Mustafa İŞCAN Mustafa İŞCAN Sırrı'nın Kaleminden

HIDIRLIK TEPESİ  VE  GEYVE SEYİR TEPESİ

2014 -2015 yıllarında Taraklı’da bulunduğum dönemde sürekli Hıdırlık türbesi ve tepesi gündem olmuştu.
Yayın: Güncelleme:

Öncelikle tüm Taraklılı hemşehrilerim ve okurlarımın geçmiş kurban bayramlarını en ulvi dileklerimle kutluyorum. Bayram öncesi ve sonrasında toprağa verdiğimiz Vecdi Amca , Necip amca ve Kamile Teyzemin mekanlarının cennet olmasını Rabbül aleminden niyaz ediyorum. 

Bende bayramın dördüncü günü Taraklı’ya gelerek eş dost bayram ziyareti ve kabristan ziyaretimi yaptım. Bu arada sevgili Sırrı Ali Ağbimin Daveti ile bayram yemeğini piknik havasında Hıdırlık tepesinde yemeğe karar verdik ve Hıdırlık tepesine çıktık. 

2014 -2015 yıllarında Taraklı’da bulunduğum dönemde sürekli Hıdırlık türbesi ve tepesi gündem olmuştu. Hatta bir sene Hıdırellez pilavının burada olması / olmaması bile gündemde olmuştu. 

Maalesef Hıdırlık tepesine çıkan yol açılmış fakat ne mıcırlanmış ne de asfalt yapılarak ulaşım güvenilir olarak hizmete açılmıştı. Hatta yolun emniyeti ile ilgili hiçbir uyarı ikaz levhası konmamıştı. Sadece küçük bir tabela ile “Hıdırlık Tepesi “ yol tabelası vardı. 

Hıdırlık Tepesine çıktığımızda maalesef hiç kimse yoktu ve bulunduğumuz sürede sadece bir araba gelip yemeğini yemişti. Hıdır Dede türbesine ziyaret öncesinde WC ihtiyaç ve abdest almak için muslukları kontrol ettiğimde maalesef “SU” yoktu. Medeni ihtiyacınız, manevi ziyaretiniz ve Hıdır Dede türbesinde iki rekat namaz kılmanız için en önemli ihtiyacınız “ SU “ yoktu.

Fakat Orman Müdürlüğünün şikayetleriniz ve istekleriniz için telefon ve mail adreslerinin olduğu bir tabela vardı. Sanki her şey dört dörtlük yapılmış da bir tabela eksikmiş gibi…

Maalesef yine plastik su şişeleri ve yenilip içilip atılmış çöp torbaları vardı.

Peki bu tabelayı asmak yeterli miydi? Hıdırlık Tepesinin boş su tankerinin doldurularak WC ‘lerinin bakımlarının yaptırılması , çöplerinin toplatılması o kadar zor bir şey miydi? Karayolları ile anlaşarak yolun hizmete açılması mübarek bayram öncesinde emniyetli bir şekilde hizmete açılamaz mıydı? Taraklı’ya gelen Taraklılı hemşehrilerimin ve yerli misafirlerin hizmete açılması o kadar zor bir şey miydi?

2014 ‘lü yıllarda Taraklı’da çalıştığım önemde Taraklı Yerel Kültür Derneği projelerimizde buraya ve Hisar tepesine Teleferik yapılması ile ilgili proje yazılımı bile vardı. 

Peki burayla ilgili kaç Taraklı’lı hemşehrimin yerel yönetime talebi vardı ? Taraklı’lı Taraklıya ne kadar sahip çıkıyor, Yerel yönetime istekte bulunuyordu? Her zamanki gibi Ankara caddesinde kahve köşelerinde oturup konuşmaktan başka bir şey yapmıyordu. 

Hıdırlık Tepesinde yemeğimiz sonrasında şehir merkezine indiğimizde Taraklı gerek araç gerekse insan trafiği içindeydi. Halbuki Hıdırlık Tepesi; Turistik bir tesis olarak faaliyete geçirilseydi şehrin insan yükünün büyük bir kısmını üstüne alırdı. Günümüzü böyle ah çekerek vah çekerek Geyve’ye dönerek bitirdim.



Ertesi günü sabah kahvaltısından sonra yengemin daveti ile Geyve Seyir Terasına çıktık. Seyir Terasına çıkan yol güzel asfaltlanmış bir yoldu. Seyir Terasına çıktığımızda güzel araç park yerinde araçlarımızı park edip tesis içinde oturup kahvemizi yudumlarken başta Belediye Başkanı Murat Kaya ve yerel yönetimi tebrik ettim. Seyir terası alanı içinde herkesin sabah kahvaltısından akşam yemeğine yiyeceği şekilde masalı oturum alanları yapılmış, bulunduğunuz sürede gerek işletmeden hizmet alacağınız gibi kendi ihtiyaçlarınızı alarak orada güzel bir gün geçirebiliyorsunuz. Ne kadar güzel . 

2019 Yerel seçimleri öncesinde Geyve’ye böyle güzel bir tesis kazandırmışsınız. Helal olsun. 

Sevgili Taraklılı hemşehrilerim ; maalesef Geyve Belediye Başkanımız “ Seyir Terası “ tabelasını yol kenarlarına koyarak reklamını yapmamış ama siz bu yazıyı okuduktan sonra gitmek isterseniz ben size yol tarif edeyim. 

Yolda karşılaştığınız hangi Geyveliye sorarsanız Hırka’ya nasıl gidebilirim diye çok rahat bulursunuz. Afiyetle yemeğinizi yiyin, çayınızı ya da kahvenizi için sonra neden,,,, neden diye sorular sorup cevaplarını bulmaya çalışın. Sorularınıza cevap bulamazsanız Değerli Belediye başkanımızla, yerel yönetimin meclis üyeleri ile görüşerek ortak çözüm bulun. Taraklı’da kahve köşelerinde oturup çene düşürmek , yerel yönetimden beklemek yerine sorunun bir parçası olun. Çözüm siz olun. 


Sevgi ve Saygılarımla;

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz

Ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz

 Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri

Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri

Taraklı başta olmak üzere Geyve, Göynük ve Mudurnu ilçelerinde
Ben Dostlarımı Ruhumla Severim... 

Ben Dostlarımı Ruhumla Severim... 

2017 yılının ülkemize huzur, barış ve mutluluk getirmesi dileğiyle
VURDUM DUYMAZMISINIZ !!!!

VURDUM DUYMAZMISINIZ !!!!

Evet; sevgili Taraklılı hemşehrilerim ve büyüklerim sizlerle yaklaşık iki sene önce Taraklı'da bir termal tesisdeki iş hayatım ile TARAKLI SEVDAM başlamıştı

Bu Memleket Bizim.

Bu Memleket Bizim.

Memleket İsterim

Memleket İsterim

Memleket İsterim

Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;

Kuşların çiçeklerin diyarı olsun 

Memleket İsterim 

Ne başta dert ne gönülde hasret olsun;

Kardeş kavgasına bir nihayet olsun 

Memleket isterim 

Ne zengin fakir ne sen ben farkı olsun;

Kış günü herkesin evi barkı olsun 



Memleket isterim 

Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;

Olursa bir şikâyet ölümden olsun.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.