Yabancı Gençler Çilek Topladılar

Türkiye'de Gerçekleşen 5. Dünya Gençlik Kongresi'ne Katılmak Üzere Türkiye'ye Gelen Dünyanın Çeşitli Ülkelerine Mensup Gençler Taraklı Da Çilek Topladılar
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

5.Dünya Gençlik Kongresi'ne katılmak üzere Türkiye'ye gelen dünyanın 147 ülkesinden bin genç 27 ilde ağırlanıyor. Sakarya'da ağırlanan 23 ülkenin genci bugün Taraklı ilçesinde çilek bahçesine giderek çilek topladılar.

Almanya, Amerika, Kanada, Mısır, Pakistan, Ukrayna, Hindistan, Katar ve Kosta Rika gibi 23 ülkeden gelen gençler ellerinde kovalarla çilek topladılar. Çilek yetiştiriciliği hakkında bilgi edinen gençler bol bol çilek yediler.

Bu organize ile ilgili bilgi veren kafile sorumlusu Betül Olgun, 12 Ağustos 2010 tarihinin Birleşmiş Milletler (BM) tarafından "Dünya Gençlik Yılı"nın başlangıcı ilan edildiğini belirterek, “Dünya Gençlik Kongresi 31 Temmuz 13 Ağustos 2010 da İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’ nde gerçekleşecek. Kongre kapsamın da, dünyanın 147 ülkesinden gelen bin genç ve ülkemizden 400 kadar gencin yanı sıra çok sayıda kalkınma ve gençlik uzmanı, gazeteci, akademisyen, eğitmen, sanatçı ve diplomat ülkemizde buluşacak. Gelen gençler 27 ilde ağırlanıyor. Biz de 23 ülkeye mensup ve 14 de ülkemizden oluşan gençlerle Taraklı ya geldik. Burada amaç bölgemizin yöremizin tarihi kültürünü ve yaşam tarzı gençlere göstermektir. Bugün Taraklı’ da bunları yaparak çilek bahçesinde gençlerle birlikte çilek toplayacağız” dedi.

Taraklı insanının çok misafirperver olduğunu belirten Çinli Bei Chen, "Daha önce hiç çilek toplamadım. Benim ülkeme göre burası çok sıcak. Bu ortamda nasıl çilek yetiştirildiğini öğrenmiş oldum. Burasının insanları çok sıcak çok misafirperver. Sakarya İstanbul a çok yakın ama aralarında büyük fark var. Burada tarlalarda tarım ile uğraşan fazla insan görmedim. Burada tarım modernleşmiş. Ülkeme göre kıyasladığımda burayı pekinin Sakarya gibi yakın kırsal çevrelerinde hala insan gücü ile tarım yapılmaktadır. Makine gücü fazla kullanılmamaktadır. Taraklı’ yı gezip gördüğüm için çok mutluyum” dedi.

Katarlı Muhammet Murtada buradaki erkek ve kız kardeşlerimle guru duyuyorum. Burada olduğum için çok mutluyum. Sakaryada gittiğim yerlerde bizlere gösterilen ilgi ve misafirperverlik için çok teşekkür ederim. İlk defa yurt dışına çıktım burada ilginç olan şey şu burada kendi evimde hissettim. Hem bu organizyanu yapanlara hem de burada taraklıda bizleri karşılayanlara çok teşekkür ederim. Ben burada karşılaştığım herkesi Katar’ a davet ediyorum. Burada önemli olan bağlantıyı koparmamaktır. Katar’ ın Türkiye ile birçok benzer yanları vardır. Ben herkesin gelmesini çok istiyorum. Burada yaşadıklarımızın devamını orda gerçekleştirebiliriz” dedi.

Taraklının tarihi evlerini de gezen gençler, 150-200 senelik ahşap evleri görünce hayretlerini gizleyemediler. Bu evlerin restore edildikten sonra ki görüntüsünün çok güzel olacağını vurgulayan gençler, o zaman Taraklı daha da güzel bir görünüm alacaktır dediler. Akşama kadar Taraklıyı gezen gençler daha sonra Taraklı’ dan ayrıldılar.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.