Zübük Siyasetçi Polemiği

TTNET Reklamları'nda adını 'Mümkünlü' kasabası olarak bütün Türkiye'ye duyuran Taraklı' daki bu polimik ilçenin turizme balta vuruyor
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Sakarya Taraklı' ya atanan Kaymakam Muhlis Arslan ile Nisan ayından bu yana konuşmayan Başkan Özkaraman arasındaki serinlik sürerken, bu kez de ilçe de 'Zübük' siyasetçi polemiği başladı.
 

Taraklı' da yaşanan olaylar zinciri Kaymakam Muhlis Arslan' nın Şubat ayında ilçeye atanmasıyla başladı. Taraklı Kaymakamlığı' na atanan Arslan ile ilçedeki muhtarlar arasında serin rüzgarlar esti. İddiaya göre muhtarlarla arasında gerginlik yaşanan Kaymakam Arslan, ardından Yunuspaşa Çarşısında yöresel el sanatları ile yöresel ürünler satılan kadınlar arası açıldı. Çarşıdaki dükkanlar için ihale yapmak isteyen Kaymakam Arslan ile burada satış yapan kadınlar arasında gerginlik yaşandı.
 
İlçede her geçen gün artan gerginlik sürerken geçen nisan ayında da Başkan Tacettin Özkaraman ile Kaymakam Muhlis Arslan arasında tartışma çıktı. Yaşanan tartışma sonrasında Kaymakam ile Belediye başkanı birbirlerine küstü. Birbirlerine iyice sinirlenen iki tarafı bir araya getirip barıştırmak ise mümkün olmadı. İlçe de yaşanan bu gergin durum Kaymakam Muhsin Arslan ile İl Genel Meclisi Üyesi Kadir Sayın' nın birbirine girmesiyle daha da büyüdü.
 
İddiaya göre Kaymakam Arslan ile İl Genel Meclisi Üyesi Kadir Sayın arasında tartışma çıktı. Tartışmanın boyutu giderek büyürken Kaymakam Muhsin Arslan iddiaya göre Sayın'a;" Zübük Siyasetçi" dedi ve makamından kovdu. Bunun üzerine soluğu savcılıkta alan Kadir Sayın kaymakam hakkında 'Hakaret' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Bu arada Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman' da İçişleri Bakanlığı' na resmi bir yazı ile şikayetçi oldu.
 
Yaşanan bu süreç sonrasında savcılık kendi acısından soruşturmasını sürdürürken, İçişleri Bakanlığı' da hafta başında ilçeye müfettiş gönderdi. İlçeye gelen müfettiş Başkan Özkaraman ile yöresel ürün satan kadınları dinledi. Soruşturma bütün hızıyla sürerken yaşanan süreçte ise Taraklı büyük zarar görüyor. TTNET Reklamları'nda adını 'Mümkünlü' kasabası olarak bütün Türkiye'ye duyuran Taraklı' daki bu polimik ilçenin turizme balta vuruyor.
 

Yaşanan bu polimikle ilgili olarak Çark Haber Genel Yayın Müdürü Hüseyin Cumalı' nın telefonla aradığı İl Genel Meclisi Üyesi Kadir Sayın"; Evet aramızda bir tartışma çıktı ve bana makamında 'Zübük Siyasetçi' dedi. Bende kendisini savcılığa şikayet ettim. Gerisi yargının işi" dedi.


Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ise;" Kendisi ilk geldiği zaman biz kaymakamlarımızla beraber ortak çalıştığımızı söyledik. Belediyenin emrinde olduğunu söyledik. Ama o muhtarlar ve kadınlarımızla ters düştü. Sonra bizle de ters düştü. Nisan ayından bu yanına konuşmuyorum. İçişleri Bakanlığı' na da şikayet ettik" dedi.

Öte yandan Çark Haber Genel Müdürü Hüseyin Cumalı' nın telefonla aradığı ve;" Sizin hakkınızda suç duyurusu yapılmış. Bu doğru mu" diye sorduğu kaymakam Muhsin Arslan;" Ben bilmiyorum. Yorum yapmam. Sizde haber yapmayın" diye konuştu. İlçe de bütün bunlar yaşanırken AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ilçeye gelerek AK Partililerle bir toplantı yaptı.

 
Kaynak:ÇARK HABER
 
www.carkhaber.com

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Ahmet
25.08.2011 / 01:26:36
Gördüğüm kadarıyla kaymakam iyi biri. Haksızlıklara da karşı çıkıyor, tabiki bu durum birilerinin menfaatine dokunuyorki sesleri yükseliyor. kaymakamın o işten ne menfaati olsun ki. Halkın yanında olmak zor. Halkın hakkını savunmakta öyel. ben kaymakamı tebrik ediyorum. doğru tektir. herkeste doğruların yanında olması lazım. aksi halde şikayetlerimizin ardı kesilmez.
Mesut uzelli
31.08.2011 / 14:08:02
HİÇ DE HOŞ OLMAYAN BİR GÖRÜNTÜ İNŞALAH EN KISA ZAMANDA ÇÖZÜLÜR , HALKA HİZMETLE GÖREVLİ İNSANLARIN BİRBİRİNDEN KOPUK ÇALIŞMASI PEK DE UYGUN OLMAZ SANIRIM.....

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.