İl Genel Meclisi Toplandı

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya'nın lokomotifi durumunda olan tarım sektörüne, gelecek nesillerin yeşerdiği eğitim sektörüne ve şehrin imajını çizecek olan turizm, kültür ve sanat sektörüne ağırlık vereceklerini söyledi.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:


Sakarya Valisi Mustafa Büyük, İl Özel İdaresinde yapılan, İl Genel Meclisi toplantısına katıldı.
2005 yılında yapılan mahalli idareler reformu ile özel idarelerin farklı bir yapıya kavuştuğunu, fonksiyonlarının ve görev çeşitliliğinin arttığını ifade eden Büyük, yapılan hizmetleri daha iyi noktalara getirmeyi amaçladıklarını belirtti.
Büyük, Sakarya'yı tanımak için görüşmelerinin ve incelemelerinin devam ettiğini kaydederek, ''İlimizin lokomotifi durumunda olan tarım sektörüne, gelecek nesillerin yeşerdiği eğitim sektörüne ve şehrin imajını çizecek olan turizm ve kültür sanat sektörüne ağırlık vereceğiz. 40 bin hektarlık tarım alanı bulunan ilimizde, Türkiye sıralamasına giren ürünler yetiştiriliyor. Nüfusun büyük çoğunluğu geçimini tarımdan sağlıyor. Asıl sorumluluk bölgesi kırsal alan olan Özel İdare'nin tarım sektörüne desteğini artırması gerektiğine inanıyorum'' şeklinde konuştu.
Tarım sektörüne verilecek desteğin arttırılması için daha planlı arazi toplulaştırmasına ihtiyaç duyulduğunu anlatan Büyük, tarım alanlarının sulanabilmesi için altyapının güçlendirilmesine ve doğru envanter tespiti yapılması gerektiğini söyledi.
Büyük, il genelinde eğitimden sağlığa, güvenlikten turizme kadar yapılması gerekenlerin İl Özel İdare'nin görev ve sorumluluğuna girdiğine işaret ederek, ''Nerede bir sorun varsa Özel İdare çözümde yer almalıdır'' dedi.
Sakarya'nın dışarıdan görülen fotoğrafını çizen alanların başında kültür ve turizm çalışmalarının geldiğini ifade eden Büyük, ''Kurumlar arasındaki uyum kentin dışarıdan algılanması için önemlidir. Şehrin tüm kurum ve kuruluşları aynı hedefi belirler ve birlikte hareket ederse, başarı o denli büyük olur. Ben bu uyumu sağlamak konusunda gayretli olacağım'' diye konuştu

Toplantıda İl Genel Meclis Üyesi Kadir Sayın'da hazır bulundu

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.