Metin GİRGİN Metin GİRGİN Şehir ve İnsan

Bir MHP klasiği..

Yayın: Güncelleme:

Eğri oturalım, doğru konuşalım..

Eskiden MHP denince, kavga, gürültü, mafya, gayri meşru işler akla gelirdi.

Devlet Bahçeli, bu kötü imajı büyük oranda değiştirdi. MHP’yi ülke menfaatleri doğrultusunda gerçekçi politikalar üreten bir çizgiye oturttu.

Parti dışında kalan radikal kesimler bildiğini okusa da, MHP ılımlı politikalarından taviz vermeden yoluna devam etti.

Örneğin MHP, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesinde AK Parti’ye destek vererek halkın gözünde bir kat daha büyüdü.

MHP eski kavgacı üslubundan kurtuldu, güzel bir açılım sağladı derken, yine olanlar oldu.

TBMM’de hakaretler, küfürler, yumruklar havada uçuştu.

Kavganın galibi kim, kim kimi dövdü henüz belli değil.

Belli olan bir şey var ki; oda halkın bu tür olaylara prim vermediğidir.

Peki bu kavganın sebebi kim? Nedir paylaşılamayan?

Kavganın kahramanı sağlık eski bakanı MHP Milletvekili Osman Durmuş. Ne demiş bu zatı muhterem; Başbakanın eşinin GATA’ya başörtüsü ile girememesini eleştirmiş. Yanlış anlamayın, GATA'yı eleştirmemiş. Ya kimi? Mağdur olan Emine Erdoğan'ın şahsında Başbakan Tayyip Erdoğan'ı.

Durmuş, bununla da yetinmedi.. AK Partili bazı bayan milletvekillerinin başörtülerini Meclise girerken çıkarmalarını eleştirdi. Sayın Durmuş, MHP eski milletvekili Nesrin hanımın başını açarak meclise geldiğini unutmuş anlaşılan.

Gaf üstüne gaf..

Hızını alamayan Durmuş, Başbakan Erdoğan’a “ikinci Peygamber” yakıştırmasında bulundu. Aklı sıra Başbakanla dalga geçti. AK Partili eski il başkanının iki sene önce Tayyip Erdoğan’a “Peygamber gibi adam” demesini meclise taşıyan Osman Durmuş, bana göre büyük bir gafa imza atmıştır.

Eskiden söylenmiş, gündeme hiç gelmemiş bir sözü, iki sene sonra Meclise taşıması etik açıdan ne kadar doğrudur?

Milli ve manevi değerlere bağlı olduğunu bildiğimiz MHP’nin, GATA'da uygulanan bu çağ dışı yasağa karşı çıkmasını beklerken, tam tersini yapması muhafazakar kesimi derinden yaralamıştır.

İşte size çarpıcı bir örnek..

Tarih 1999.. Seçimler yapılmış, MHP Meclise girmiş.. Rahşan Ecevit'ten şok açıklama: "katiller mecliste".. Peki, Rahşan hanımın bu kavgada bile söylenmeyecek lafı karşısında MHP'liler ne yaptı? Özür bile dilenmediği halde, DSP ile koalisyon kurdu. Kurdu da ne oldu? Solcu bir Cumhurbaşkanı seçildi, memleket uçurumun kenarından döndü.

Şimdi.. Size katil diyenlerde aynı safta olacaksınız, meclise kurt gibi girip, sonradan kuzuya bürüneceksiniz, bugün AK Parti'ye gelince en ufak bir şeyde ortalığı ayağa kaldıracaksınız..

Kusura bakmayın ama bunu kimse yemez..

Bugün anket yapılsa, sırf bu olay nedeniyle MHP'nin oyu yüzde 3-4 iner.

MHP resmen bindiği ağacı kesiyor, hatta harakiri yapıyor.

Ya milletvekillerine ne demeli..

Televiyonlardan hepimiz izledik.. 5 yıl boyunca ortalıkta gözükmeyen vekillerimiz cengaver gibi ortaya atıldılar.

Maksatları, seçime az bir süre kala genel başkanlarının gözüne girerek, milletvekilliklerini garanti altına almak.

Böylesi davranışlar MHP'lilere bir şey kazandırmaz, aksine çok şey kaybettirir.

AK Partililerde tahriklere kapılmamalıdır. Sokak kabadayıları gibi yumruk yumruğa kavga etmeleri onlarada bir şey kazandırmaz.

Sözün özü: Millet her yaptığınızı görüyor ve ona göre puan veriyor. Ve bu millet sizden kavga değil, hizmet bekliyor.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Hasan Karaca
5.02.2010 / 09:46:12
altına imzamı atıyorum.güzel bir yazı olmuş.dediğiniz gibi bir mhp klasiği.fazla söze gerek yok.ama yine de mhp'yi destekleyenlere iki çift lafım olacak.ey mhp'liler bu ülke ne çektiyse sizden çekti.80 döneminde sağ-sol diye,şimdi ise türk-kürt diye bizi birbirimize düşürmeye çalışan hainlerin tuzağına düşüyorsunuz.az biraz aklınızı kullanın.ve kendinizi kullandırmayın.ve merak etmeyin.bu ülkeyi siz olmasanızda kimsecikler bölemez.ve son söz.KENDİNİZİ NİMETTEN SAYMAYIN!
Özcan ÖZEN
5.02.2010 / 12:20:32
Merhaba Metin bey yazınıza baktığımda katıldığım vede bazı kelimelerinizdeki nuanslarada katılmadığım oldu.Ama her parti eleştiriye açık olmalı kimse peygamber değilki hatasız insan olmaz.Güzel bir yazı olmuş bunu bir M.H.P li olarak söylüyorum.Hasan bey bu ülke hepimizin ne kürdün ne lazın ne manavın ne de bir başkasının türküm diyen herkezin 80 li yıların acısını günağını hepimiz çektik fazlasıyla.Türklük kürtlük diye bir çatışmanın içerisinde merak etmeyin olmayız uyarınız için teşekkürler.Biz bölünmeye karşıyız bu ülke hepimizin.Nimet kelimesine gelince evet ben bu ülkede kendimi nimetten sayıyorum bu ülkeye vergi veriyorum.Hizmet ediyorum.Hizmet alıyorum.Büyük harfle kendinizi nimetten saymayın diyerek siz br bölücülük yapmış olmuyormusunuz ?Bu kelimelerim size cevabım kesinlikle art niyet algılamayın art niyetli birisi değilim.Hatalı yada sizi üzecek bir kelimem olduysa özür dilerim sevgi ve saygılar sunuyorum
Bahadır Demir
6.02.2010 / 12:21:49
metin yazınızı okudum ama sizin tartışmayı dinlemediğiniz her halinizden belli başbakanın agzıyla konuşuyorsunuz. başbakana peygamber benzetmesini yapan kendi partisinin il başkanıdır. bu ne pehriz bu ne lahana turşusu osman durmuş bunu dile getirdi sadece tabiki kavga onaylanacak birşey değil ama kavğa MHP sıraları önünde oluyor bu ne demek kavga için gelenler akp liler eğri oturup doğru konuşalım 'benim partim ne yaparsa doğru yapar zihniyetiyle bu işler olmaz' saygılarımla.
Metin GİRGİN
7.02.2010 / 13:30:27
Bahadır bey, yanlış yorum yazmışsınız. Çünkü, AK Partili eski Millevekili Tayyip Erdoğan için peygamder demedi. Ne dedi: "Peygamber gibi adam" dedi. Bu çok farklı bir şey. İnsanlar bir birlerine "Peyganber sabrı var sende" dediği zaman o insana peygamber mi denmiş oluyor. Yada "Melek gibi adamsın" dendiği zaman o kişi melek mi oluyor. Eski il başkanı bunu 2 sene önce demiş ve gündemde hiç yer almamış. Bu MHP li Osman Durmuş, bu konuyu mecliste gündeme getirirken "İkinci Peygamber aramızda" diyerek Başbakanla dalga geçmeye çalışmıştır. Hal böyle iken, Osman Durmuş'u savunmak kime fayda sağlar gerisini siz düşünün.
ufuk şen
7.02.2010 / 18:38:26
Gramerde "anam ağlıyor" ile "annem ağlıyor" arasında anlam bakımından çok fark vardır. İl başkanının "Peygamber gibi adam" ifadesiyle Sayın Durmuş'un da ifadesi arasında çok fark var. Hem bu ilk defa olmuyor. Bir çok şair Gazi Mustafa Kemale, haşa! "Tanrı" diyerek övgü şiirleri yazmıştır. Sayın Demir'in, hele hele gönül yazıları yazan bir yazar olarak bu öfkesini anlayabilmiş değilim
bünyamin sanlı
7.02.2010 / 22:31:15
yazar buz gibi siyaset yapmışsın çıkarın ne bir yerleremi gelmek istiyorsun bu millet herşeyi biliyor bazı konuları sabtıralak konuşuyorsun sizin çok övdüyünüz partinin il başkanı adeta ikinci peygamber gibi adam deyenkişi olay yaratan akp dir çiftciyi memuru tekelciyi esnafı ve tbmm lisinide karıştıran akp dir
Ali ASİLHAN
8.02.2010 / 09:24:10
Sayın Yazar,gerçekten eğri oturup eğride yazmışsın elini de vicdanına hiç koymamışsın tam bir AKP klasiği,tek gözle bakmak. Nesrin Hanım demek ki doğru yapmış ki AKP nin hanım milletvekilleri de bu gün aynısını yapıyor neresin tenkit ediyorsun 2-Üç yıl önce GATA da olmayan bir olay gündeme gelirken mesele olmuyor da iki yıl önce söylenen söz gündeme gelince proplem mi oluyor.tam bir AKP mantığı ve adaleti! 3-Başbakan kürsü de tahrikin alasını yapıyor,AKP li vekille bölük bölük önünden geçip MHP grubunun üstüne saldırıya gidiyor.Başbakanın gıkı çıkmıyor sıvışıyor, bunun anlamı gereğini yapın demektir.bu mu barişcıllık Bu durum da MHP'ye saldırgan diyorsun el insaf 4-Emine hanım GATA'ya gidip de sokulmamış değil varsayım ve SAPTIRMA VAR,Nesrin Hanım ve Hayrünnisa hanım giriyor da,Emine hanım niye girmesin çünkü oraya gitmemiş.5 MHP yi emperyal ağısuçlama 6-MHP oyları düşüyorsa sevin yapmak istediğiniz o değil mi? 7-Secim yaklaşıyor yeni bir VAN MİNÜT arayışı inşallah ALLAH VERECEK,
Metin GİRGİN
8.02.2010 / 10:44:04
Ali bey, Çalışma Bakanı Ömer Dinçer hakkında gensoru görüşmeleri yapılırken, MHP lilerin Emine Erdoğan ve paygemberlik tartışmasını oraya taşımasının mantığı nedir sizce? Bu ol olsa olsa tahrikten başka bir şey değildir.. Yazımı dikkatlice okusanız, hem MHP ye hem AK Partiye dost tavsiyelrinde bulundum. Çünkü, bu tür kısır tartışmalara ve kagvalara halkımız artık prim vermiyor. Yazımı, parti gözlüğünüzü çıkararark okursanız eminimki çok şeyler öğreneceksiniz.
kadir özcan
8.02.2010 / 11:41:34
Madem il başkanı'nin dediginde bişey yok neden istifasını istedi başbakan?sizden şehir ve insan hakkında düşüncelerinizi beklioruz
ufuk şen
8.02.2010 / 12:26:51
Oktay Vural'ın elindeki CD yi göstermesi, konuyla hiç alakalı olmadığı halde Osman Durmuş'un başka konuya geçmesi bunun önceden hazırlanmış bir oyun olduğunu gösteriyor. Meclis Başkan vekili Güldal Mumcu'nun, "yasamanın yürütme üzerinde baskısı var" diyerek konuyu başka tarafa çekmeside bu oyunun bir parçası. Devlet bakanı Bülent ARINÇ o odaya giremeyecek, peki o MHP'li vekilin o odada işi ne? Varmıdır erkekliğin kitabında bir bayanı ağıza dolamak, Bizim Dinimiz, milli değerlerimiz birisinin namusunu dilimize ciklet giibi dolamaya müsade eder mi? Hani 99 da "ürkeğe değil erkeğe" diye oy istemişti bunlar? Nesrin Hanım seçim öncesi, halktan "meclise girince örtümü çıkarıcam" diye mi oy istedi?
sezgin
8.02.2010 / 16:35:12
Yazınızı 1 kere okudum , olmadı bir kere daha okudum.Olmadı bir kere daha okudum. Sonra yorumları okudum, inanın bu yorum yapanlardan sağ duyusuna çok güvendiğim gönül adamı Ufuk beye hiç mi hiç yakıştıramadım.Sevgili yazar, sn başbakana peyegamber diyen yok.Sn Durmuş kendisine dediki " bak seni partinde peygamber gibi " görenler var bu hal ve hareketler hiç yakışmıyor dedi.bAŞ ÖRTÜSÜNE GELİNCE Bu MHP değilmi anayasa değişikliğinde 4 maddeden 3 ne destek verip yasayı çıkaran.Sonra 4 ncü madde YÖK kanununda yapılacak metni de imzaladı ama AKP meclise o maddeyi getirmedi. Bunları niye yazmıyorsun. Sonra MHP klasiği diyorsun sen ne biliyorsunki hangi birikiminle toptan karalma yapıyorsun. Meclisin açılışında MHP sorumlu parti, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Devlet Bey ciddi devlet adamı. Eee. Sen hergün hakaret edeceksin onlar cevap vermeyecek öylemi.Sn Başbakan 3 yıl önce olan olayı sorgulamamış. Bu gün çıkmış başörtüsünden mağduriyetten bahsediyor.
sezgin
8.02.2010 / 16:46:16
Nesrin ÜNAL üzerinden yıllarca dalga geçti bu zihniyet, erkek ürkek diye, şimdi aynı şekilde meclste açan dışarıda kapatan milletvekilleri var ama bunlar AKP li, olmuyor sayın yazar.Olmuyor sevgili Ufuk Kardeşim. Osman DURMUŞ biraz ileri gitmiş olabilir. Bedelini öder.Ama yıllardır bu başörtüsünü suistimal edenlere hiçmi sözünüz yok.Halbuki 7 yıldır masal anlatılıyor.Eğer bir klasik varsa o da AKP klasiği sayın yazar.Bir üstad şöyle diyor"Toplumda yazarlar ve bilim adamları projoktör gibidirler onlar önden gider toplum arkadan" siz "AMPULÜ" KENDİNİZE GÖRE AYARLAMIŞSINIZ.
alperen
8.02.2010 / 19:06:30
Taraklı ajansa yazarlara ve yorumculara yazılarıyla demokrasiye verdikleri desdek için teşekkürler gelelim meseleye;Osman Durmuş demiştir ki;"sayın başbakanım sizi adeta 2.peygambere benzetiyorlar yani padişah gibisin güç sende her istediğini yapıyorsun.o halde eşini gataya almadılar diye neden bizlere söylüyorsun? bunun sebebi istismardır bunu yapmayın"demiştir. bence de haklıdır.bu millet %50 oy verdi.başbakan sensin.cumhurbaşkanı senin partinden tek başına iktidarsın gerektiğinde MHP de desdekliyor.O halde kime şikayet ediyorsun almayanlar suç işliyorsa al görevden.buna rağmen şikayet ediyorsan halkı tahrik demeyeceğim sadece istismardır diye düşünüyorum.yoook bu işler yinede yapılmıyor ise ki ben akp yi suçlamıyorum yapamayabilir.ama Düzeltilemediğini bile bile mhp yi zamanında neden suçladınız? neyse zaman kavga zamanı değil birlik zamanı.umarım güzide 2 parti yine inaç konularında beraber olurlar da kanayan yaralar diner inşaallah selam ve dua ile
ufuk şen
9.02.2010 / 08:26:13
Sayın yorumcu sezgin bey; Öncelikle iltifatınıza teşekkür ederim. Gönül adamı olmaM konusunda daha kırk fırın ekmek yemem lazım. Teveccühde bulunuyorsunuz. Gönül adamı üzeriden yapmış olduğunuz eleştiriye gelince; vaktiyle "GÖNÜLDEN GÖNÜLE" ana başlığıyla gönüllere hitap etmek amacıyla yola çıkıp, yalnız köşesinde sürekli agresif yazılar yazan Ali ASİLHAN'A da keşke bu eleştiriyi yapsaydınız. Yazıyı bir kaç kez okumuşsunuz, keşke yorumlarıda bir kaç kez okusaydınız. Ben bir partiyi savunmadım. Sadece gözle görülen ve sağlam yerlerden aldığımız duyumlar neticesinde yorumlarımı yaptım. Dikkat edeseniz manevi değerlerimize karşı yapılan bir taarruza serzenişte bulunuyorum. Saygılarımla
SEZGİN
9.02.2010 / 10:44:14
Sevgili Ufuk, sağlam yerler, neyi ne kadar sağlamdır bilemem size göre sağlam ,bize göre karşı fikir beyanı.Hadi o zaman okadar güveniyorsun duyumlarına açıklayıver şunu da bizde bilgi sahibi olalım. Osman Durmuş babamın oğlu değil, ama maneviyata saldırı var dersen orada dur. O davanın insanlarının mücadelesini yaşım itibariyle iyi bilirim. ODTÜ de okurken girişe asılan afişte ne yazdığını gözlerimle gördüm.Hiç bir cemaat, hiç bir başka grup onu indiremedi. Sadece, hani bu günlerde" maneviyata saldırı" var diye suçlanan gruptan biri o afişi indirdi ve orada yapılan saldırı neticesinde öldürüldü. İnşallah şehittir. Onun için o grubun maneviyata saldırısı söz konusu asla olamaz. Demokrasinin en güzel yönü karşı fikre saygı duymaktır.İlkeli ve seviyeli eleştiriye her zaman varım. İyi ki Ali Beyin yazılarına yorum yazmamışım. Sen yazdında ne oldu kayboldu gitti söylediklerin anlaşılamadan konu kapandı. Diğerlerinden farkın kalmadı. Gönül adamına gelince herkese mahsus değildir bu işler
sezgin
9.02.2010 / 10:47:57
Ben yinede size "Gönül Adamı" diyeceğim. Farkınızı fark edememekte size haksızlık olur.Saygılarımla.
ufuk şen
9.02.2010 / 13:33:29
Danıştay yine katsayı eşitliğini iptal etti. Bu günkü o danıştay üyelerini seçen kim? A. N. SEZER elbetteki. peki onu o makama getiren kim? Tabikide bir dönem koalisyon olan MHP. Fazla söze hacet var mı? Benim Ali ASİLHAN'ın hiç bir yazısında yorumumu bulabilecek misiniz bakalım. Sadece gazetede yazmadığım zamanlardan bir iki yorumum vardır. Beni bilmem ama Ali ASİLHAN kaybolup gitti köşesinden.
sezgin
10.02.2010 / 09:09:26
Farklı şeylerden bahsediyoruz. Demekki bakış açılarımız farklı. Hala bir yerlerden bir yerlere atış yapıyorsun ufuk ve bağlantı meselesi tabi.Falan parti, falan cemaat şu grup ölçülerimin dışındadır.Fikrin ve inancın adamıyım.Dün birbirlerine üçkağıtçı yahudi zihniyetli sahtekar namussuz diyenler maalesef bu gün menfaat ortaklığı içindeler.Dünkü övev öve bitiremediklerine ise olmadık kara sürüyorlar, sövüyorlar.İşte böylelerini bilmeni istedim.Bilmem anlaşılabildimmi.Neyse mesele kapanmıştır benim için. Sygılar.
ufuk şen
10.02.2010 / 16:14:32
Farklı şeylerden bahsetmiyoruz . parti pırti hiçbirisininde bağımlısı uşağı değilim. Ben ali asilhanın yazılarına karşı sorduğun soruya cevap verdim. Ama sen cevap vermedin. Danıştaydan bahsettim sen işine gelmediği için yanıtlamadın. Hem bak ben ismimle soy simimle buradayım. Sahi sen kimsin? Sezgin ama hangi sezgin. Lakabın nedir kimlerdensin. şeffaf ol
ERDİNÇ
6.03.2010 / 14:12:41
basbakanın deyimi ile SAYIN yazarın sadce bir yazısını okuyup yorum yapmıştım.birde bu yazısını okumak istedim.iyikide okumuşum.ve daha fazla takıb edip elestırmenin dogru olmadıgının farkına vardım.zira bir atasozu aklıma geldi LAFIN TAMAMI birine anlatılır diye bir sozdu ortası aklıma gelmedi...tabiiki bu cark içinde herkes kendine düşen gorevi yapmalı..yazar köşesinden KAMU gorevlisi baskentten PADİŞAHIM COOK YAŞA nidasını savurmalı..yoksa cemaat teskılat nasıl bunların MARİFETLERİNE İLTİFAT ETSİN..

YAZARIN SON YAZILARI

Böyle Çılgın Proje mi olur?

Böyle Çılgın Proje mi olur?

Bu Dolandırıcılara Dikkat!

Bu Dolandırıcılara Dikkat!

Eskisi gibi saf değiliz.
Kaddafi T.C Başbakanı olsaydı!

Kaddafi T.C Başbakanı olsaydı!

Uğur Mumcu, Hükümetin Umurunda mı?

Uğur Mumcu, Hükümetin Umurunda mı?

....
Tayyip, Danıştay'a çiçek göndermeli!

Tayyip, Danıştay'a çiçek göndermeli!

AK Parti interneti iyi kullanıyor

AK Parti interneti iyi kullanıyor

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.