REÇEL ANNELERİ

REÇEL ANNELERİ
Yayın: Güncelleme:

Sn.Menderes DAŞKIRAN ve sevgili öğrencileri,

Artık dünyamızda unutulduğuna inanılan,"insanı insan yapan değerler"i yeniden hatırlatmak ve hayatın içine katmak amacıyla gösterdiğiniz çabanızdan ve bu düşünceyle bizi ödüle layık
 görmenizden büyük mutluluk duyduk

Sevgi, barış, merhamet, saygı,eğitim, sanat gibi insanlığı her alanda ileri götürecek kavramlar, insanların icat ettiği diğer kavramların gölgesinde kaldı. Bu na rağmen hayata sizin baktığınız gibi bakabilenler, günümüzde unutulmaya yüz tutan "insanın gerçek değerini" ne olursa olsun unutmuyor. Bunca karmaşanın içinde, bunu anlatmaya gösterdiğiniz cesaretin insanlara umut vereceğine inanıyoruz.

Biz "Yaşamak çin Yaşatmak gerek" diyerek yola çıkmıştık ve gödükki insanlığı yaşatmaya çalışan onlarca insan ve fikir var. Yapılan önemli işleri gören gözlere ve gönüllere binlerce kez teşekkür ediyoruz.

Hepinizi çok seviyoruz.

Cavidan DOĞUSOY
Aylin Kültür Sanat Evi "Reçel Anneleri"

Evet sevgili dostlar... yukarıdaki sözler Lisemizin düzenlediği Feta günü etkinlikleri çerçevesinde, kendilerine, yaptıkları çalışmalarından dolayı verilen bir ödülden sonraki teşekkür yazısı. Daha sonra Ramazan Bayramı nedeniyle gönderdikleri bayram tebriğiyle de, insan olmanın erdemliliğini ve insana hizmetin ne kadar onurlu ve hayırlı bir iş olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyorlardı.

Ne yapmıştı bu reçel anneleri ...Ev işlerinden artan zamanlarında önce 3-5 hanım, daha sonra sayısını şu an tam bilemediğim ama gün geçtikçe çoğalan bir hanım grubu, evlerinde yaptıkları ev reçellerini pazarlayarak yardıma muhtaç öğrenim gören çocukların ,eğitim giderlerini, barınma giderlerini ve fakir yardıma muhtaç ailelerinde gıda ve kira giderlerini karşılamaya başlamışlar. Bu insani ve onurlu davranış kısa zamanda ülke gündeminde de ulusal basın yoluyla yerini almıştır.

İş te bu annelerin bu davranışı bizim okul müdürü Sn. Menderes DAŞKIRAN ve sevgili öğrencilerinin dikkatini çekmiş,kendilerinede bir feta ödülü uygun görülmüştür. Sevgili reçel anneleri Taraklı'ya davet edilmiş ve davetimizi kabul ederek oldukça kalabalık bir grupla etkinliğimize katılmışlardır.Kendileri de bu ödüle layık görülmelerinden son derece memnun kalmış ve okulumuza tüm personelin faydalanacağı bir soğutucu hediye etmişlerdir. Kendilerine bizde teşekkür ediyoruz.

Hizmetlerinin karşılıksız kalmayacağını bir gün manevi olarak mutlak karşılarına çıkacağını ve insanlık adına neler yaptıklarını gördükçe kendileri bile şaşıracaklarını şimdiden görüyorum.

Evet sevgili Taraklı'lı annelerimiz sizlerde aranızda böyle bir organizasyon yapabilir yardıma muhtaç ailelere ve öğrencilere katkıda bulunabilirsiniz. Unutmayın insana yapılan hizmet ibadet gibidir.

Yolunuz açık olsun sevgili reçel anneleri... Sizleri unutmadık ve unutmayacağız, sizlerde bizleri unutmayın

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun.

Hoşça Kalın. 29/10/2006



#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

M. Lütfü SANCAR
8.11.2006 / 15:48:49
Saygıdeğer Yusuf abim,öncelikle yazılarınızı büyük bir zevkle okuduğumu ve takdir ettiğimi bilmenizi istiyorum.İnsani değerlerin ve paylaşımın yok olmaya yüz tuttuğu dünyamızda karşılıksız yapılan bu çalışmaların artarak devam etmesi en büyük temennimiz.Reçel annelerimizin ellerinden öpüyor ve tüm annelerimizi bu ve buna benzer faaliyetler içerisinde görmek istiyoruz.En güzel yatırım insana yapılan yatırımdır.Saygılarımla...

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.