Eski Vali Nuri Okutan'ın koruması tutuklandı

Şanlıurfa eski Valisi Nuri Okutan'ın uzun yıllar yakın korumalığını yapan Ali İ.Ö eğitim için yapılan bağışları zimmetine geçirmekten tutuklandı.


Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

'Zimmet' suçundan Ankara'da tutuklandı

Okutan'ın silah ruhsatı verdiği toplam 400 kişiden alınan 10'ar bin lira bağışın bir bölümünün hesapta olmadığı belirlendi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in talimatıyla hakkında soruşturma başlatılan Eski Vali Nuri Okutan'ın yıllarca korumalığını yapan polis memuru Ali İ.Ö 'Zimmet' suçundan Ankara'da tutuklandı.

'Eğitime katkı payı' adı altında 10'ar bin lira bağış alındı

Geçen yılki kararname ile merkeze çekilen eski Vali Nuri Okutan'ın iki yıl görev yaptığı Urfa Valiliği döneminde 400'ü aşkın işadamı, esnaf vb. kişiye silah taşıma ruhsatı verdiği öne sürüldü. Okutan'ın silah taşıma ruhsatı verdiği kişilerden "Eğitime katkı payı" altında 10'ar bin lira bağış aldığı ve paraların valilik adına Kamu Bankası'nda açılan hesaba yatırıldığı belirlendi.
"İrtikap" suçundan tutuklandı

Müfettişler, okul yaptırmak ve okulların ihtiyacını karşılamak üzere toplanan bağışların yatırıldığı banka hesabını inceledi. Yapılan araştırmada silah taşıma ruhsatı alan kişilerin paraları Nuri Okutan'ın yakın koruması Ali İ.Ö'nün topladığı tespit edildi. Ancak yatırılan rakamların farklı olması müfettişlerin dikkatini çekti. Yapılan soruşturmada söz konusu hesapta paranın eksik olduğu yönünde bulgulara ulaşıldı. Hakkında yakalama kararı verilen ve Okutan'ın merkeze alınmasıyla Ankara'ya tayin edilen Ali İ.Ö önceki gün gözaltına alındı. Ali. İ.Ö "İrtikap" suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

"Makbuzların bir kısmını yırtıp attım, bir kısmını da yaktım"

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nda şüpheli sıfatı ile ifadesi alınan koruma polisi Ali İ.Ö silah taşıma ruhsatı verilen kişilerden aldığı bağışları İstanbul Valiliği'nin açtığı hesaba yatırdığını iddia etti. Ali İ.Ö ifadesinde şunları söyledi: "Vali Bey bu görevi bana vermişti. Silah taşıma ruhsatı verilen kişilerden toplanan bağışları ben takip ediyordum. Aldığım bağışların tamamını söz konusu hesaba yatırdım. Bankada kayıtları olduğu için makbuzların bir kısmını yırtıp attım, bir kısmını da yaktım" dedi.

"Angus ithalatında da kullanılabilir"

Vali Nuri Okutan'ın okul yaptırmak için kamu bankasında açtırdığı hesapla ilgili 'Usulsüz' bir onay aldığı da iddialar arasında. Okutan'ın eğitime katkı sağlamak için açtığı hesaba, "Angus ithalatında da kullanılabilir" diye ikinci bir onay verdiği ileri sürüldü. Eski valinin geçen yıl bu hesaptan yaklaşık bir milyon TL'yi angus ticaretine aktardığı iddiaları soruşturmaya konu oldu.
 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

selim yürekli
4.03.2012 / 07:18:47
Hani öve öve bitiremiyordu Taraklılılar. Hisara bir konut yaptırınca Taraklıyı çok seven vali olmuştu. Ama konutu kendine ve kendinden sonraki valilere yaptırdığını kimse fark edemedi.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.