2.Halk Platformu Toplantısında Sağlık Çilesi Damgasını Vurdu

Eğitim ve Sağlık Sorunları Masaya Yatırıldı
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

BAŞBAKANIN "HİZMETE AÇTIK" DEDİĞİ HASTANE BİNASI MALİYE BAKANLIĞI MİLLİ EMLAK DAİRESİNE DEVREDİLMİŞ !!!

 

TARAKLI’DA 2.HALK PLATFORMU TOPLANTISINDA KONUŞAN DSP İLÇE BAŞKANI Ş.NEVZAT AKAY: “TARAKLI DEVLET HASTANESİ HİZMETE AÇILAMIYORSA SORUMLUSU İKTİDAR PARTİSİDİR. SAKARYA'DA DEVLET HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE TARAKLI'DIR" DEDİ.

HASTANE BİNASININ SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN MALİYE BAKANLIĞI MİLLİ EMLAK DAİRESİNE DEVREDİLMESİNE SERT TEPKİ GÖSTEREN AKAY: “BAŞBAKAN HASTANEYİ HİZMETE AÇTIK DİYOR, İKTİDARIN TARAKLI’DAKİ TEMSİLCİLERİ BİNAYI MİLLİ EMLAK DAİRESİNE DEVREDİYOR. KİME SORUP DA DEVR ETTİNİZ?” ŞEKLİNDEKİ SÖZLERİYLE SERT ÇIKTI.

 

İlki Taraklı Kaymakamı Muhlis Arslan tarafından gerçekleştirilen "1.Halk Platformu Toplantısı"nda alınan karar gereği, “2.Halk Platformu Toplantısı” Kent Konseyi koordinatörlüğünde; Ziraat Odası Başkanlığı, Türk Kızılayı Şube BaşkanIığı ve Taraklı’yı Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlendi. Belediye Düğün salonunda gerçekleştirilen eğitim ve sağlık sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıya Kaymakam Muhlis Arslan, Belediye Başkan Tacetin Özkaraman, siyasi parti temsilcileri,sivil toplum kuruluşları, belediye meclisi üyeleri, mahalle muhtarları katıldı.


Kent Konseyi Başkanı Alaattin Yılmaz yaptığı açılış konuşmasında: “Taraklı’da sivil toplum kuruluşlarına ivme kazandıran İlçe Kaymakamımız Muhlis Arslan’a, toplantıyı düzenleyen derneklerimiz adına da katılımcılara teşekkür ediyorum. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“Halk Platformu Toplantıları”nın periyodik olarak sivil toplu kuruluşları tarafından yapılacak olmasından memnunluk duyduğunu ifade eden Kaymakam Muhlis Arslan: “Gönül arzu ediyor ki bu takdire şayan çalışmalardan Taraklı ve köylerimiz nasibini alsın'' dedi.

 

Yatırımcı Ahmet Genç’in Taraklı’da Hacıyakup Köyü'nde jeotermal yatırımı sunumunun ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Ceylan tarafından, eğitim ile ilgili sunum verildi. Milli Eğitim olarak Taraklı’da eğitimde başarının daha da artması için "öğrenci, öğretmen ve veli" işbirliğinin önemini dile getiren Milli Eğitim Müdürü Halil Ceylan: “Öğrencilerimizin başarısı için velilerimizin katkısının artmasını bekliyoruz” dedi.


Katılımcıların eğitim ile ilgili dilek ve temennilerini dile getirmesinin ardından Toplum Sağlığı Merkezi Hekimi Dr Burcu Başaran sağlıkla ilgili sunum yaptı.


Taraklı Merkezi ve köylerinde imkanlar dahilinde, gece gündüz sağlık hizmeti vermeye çalıştıklarını söyleyen Dr Burcu Başaran: “Halkın sağlığı için, Toplum Sağlığı Merkezimizde tüm birimlerimizle özveri içerisinde çalışmaktayız” dedi.


1989 yılında yapımına başlanan ve hala hizmete açılamayan 30 yataklı devlet hastanesinin akıbetine bir anlam veremediklerini söyleyen DSP Taraklı İlçe Başkanı Nevzat Akay: “Yıllardır kaderine terk edilen hastane binamızın, Yüksek Okul olarak hizmet verilmesi planlanıyor, çok programlı lise olarak düşünülüyor, otel olarak hizmet vermesi düşünülüyor... nedense bir türlü hastane olarak hizmet vermesi düşünülmüyor. Hastane olarak yapılan binanın sahibi belli değil. Bunun sorumluluğu siyasi iktidarındır” diyerek bir an önce hastane binasının değerlendirilmesini ve milli bir servetin kurtarılması gerektiğini söyledi.

 

Taraklı’da hastaların gündüz saat 17:00 den sonra "Acil Sağlık Hizmeti" alamadığını dile getiren Nevzat Akay, hastaların Geyve veya Adapazarı'na gitmek zorunda kaldığını belirterek siyasi otoritenin bu konuda da daha fazla çaba sarf etmesini istedi.

 
Belediye Bakanı Tacettin Özkaraman Taraklı’nın menfaatleri konusunda birlik ve beraberlik içerisinde kuvvetli bir şekilde mücadele verildiğinde sorunların çözümünün daha rahat olacağını ifade ederek: “Önemli olan sorunlarımızda hemfikir olmamızdır. Çözümler konusunda mutlaka girişimler yapılacaktır” dedi.


Toplantı, "3.Halk Platformu Toplantısı"nın 10 Mayıs 2011 Salı akşamı, ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla tarım sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin görüşülmesinin kararlaştırılması ile son buldu.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

selami küçükçınar
13.04.2011 / 16:47:30
Gerçekten,ilçemizde bir devlet hastanesinin olmaması büyük bir eksiklik ve ayıptır.Yurdumuzun en ücra köşelerine kadar sağlık ve yol hizmetinin götürüldüğü bir dönemde,İstanbul ve Ankara gibi en büyük iki kentimizin tam ortasında yer alan ilçemizin bu hizmetlerden yoksun bırakılması Hükümet'in yöremize ve yöre halkına duyarsızlığıdır,yok saymasıdır.Devletine ve onun koyduğu yasalara her zaman bağlı ve saygılı olan biz Taraklı'lılar bu duyarsızlığı hak etmiyoruz.Bir an önce yarım kalan yolmuzun bitirilip devlet hastanemizin de açılmasını istiyoruz.
Sakarya Türk Tarım Orman-Sen Heyeti, Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş’ı Ziyaret Etti

Sakarya Türk Tarım Orman-Sen Heyeti, Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş’ı Ziyaret Etti

Sakarya Türk Tarım Orman-Sen Başkanı Murat Yıldırım önderliğinde, yönetim kurulu üyeleri ve Taraklı ilçe Temsilcisi İsfendiyar Çetin, Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş’ı makamında ziyaret etti.
Ticaret Borsası yönetiminden Taraklı Ziraat Odası'na Ziyaret

Ticaret Borsası yönetiminden Taraklı Ziraat Odası'na Ziyaret

Sakarya Ticaret Borsası yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç ve Meclis Başkanı Bekir Uztürkile yönetim kurulu üyeleri, Taraklı Ziraat Odası'nı ziyaret etti.
Taraklı’da Yenidoğan İlk/Ortaokulu’nda Coşkulu 23 Nisan Kutlaması

Taraklı’da Yenidoğan İlk/Ortaokulu’nda Coşkulu 23 Nisan Kutlaması

Taraklı Yenidoğan İlk/Ortaokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Taraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Yetkin,Şube Müdürleri, öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin ve okul yönetiminin katılımıyla gerçekleşti.
Taraklı'da da 23 Nisan Coşkuyla kutlandı

Taraklı'da da 23 Nisan Coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yılı, Taraklı'da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, Atatürk İlkokulu Bahçesi'nde gerçekleşti.
Taraklı'da 23 Nisan Kutlamalarında Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildi

Taraklı'da 23 Nisan Kutlamalarında Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildi

Taraklı ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanında çelenk sunma töreni gerçekleşti
Kaymakamlık Koltuğuna İsmail Talha Turan oturdu

Kaymakamlık Koltuğuna İsmail Talha Turan oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Kapsamında Taraklı’da da Temsili Koltuk Devretme Töreni Gerçekleştirildi

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.