Metin GİRGİN Metin GİRGİN Şehir ve İnsan

CHP’nin Tanzanya Açılımı...

Yayın: Güncelleme:
 Türkiye’nin en köklü partilerinden biri olmasına rağmen, neredeyse yarım asırdır iktidar yüzü göremeyen CHP çare arıyor.. İktidar hayalleri kuruyor.

 

Türkiye’de aldıkları oy ne yazık ki CHP’yi iktidar yapmaya yetmiyor. Bunun için sınırları aşmak gerektiği söyleniyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Bunlar sittim sene iktidar olamazlar” açıklaması CHP’yi harekete geçirdi.

 

AK Parti iktidarının ortaya attığı ve kamuoyunda olumlu yankı bulan açılıma şiddetle karşı çıkan CHP, kendi açılımını yapıyor.

 

Ülkemizde aldıkları oylarla iktidar olamayacaklarını anlayan CHP’liler sınırları zorlayarak, kıtalar arası atağa geçti.

 

CHP Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fatih Mehmet Çağlar, geçtiğimiz günlerde Afrika’ya gitmiş, Tanzanya’da ki safari gezisine katılmış. Biz Sayın Çağlar’ın orada safari yaptığını sanıyorduk. Yerel bir gazetenin haberine göre; Fatih Çağlar, İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın talimatı ile Tanzanya’ya meğerse parti çalışması yapmak için gitmiş.

 

CHP heyeti Tanzanya’nın Ngrongoro Bölgesinde ki Massai Kabilesi tarafından tam tam dansı eşliğinde büyük bir coşku ile karşılanmış. Bir hafta boyunca kabile reisi tarafından ağırlanmışlar.

 

Tabii, Fatih Çağlar boş durmamış, bu süre içinde partisinin propagandasını yapmış. Massai kabilesinin önde gelen eşrafını CHP’li olmaya ikna etmiş. Sonra da parti rozetini yakalarına takmış. Eminim ki, Çağlar kendilerine bir hafta boyunca ev sahipliği yapan Massai kabilesini Türkiye’ye davet etmiştir. Çiçeği burnunda Afrikalı CHP’lilerin ülkemize gelerek, CHP’nin grup toplantısına katılmaları ve rozetlerinin Genel Başkan Deniz Baykal tarafından takılması sürpriz olmayacaktır.

 

Geçtiğimiz seçimlerde çarşaflı kadınlara parti rozeti takarak açılımın kapısını aralayan, bir süre önce de Cübbeli Ahmet Hoca’yı arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten Baykal’ın bundan sonraki hamleleri de merak ediliyor.

 

Kocaeli örgütü kıtalar arası açılımın temellerini Tanzanya’da attı. Şimdi, Massaai İlçe Örgütünün kurulması ve açılış kurdelesinin Baykal tarafından kesilmesinin gündemde olduğu da söyleniyor.

 

Ancak, CHP’nin Tanzanya açılımına önemli bir engel var. Partiye üye olan Massai kabilesinin 2011 Milletvekili seçimlerinde Türkiye’ye gelip oy kullanmaları mevcut yasalara göre mümkün gözükmüyor. Yüksek Seçim Kurulu’na sormak gerekiyor. YSK’dan olumsuz yanıt çıkarsa, CHP’li dostlar üzülmesin. Bunu da Anayasa Mahkemesine götürür ve iptal ettirirler, olur biter.

 

Şakayla karışık, herkesin aklı karışık. CHP’nin bu Nasrettin hoca fıkralarına taş çıkartan çıkışlarına da halkımız alışık..

 

Hakkını yememek lazım…İyi ki CHP var. Bu sayede biz gazeteciler malzeme sıkıntısı çekmiyoruz. AK Partililerde Deniz Baykal’a haksızlık yapmamalı. Baykal, o koltukta oturduğu müddetçe AK Parti hep iktidar, Tayyip Erdoğan hep Başbakan…

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

A.Haluk Pektaş
15.02.2010 / 14:18:55
Değerli Girgin bunaltıcı pis kokuların geldiği siyaset çöplüğünden gülümseten mizah esintileri de hoş...Ben sn. başbakana da hayret etmiyor değilim yani;niye iktidarının garantisi ! olan sn.Baykal'a daha hoş davranmaz bilmem.Geçmişin (sözde) sol partisi Sn.Erdal İnönü'nün başında bulunduğu SHP yi kurtarmak için Sn.Özal maddi manevi az mı destek vermemişti...İnsan velii nimetine yardımcı olması gerekir...
Nezih Karabıyık
16.02.2010 / 15:32:03
Sayın Baykal ve onu arayan eski AKP milletvekili, Cüppeli Ahmet'i sayın Baykal ile nasıl GÖRÜŞTÜRDÜĞÜNÜ anlattı. Sayın Baykal'ı arayan eski AKP milletvekili ve telefon görüşmeleri biterken yanında cüppeli Ahmet'in olduğunu, operasyon geçirdiğini söylüyor ve bir geçmiş olsun dermisiniz diye sorunca neden olmasın yanıtını alıp telefonu veriyor. Bülent Arınç diğer partilileri gibi ortaya bir yalan atıp kenara çekiliyor. Herhalde bazılarıda işine gelen yerleri gazeteden okuyor veya televizyondan izliyor sonra işine geldiği gibi anlatıyor. Ayrıca AK Parti diye bir partinin olmadığını hala bilmiyorsak çok yanılıyoruz. AK temiz demek, AK dürüst demek ama boyuna kadar yolsuzluk, özelliştirmeleri yandaşlarına peş keş çekmiş bir parti nasıl AK olabilir? Günlerdir konuşulan TEKEL özelliştirmeleri herşeyi açıklıyor. Bu yüzden bir partinin adı kısaltılmış olarak yazılacak ise AKP yazılabilir.
arslanercan
16.02.2010 / 17:36:39
ülke nüfusunun 100/70 26 yaşın altında . 26 yaşın altında kaç chp li var acaba. neden chp li genç yok . chp önçe bunları bir araştırsın nayrobiye gitmeye gerek yok . neden ülke genelinde 100/50 oy kaybı oluyor .baykal ne zamana kadar o koltuğu işgal edeçek . taraklı da dönmez ankarada baykal bu ikili siyasetten cekilmedikçe chp hiçbir varlık gösteremez . bu benim görüşüm . slm

YAZARIN SON YAZILARI

Böyle Çılgın Proje mi olur?

Böyle Çılgın Proje mi olur?

Bu Dolandırıcılara Dikkat!

Bu Dolandırıcılara Dikkat!

Eskisi gibi saf değiliz.
Kaddafi T.C Başbakanı olsaydı!

Kaddafi T.C Başbakanı olsaydı!

Uğur Mumcu, Hükümetin Umurunda mı?

Uğur Mumcu, Hükümetin Umurunda mı?

....
Tayyip, Danıştay'a çiçek göndermeli!

Tayyip, Danıştay'a çiçek göndermeli!

AK Parti interneti iyi kullanıyor

AK Parti interneti iyi kullanıyor

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.