 21:54:02
DÜŞÜNCELERİN ÇOK GÜZEL .DİLİNDE AKICI SEÇTİĞİN KONULARA HAKİMSİN.SENİ TAKTİR EDİYORUM.AKLIMA BÜYÜK ŞEF GELDİ.BEYAZ ADAM TOPRAKLARINI İSTER O MEKTUP YAZAR.VERECEĞİZ AMA DÜŞÜNECEĞİZ.BEYAZ ADAM BİZE DOĞA ATALARIMIZDAN MİRAS KALMADI ÇOCUKLARIMIZDAN EMANET ALDIK.BİZİMKİLER EMANETİ NEREDEN ALDIKLARINI BİLMİYORLAR.
özlem tüzer
6.04.2010 / 01:22:05
harika yine en duyarlı olduğumuz bi konudan yakalmışsınız bizi ...onlarla büyümeyi onlarla durulmayı dinginleşmeyi onlarla hayata başka pencerelerden bakmayı bazende onların gözüyle görmeyi öğrendik ..onlar bizim yaşam kaynağımız .kendilerine güvenen inançlı Atatürk ilkelerine bağlı küçük dalgalarda yıkılmazlarsa büyüklerinde boğulmayacaklarını bilen neferler olarak yetiştirdik başaracaklarına inanıyorum..yolları her daim açık olsun..sizide yazınızdan dolayı tebrik ediyorum .severek okuyorum
Ahi Naci İşsever
7.04.2010 / 20:34:14
Bal akmış dilinizden,her zaman aksın dilerim. Sizi bu vasiyete gereksindiren hava, kurşun gibi ağır gelmesin. Gün gelir umut, bir kelebek kanadı gibi çiçeklere de konar, petekler bala keser.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.