İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ Dıngıldak Masa

Taraklı’da Habercilik yapmak…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Yayın: Güncelleme:

Gazetecilik zor ve meşakkatlidir. Gazete muhabirliği de zordur… Taraklı ’da habercilik yapmak daha da zor… Herkesi tanıyorsun... Güzel methiyeler düzersen methiye düzdüğün insanların çevresinden övgü dolu sözler alırsın. Karşı taraftaki insanlardan da bir o kadar kötü sözler duyarsın. Eleştirdiğimizde de bu defa tersi olur.

Etliye sütlüye dokunmamak da benim gazetecilik tarzım değildir; Çünkü genellikle yazdığım yazılar yada haberler Taraklı’nın menfaatlerinedir

Habercilikte daha doğrusu gazetecilikte "ben %100 tarafsızım "sözünü samimi bulmuyorum. O yüzden gazetecilerin de her meslekte olduğu gibi tarafsızlığının değil ahlaklı olmasının daha kıymetli olduğuna inanıyorum.

Basın; bir aynadır ama hileli bir ayna… Her zaman doğruyu olduğu gibi göstermek yerine güzeli çirkin, çirkini güzel, zayıfı şişman, şişmanı zayıf, haklıyı haksız, zalimi mazlum yapabilir.

Fikirleri ne olursa olsun her insana saygı duyarım. Söz konusu Taraklı sevdalısı insanlar olduğunda saygım daha da katlanıyor.

Önceki gün yaptığım her haberin bir anısı olan arşiv defterim elime geçti.1990 lı yıllarda ne haberler yapışım ne haberler. 24 Temmuz 2007 Basın Bayramı gibi anlamlı bir günde kaybettiğimiz Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazetemiz sahibi Necdet GÜNGÖRSÜN komutasında Taraklı Muhabiri İzzettin Kömürcü.

Taraklı’da köy yolları bozuk olunca fotoğraflayıp haber yapmışım. Sonra yollar asfalt olunca “Yol Asfaltlandı” diye haber yapmışım… Yıllar önce küçük bir kalem olarak çeşmelerden suyun bile çamur gibi aktığını haber yapmışım. En sert cümleleri kurmuşum.

** **

Ses yok…

2019 yerel seçimlerinde Taraklı’da Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık meydanının yeniden düzenleneceğini duymuştuk. Bu çalışmalar ile ilgili edindiğim bilgilere göre meydandaki tören alanı yeniden düzenlenecekti… Yani; Atatürk Büstü yenilenecek tüm alanda yeşillendirme çalışmaları yapılacaktı. Projeler paylaşılmış yetkililerin ağzından projeler hakkında açıklamalar duymuştuk.

Öyle anlaşılıyor ki kulaklarımıza güzel şeyler söylenmiş.

** **

İnci

Elbette Taraklı’da güzel işlerde yapılıyor. Ankara caddesindeki Belediye pasajı ve Aşağı camii de Taraklı’ya yakışan umumi tuvaletler ve abdesthane.

Taraklı’nın tarihi dokusuna uygun restore edilen üç katlı belediye pasajı ve belki de çevrede emsali olmayan umumi tuvaletler ve abdesthaneler... Taraklı’ya inci gibi yakışıyor. Güzel kullanmamız ve korumamız gerekiyor. Emeği geçenlerin ellerine sağlık.

** **

Gölgesi yeter…

 Trafikte giderken bazı arabaların arka camında yazı görürüz: " Babamın gölgesi anamın duası yeter.", ”Babam sağ olsun”

Geçtiğimiz günlerde babamı son yolculuğuna uğurladık. Onu son yolculuğuna uğurlarken acılı günümüzde yanımızda olup ellerini semaya açıp dua eden, telefon açarak, mesaj göndererek acımızı paylaşan tüm dost ve sevenlerimizden Allah razı olsun. Tüm dualarımız sizler için…Hepinizden Allah razı olsun…

Haftaya görüşmek dileğiyle hoşçakalın…

Sağlıcakla kalın…

#gazete-etli #sutlu #tarakli

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Taraklı’nın Geleceğe Yönelik Vizyonu

Taraklı’nın Geleceğe Yönelik Vizyonu

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün kaleminden
Taraklı'da Ramazan Bayramı Coşkusunda Tarihle Buluşmak

Taraklı'da Ramazan Bayramı Coşkusunda Tarihle Buluşmak

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün kaleminden
İyi Bayramlar….

İyi Bayramlar….

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Seçim Sonuçları Hayırlı Olsun…

Seçim Sonuçları Hayırlı Olsun…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Seçime Saatler kala…

Seçime Saatler kala…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Çanakkale Zaferi…

Çanakkale Zaferi…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.