Turizm Fuarı Açıldı

Sakarya Turizm Platformu tarafından düzenlenen II. Turizm Fuarı AFA Kültür Merkezinde açıldı.

İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve ATSO tarafından oluşturan Sakarya Turizm Platformu tarafından organize edilen II. Turizm Fuarı ve 34'üncü Turizm haftası açılış program AFA Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Fuar alanındaki stantların gezilmesinin ardından programa geçildi. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan programa, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkahraman, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Sakarya Turizm Platformu Başkanı İhsan Mahmutoğlu, bürokratlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Turizm sektörü hızla büyüyor
Programın açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz yaptı. Yorulmaz " Ülkemiz son yıllarda turistlerin en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında yer alıyor. Her yıl ülkemize 22 milyon turist dünyanın farklı yerlerinden geliyor. Bu yıl 200 milyonun üzerinde turistin ülkemize gelmesi hedefleniyor. Yerel bazda baktığımızda ise Sakarya'mız son yıllarda turist çeken iller arasında yerine almaya başladı. Sakarya'mız doğası, coğrafi güzellikleri ve tarihi dokusuyla önemli turizm potansiyeline sahip. Doğa güzelliklerine başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, yerel yönetimlerin, kurumlarımızın ve sivil toplum örgütlerinin çalışmaları da eklenince şehrimiz turizm potansiyeli günden güne artıyor" dedi. Yorulmaz'ın ardından konuşan Başkan Toçoğlu, turizm sektörünün son zamanlarda dünyada hızla büyüyen bir sektör olduğunu belirterek ülkemizin ve şehrimizin turizm açsından önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi. Toçoğlu " Turizm son yıllarda hızla büyüyen bir sektör oldu. Ülkemizde bu konuda önemli icatlar ve olumlu gelişmeler var. Fransa'ya gelen turist sayısı 81 milyonken, ülkemize gelen turist sayısı 22 milyonu buluyor ve bu rakam her geçen yıl artış gösteriyor. Rakamların artışında Başbakanımızın turizmi önemsemesinin önemli bir rolü var" dedi.

Turizm potansiyelimiz çok büyük

Sakarya'nın önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğuna belirten Başkan Toçoğlu " Cografi yapımız, yaylarımız, doğal güzelliklerimiz, Sapanca Gölümüz ve Karadenize olan kıyımız, Taraklı evlerimiz, kaplıcalarımız ve tarihi mekanlarımızla ilimiz turizm açısından önemli bir konuma sahip. Bütün bu doğal güzelliklerimize, birde hep birlikte yapacağımız ortak çalışmalar eklenince şehrimize gelen turist sayısında artış olacağına inanıyorum. Bu konuda hepimize görevler düşüyor. İlimizin sürdürülebilirlik anlayışı doğrultusunda doğal zenginliklerini korumalıyız. Geçmişten miras olarak aldığımız bu zenginliklerimizi, emanet olarak görmek ve geleceğe taşımak zorundayız. Çevremizi korumalı ve tüm bu konularda halkımızı bilinçlendirecek çalışmalar yapmalıyız" dedi. Sakarya Valisi Hüseyin Atak'ta konuşmasında şehrimizin turizm değerlerine değinerek, etkili bir tanıtım, kamu ve sivil toplum kuruşlarının ortak çalışmaları ile turizminde önemli mesafeler alınacağını söyledi. Konuşmaların ardından Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Kent Orkestrası adına Başkan Toçoğlu'na plaket takdim etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu platforma katkı sağlayan katılımcılardan Günay Hasdemir, Serra Çelikel, Sabri Macun ve Hamdi Ünal'a katılım belgesi verdi. Program sonunda Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrasını verdiği konser dinleyicilerden büyük alkış aldı.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.