Tarihi İpekyolu Çalıştayı Abant’ta yapıldı

Ayaş, Güdül, Beypazarı, Nallıhan, Mudurnu, Göynük, Taraklı, Geyve ve Sapanca İpekyolu Turizm Koridorunda ‘Yeni Fikirler, Turizmde Yeni Fırsatlar’ Çalıştayı Abant’ta yapıldı.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Ayaş-Sapanca İpekyolu Turizm Koridorunda ‘Yeni Fikirler, Turizmde Yeni Fırsatlar’ Çalıştayı Abant’ta yapıldı. Çalıştayda, somut çıktıların elde edilmesi, Ayaş-Sapanca İpek yolu hattı üzerinde yer alan 9 ilçeyi kapsayan turizm faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik yeni fikirlerin oluşturulması ve bu fikirlerin hayata geçirilebilmesi amacıyla eylem planlarının hazırlanması amaçlanıyor.


Abant Palas Otelde yapılan çalıştaya, Yalova Valisi ve Marka Yönetim Kurulu Başkanı Esengül Civelek, Bolu Valisi ve Marka Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Özçimen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Arı, Bolu Belediye Başkanı Alaadddin Yılmaz, Sakarya İl Genel Mec. Bşk. Oktay Yıldırım, Bolu Tic. ve Sanayi Odası Bşk. Emin Semercioğlu, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, İpek Yolu üzerinde yer alan ilçelerin Kaymakamları ile Belediye Başkanları, akademisyenler, kamu kurumları temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Çalıştay’a Taraklı’yı temsilen Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ve Kent Konseyi Başkanı Alaattin Yılmaz katıldı.

Program açılış konuşmaları ile başlarken ilk konuşmayı MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan yaptı. Ayan, yapılan çalıştayın önemine değindi. Çalıştaya tüm paydaşların aktif katılımı ile amacına ulaşacağına inandığını kaydeden Ayan: “Bu çalıştay, yerelden küresele hitap edecek, gelecek vizyonu ile de bu yönde yapılacak tüm çalışmalara altlık teşkil edecektir. Ayaş, Güdül, Beypazarı, Nallıhan, Mudurnu, Göynük, Taraklı, Geyve ve Sapanca ilçeleri ile bu ilçelerin etki alanları İpekyolu turizm koridorunun hak ettiği değeri alabilmesi için gayretle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.


Kültür ve Turizm Bankalığı Müsteşarı Özgür Özaslan da yaptığı konuşmada: “İpekyolu koridorunda geniş alanların turizm gelişimine açılması hedeflenmekte ve alternatif turizm türlerinin gelişiminin yakın çevredeki diğer kültürel ve doğal değerlerle de ilişkilendirilmesi ile turizm gelişim koridorlarının kendi başına varış noktası oluşturacak şekilde geliştirilmesi amaçlanıyor” ifadelerini kullandı.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ise: “Bakanlık tarafından ilan edilmiş bir koridor olan İpekyolu için yapılan bu çalışmalar, ilçelerin tek başlarına ürettikleri değerleri bütüncül olarak ele alabilecek bir altyapının kurulmasını ve merkezden gelen kararların uygulanabilirliğini sağlamada önemli bir ara basamak olacaktır.” şeklinde konuştu.

Taraklılı olan Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Arı ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı önderliğinde ve Ankara Kalkınma Ajansı ile MARKA tarafından yapılan bu çalıştayın sonunda yepyeni fikirlerin, önemli projelerin çıkacağına inandığını ifade etti.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından turizm koridorları ve Ayaş-Sapanca İpekyolu Turizm koridoru tanıtım sunumu yapıldı. Programın öğleden sonraki kısmında ise koridor bazında grup çalışmaları, ilçeler bazında grup çalışmaları, çalışmaların değerlendirilmesi ve genel değerlendirme yapıldı.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

duman
12.12.2011 / 09:05:33
Değerlı Taraklı'lı hemşerilerim ve çok değerli dostlarım öncelikle hepinize selamlarımı yolluyorum. Uzun yıllardır önemini yitirmiş olan tarihi ipek yolunun tekrar diriltilmeye çalışılması gerek bölge halkı gerekse ülke ekonomisi için son derece önemli katkı sağlıyacaktır.Her nekadar çok geç kalınmış bir proje de olsa taktirle karşılamamak elde değil fakat unutmamak gerekir ki bu projenin başarıya ulaşabilmesi için halkın bilinçlendirilmesi ve halk desteğinin mutlaka alınması gerekir.Bu vesileyle yaklaşmakta olan kirismısın tüm islam ve hiristiyan alemine hırlara vesile olması dileğiyle '' DUMAN ''

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.