Metin GİRGİN Metin GİRGİN Şehir ve İnsan

Tayyip Erdoğan’ı kim durdurur?

Yayın: Güncelleme:

Kim, kimi durdurur?

Durdurmak o kadar kolay mıdır? Gözünü budaktan esirgemeyen, kararlı insan nasıl durdurulur?

Gidenin önünde dağ olsan duramazsın..

Ağzı olan konuşuyor. Ne diyorlar? Başbakan Tayyip Erdoğan önderliğinde ki AK Parti’nin inişe geçtiğini söylüyorlar.

Peki, Erdoğan iniyor da, kim çıkıyor? sorusu da cevapsız kalıyor.

***

Kim ne derse desin, ne söylerse söylesin; Türkiye’de değişen bir şey yok. 50 sene önce neyse, bugünde öyle. İnsanlar lidere bakarak oylarını veriyor.

Tayyip Erdoğan’da, kişisel karizmasıyla kitleleri peşinden sürüklemeye devam ediyor.

Kurulduğundan buyana geçen süre içersinde artık iyice kurumsallaşan AK Parti’nin güçlü teşkilat ağı da, Tayyip Erdoğan’ı rahatlatıyor, gücüne güç katıyor.

Ben söylemiyorum, sokakta duyuyorum. Şu bir gerçek ki; Türkiye’de şu anda Tayyip Erdoğan’ın dışında lider yok. Halk onun öfkeli halini bile seviyor. Konuşurken adamın ciğerini deliyor.

Ciğer delme sözünü duyunca şaşırdım. Hele hele bu sözlerin, kafasını kessen CHP’den başka bir partiye oy vermeyecek bazı isimlerin dile getirdiğine tanık olunca, şaşkınlığım daha da arttı.

***

Şöyle bir düşündüm...

Sahi, Tayyip Erdoğan’ı kim durdurabilir?

Bu soruya aynı gruptan aldığım yanıt düşündürücüydü.

Yanıt ne mi?

“Kimse durduramaz.! Karşısına yeni bir isim de çıksa, bu adam (Tayyip Erdoğan) herkesi ezer geçer. Konuşmalarıyla adeta büyülüyor, insanların ciğerini deliyor.”

Peki, Tayyip Erdoğan’ı kim durduracak?

Deniz Baykal mı, Devlet Bahçeli mi? Yoksa Hüsamettin Cindoruk mu?

Üçünü de yan yana koyuyorum, bir de Tayyip Erdoğan’a bakıyorum. Farkı görüyorum.

Zannedersem onlar da görüyor. Aradaki farkı kapatmak için olmadık yollara başvuruluyor. Ne yapılıyor? Devletin tepesinde kurumlar arası çatışma varmış havası estiriliyor. Durduramayanlar, yargı ile orduya bel bağlıyorlar.

***

Türkiye’nin artık değiştiğini ve darbe dönemlerinin geride kaldığını bir türlü kabullenemiyorlar.

Turgut Özal’ın özlü sözüdür; “alışırlar.”

Demokratik yöntemlerle Tayyip Erdoğan’ı durdurmak zor görünüyor.

Burada durdurmak kelimesini, iktidardan indirmek anlamında kullandım. İktidarları millet getirir, millet götürür. Öyle görünüyor ki; Halkın büyük çoğunluğu, her şeye rağmen hala Tayyip Erdoğan’ın yanında.

Kendisini zorlayacak bir liderin olmaması, Erdoğan’ın en büyük şansı. Artık siyasette iyice pişti. Yeni bir liderin çıkması zor görünüyor, ama eğer çıkarsa da; Tayyip Erdoğan’la baş etmek kolay olmayacaktır.

Bu arada, hemen vurgulamak gerekir; Kararlı bir insanı Allah’tan başkası durduramaz…

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

İsmail Zaman
16.02.2010 / 19:11:46
Durdurulması gereken değil önünün açılması gereken biri. Özaldan sonra gelmiş en önemli lider.
Ali ASİLHAN
17.02.2010 / 09:21:52
Sayın Girgin AKP kuruldu iktidar oldu.İktidardan gitsin 5-10 yıl muhalefette kalsın kurumlaşıp kurumlaşmadığı o zaman belli olur.ANAP da ortalığı kasıp kavuruyordu.şimdi yerinde yeller esiyor.Varlıkda birlik kolaydır.İktidardan BİR MUHALEFETE DÜŞÜN KURUMSALLAŞMAYI O ZAMAN GÖRECEĞİZ 2-Bu yazılarını gün gelecek yüzün kızararak okuyacaksın,siz maalesef SOROS beslemesi haçlı emperyalizminin islam maskeli kara propagandanın tuzağına düşmüşünüz.Yarın kuvvet elden gidince yüce divan kurulunca kimin peşinden gittiğiniz göreceksiniz.Devlet bankalarından 750 milyon dolar kredi alıp damadına gazete,televizyon alan, dokunulmazlığı kaldıracağım deyip de iktidar olunca sağıra yatan,sahtecilik,kalbazanlık dosyaları ile başta oturan,hazineyi talan ederek seçim kazanan bir lider Türkiye de de dünyada görülmemiştir.Garip guraba iken başbakan olup da 10 yıl için de dünyanın en zengin 10 lideri arasına girmek marifet ister.Bu kadar mahir bir lideri Ançak ALLAH durdurur.bu yoruma kızan herkes saklasın
İzzettin KÖMÜRCÜ
17.02.2010 / 11:06:31
Sayın Yazar; Yazında İfade ediyorsun.."Recep Tayyip Erdoğan'ı durdurmak zor"..Bencede zor.Yine yazında ifade ettiğin gibi "Güçlü Bir Teşkilat Ağı"!!! Bunada katılmamak mümkün değil..Öyle bir güçlü teşkilat ağı var ki Tayyip Erdoğan a karşı çıkan AKP il ve ilçe teşkilatları anında görevden alınıyor...Devletin bütün kurumları siyasallaştırıldığı gibi hukukta teşkilat ağına dahil edilmiş ve siyasallaştırılmıştır...Acaba BTP li Hatip Dicle neler söylüyor?!!! Ve diyorsun ki "Herşeye Rağmen Halkın Büyük çoğunluğu"....Merak ettim "Her şeye Rağmen" neden bu çoğunluğun içerisindesiniz?..Danıştay saldırsı, Ergenakon tablosu, Kandilden getirilen PKK lılar... Recep Tayyip Erdoğan siyasette gerçekten çok pişti..Meclis kürsünde yüz rengi 7 renge bürünüyor,aldırmıyor bile......"Domuz Gribi" aşısıda olmuyor..Olsaydı aşılar elde kalmayacaktı!!! Sayın Yazar;Yazınızda eksik bıraktığınız bölüm var..Atlamayın lütfen "One Minute"!!!! "YANDAŞ MEDYA" !!! Bunu atlamayın...Çok önemli.YANDAŞ MEDYA !! görevini yaptığı sürece Erdoğan'ı durdurmak çok zor... Evet..."Küçücük" gemicikleriyle "babalar gibi" "Durmak Yok Yola Devam" "Beğenmeyen Alsın Anasını Gitsin".....Sayın Yazar;Hani yazında ifade etmişsin ya Merhum Özal'ın sözünü "Alışırlar" demişsin...Bir Devlet Büyüğünün güzel bir sözü var "Kral Çıplak Değil"..:)) Sayın Yazar ülke ne hale geldi farkındamısın meydanlarda "APO" nun yakalnmasının yıl dönümü kutlanıyor.Recep Tayip Erdoğan'ın yolu Dikensiz "Gül" bahçesi..Bütün çaba ve gayretler bu mevzu için.
Hasan Akça
17.02.2010 / 14:01:11
ali asilhan ve izzettin kömürcü beyler,amma da taraflısınız yahu!tamam ak partinin ve başbakanın hataları olmuştur ama eleştireceğim derken iftira etmişsiniz.yazıktır günahtır,etmeyin eylemeyin.şu an erdoğanın yerinde baykal veya bahçeli olsaydı,ülkemiz kesinlikle şu anki gelişmişliği yakalayamaz ve yine şu anki itibarını sağlayamazdı.bunu en az benim kadar sizde biliyorsunuz.ayrıca bu ülke insanı aptal değil.tek parti iktidarının nimetlerini gördü.daha 10-15 sene koalisyon hükümeti kurulmaz.boşuna beklemeyin.hadi eyvallah..
Metin GİRGİN
17.02.2010 / 17:43:59
Sevgili Kardeşim İzzettin.. (Seni yakından tanıdığım için böyle bir ifade kullandım Yazımın amacı, başlığından anlaşılacağı üzere, "Tayyip Erdoğan'ı kim durdurur?" sorusuna cevap aramaktı. Düşündüm ve yazdım. Cevabını ben bulamadım. İsterdim ki; aşağıdaki yorumunda bu soruya cevap veresin. Fakat, sen yazımın ruhunu anlamamış olacaksın ki; farklı konulara değinmişsin. Yazdıklarını zaten gazetelerden okuyoruz, TV lerden izliyoruz.. Lütfen, buraya yorum yapacak olanlar, sadece "kim durdurur" sorusuna cevap versin..
ufuk şen
17.02.2010 / 18:05:49
Yorumları, hüzzam makamında bir keman taksimi dinleyerek okudum. Yalnız benim bu sayın Ali ASİLHAN'a artık hangi sözü söylesem boş. hangi şarkıya girsem notalar do, re, mi, fa; ben ise sol diye sesleniyorum "lâ" sesim çok eskide kaldı. Bir nota daha çıkamıyorum hüzzamdan üste.
İzzettin KÖMÜRCÜ
17.02.2010 / 19:24:45
Sevgili Metin...İyi bir gazeteci- köşe yazarı olduğunu bilirim :))))Benim yorumumu bal gibi anlıyorsun...:)))Taraklı'dan selamlarımla...:))
MARTOS
20.02.2010 / 13:11:10
yazar arkadaşım iyi döktürmüşsün de! iktidara %80 le gelen alman hitler di dimi ne dedi dünyayı ben yönetecem ne yaptı peki dünya harbi çıkart tı ceremeyi kim ödedi akp ne yaptıda oylar yükseldi yandaş zengin etmek için duble yol metrobüs yapılan yol bir yıl sonra paramparça burada din sözkonusu ise gerisi halk için teferruat deniz feneri ne oldu hani suçlular daha yenizekeriya karaman itfayenin ihalesini aldı umarım haberin vardır ama yandaş isen gözün kör olur görmezsin kulağın dağır olur duymazsın çünkü bir şeylerin hesaplaşmasını görüyoruz adı kutuplaşma ah be yazar arkadaşım

YAZARIN SON YAZILARI

Böyle Çılgın Proje mi olur?

Böyle Çılgın Proje mi olur?

Bu Dolandırıcılara Dikkat!

Bu Dolandırıcılara Dikkat!

Eskisi gibi saf değiliz.
Kaddafi T.C Başbakanı olsaydı!

Kaddafi T.C Başbakanı olsaydı!

Uğur Mumcu, Hükümetin Umurunda mı?

Uğur Mumcu, Hükümetin Umurunda mı?

....
Tayyip, Danıştay'a çiçek göndermeli!

Tayyip, Danıştay'a çiçek göndermeli!

AK Parti interneti iyi kullanıyor

AK Parti interneti iyi kullanıyor

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.