Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

İhmal

Yayın: Güncelleme:

Ne kadar da ihmal etmişim; kalemle bembeyaz kâğıdımın düşüncelerle kararmasını, hiç pişman olmadan direnen kelimeleri azgın sularla büyütmeye çalışmayı, ne kadar ihmal etmişim direnmenin ruhumu gençleştirmesini.

Hemen masmavi sularda özgürce kulaç-laşarak, bir karadan diğerine muhteşem dostlarla uzun saatler buz gibi bedenimizi saran maviliklerle sevişmemizi hatırlayarak karşınızdayım.

Özgürlüğün pişmanlık olmadığını, buhranlı dakikalarda taraf olmaktan korkanların sonlarının hiçlik olduğunu bilerek, ateşi söndürmek yerine, eline aldığı benzin bidonunu, şuursuzca kelimelerle dua niyetine okuduğunu zannedip boca edenleri izleyince; ne kadar özgürlüğümü ve direnme gücümü ihmal ettiğimi anladım.

Kırklı yaşlarda bertaraf olmaktan korkan, yolda adımlarını bile ses çıkarmadan arşınlayan, üç kişi bir arada olmaktan çekinen, yüreğinde kopan fırtınaları hep demli çaya benzeten ve susan, ben değilim, ben gibiler değil, siz gibiler hiç değil.

Kabuklu çerezlerle büyüyüp, kendine de yıllarla yeni kabuklar örenlerin, aynı zamanda canlarını salamura-ya yatırıp yeri geldiğinde kullanmasına alışık bir zamanda yaşamamıza rağmen, öğrendiklerimiz arasında kurumuş bir çiçek bulduğumuzda neler yapacağımızı hepimiz çok iyi biliriz.

Ne kadar da ihmal etmişim özgürlüğümü? Ne kadar da ihmal etmişim düşüncelerimi sere serpe etrafıma rastgele serpmeyi. Ve çekinmeden o meydanlarda yeni tohumların filizlenmesini izlemek ne kadar da güzel oluyormuş tazyikli su ile--diplerine yaşam kaynaklarını bırakmak.

Ne kadarda ihmal etmişim ben buradayım demeyi, ben özgürüm demeyi, bu benim demeyi. Ve kibir, öfkeye karşı dimdik ayakta gülümsemeyi ne kadarda özlemişim.

Yıllardır şişen duyguları; başına buyruk kararlar, fermanlar ve yasaklar, kibir ve öfkeye karşı nasıl zamklıyor, ihmal ettiğimiz özgürlüğümüzü hatırlamamızı sağlıyor :):):)


#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

cihangir KUTLU
3.07.2013 / 00:45:53
Kardeşim yüreğine. ..kalemine saglik...

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

Görüntü

Görüntü

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.