Erol AFŞAR Erol AFŞAR Erol Afşar

İhlaszedeler, İhlaszadelerin Umurunda mı?

Yayın: Güncelleme:

Okurumuz; ‘Küçük hırsızlar el feneri, büyük hırsızlar deniz feneri kullanır' diyerek CHP'nin basın açıklamasını göndermiş. Paylaşalım…

"Yurtdışındaki vatandaşlarımızın, Holding soygunları yoluyla mağdur edilmelerine duyarsız kalan Başbakan ve Hükümet; İhlas Finans mağdurlarının sorunlarını da görmezden gelmektedir.

30 Mayıs 2009 günü Bingöl'de Gazal Polat isimli yurttaşımızın "İhlas Finans'a 50.000 markımı kaptırdım" diyerek yardım talep etmesine, Başbakan'ın ne cevap verdiğini bugüne kadar öğrenemedik.

Ancak, Başbakan'ın, İhlas Finans'ı özel olarak himayesine aldığı, bu grubun borçlarının tasfiyesinin TMSF tarafından yapılmasını engellediği, CHP Milletvekillerinin 22. Yasama Döneminde olağanüstü bir gayretle ve sabah saatlerinde bu konuda Plan Bütçe Komisyonu çalışmalarında düzenleme yapılmasını sağladıkları, fakat Başbakan'ın, Genel Kurul aşamasındaki müdahaleleri ve özel gayreti sonucunda, İhlas Finans'ın, TMSF kapsamından çıkartıldığı bilinmektedir.

İhlas Finans, Hükümet'in himayesinde yeni yatırımlarla büyürken, İhlas mağdurları ise perişan durumdadır. Mağdurlar bunalımda olup, aile bütünlükleri sarsılmıştır. İntihar olayları yaşanmaktadır. Öksüzlerin, yetimlerin tasarruflarına birileri el koymuş durumdadır. Kul hakkına el uzatılmıştır.

Peki, Başbakan ve AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli 2002'den evvel bu konuda hangi sözleri vermişlerdi?

Başbakan'ın "İhlas Finans'ın mudilerinin parası ne olacak? Yazık değil mi, günah değil mi? Bu işin öbür tarafı (Ahiret) yok mu? O fakir fukaranın, garip gurebanın, yetimin parası nasıl verilmez? Bir sürü insan beni arıyor! Söyle Enver Bey'e" diye, 2001 yılında kendisine gelen aracılara kükrediği ve Enver Ören'in bir an evvel borçlarını ödemesi gerektiğini söylediği bilinmektedir.

Başbakan'ın TBMM'ndeki Vekili olan Nurettin Canikli ne demişti?

Canikli de 22 Haziran 2001 tarihinde Yeni Şafak Gazetesinde yayınlanan makalesinde "İhlas Finans, dini motifleri kullanarak ve öne çıkararak, ağırlıklı olarak muhafazakar insanların birikimleri üzerine faaliyette bulunan… 1 Milyar Doların üzerinde para topladığı tahmin edilmektedir… Bu paraları, paravan şirketler aracılığıyla belirli şirketlere aktardığı ve bir kısmını yurtdışına kaçırdığı… Bize göre, İhlas Finans herhangi bir ödeme yapmayacaktır…

İhlas Finans'ın batış sürecinde Hazine'nin mevduat sahiplerini uyarmaması, İhlas Finans'a para yatıranların zararlarını büyütmüştür… Bunun için Devlet'in İhlaszedelerin zararlarının bir bölümünü karşılaması gerekir…" demişti.

Bu değerlendirmelerin tümüne katılıyoruz.

Peki, nerede bu sözleri verenler?

Ne oldu da, bu yürekli ve dürüst tavrı koyanlar, 8 yıldan bu yana İktidarda olmalarına rağmen verdikleri sözlerin arkasında durmuyorlar, duramıyorlar?

Neden Gazal Polat'ların feryatlarına sessiz kalıyorlar, duymazdan geliyorlar?

2002 seçimlerinden evvel gelen aracılara kükreyen, "…bu işin öbür tarafı-ahireti yok mu…" diyen Başbakan'a soruyoruz; Ahretin Siz'in için hiç mi önemi yok? Siz, sadece bu duyguların ve değerlerin istismarını mı yaparsınız?

2002 seçimlerinden evvel ve halen yolsuzlukla mücadele söylemini dilinden düşürmeyen Başbakan ve AKP Yetkililerinin; başka birçok grup gibi İhlas Grubunu da özel olarak himayelerine alması, bu konuda yeni ve özel Gruplar yaratmaları; aslında pek de şaşılacak bir tablo değildir.

Çünkü bu kadro, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı döneminde de aynı yol ve yöntemlere başvuran bir kadrodur. İstanbul'daki yolsuzluk havuzu uygulamasını, artık Türkiye genelinde uygulayan bir kadro karşımızdadır.

Halkımız artık bu kadronun gerçek yüzlerini gördü. Bu kadro; kutsal değerlerimizi istismar eden, kamu yönetimini işlemez hale getiren ve kamu kaynaklarını yandaş ilişkiler içinde talan eden bir kadrodur.

Fakir fukaranın, garip gurabanın hukukunu koruyoruz diyerek halkı kandıran bu kadro, Holding soygunlarının ve Deniz Feneri soygununun da mimarı olan bir kadrodur.

Bu kadronun misyonu budur. Fotoğrafın esası ve özü budur.

Bu bilgi ve değerlendirmeler ışığında; kamuoyu duyarlılığı, fikri takip ve mağdur edilen

yüzbinlerce insanımızın hukuklarını korumak adına bir kez daha dile getiriyoruz;

(1) Sn. Başbakan, Gazal Polat'a verecek bir cevabınız var mı?

Gazal Polat ve yüzbinlerce mağdurun vebali Siz'i tedirgin etmiyor mu?

AKP Teşkilatlarında "ah alanların" yeri olamaz derken, yüzbinlerce insanımızın bu mağduriyetlerine ve feryatlarına neden duyarsız kalıyorsunuz?

Sizin için Ahret'in hiç mi önemi yok?

Siz, sadece bu duyguların ve değerlerin istismarını mı yaparsınız?

(2) Bu konularda CHP Grubunun hazırlamış olduğu Araştırma Komisyonu Raporlarının ve Yasa Tekliflerinin gereğini neden yapmıyorsunuz?

2001 yılında İhlas Finans sahibi Enver Ören'e yönelik olarak bu suçlamaları ve değerlendirmeleri yaparken; 7 yıldan bu yana Başbakan olduğunuz halde neden görevinizi yapmıyorsunuz? Neden fakir-fukara, garip-gurebaya sahip çıkmak yerine, yurttaşlarımızı mağdur edenleri himaye ediyorsunuz?

Çıkar yapılanması içinde olduğunuz için mi zorunlu olarak bu ve benzeri himayeleri yapıyorsunuz?"
Yazı Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi
Bu yazı 22 kere okudu
YASAL UYARI: Bu sayfada yayınlanan yazı, yazarın kendine ait görüşleridir. Yazılan yazıdan ve yorumlardan medyabar.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır. Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

veyis yılmaz
21.07.2010 / 11:53:56
ben bu yazıyı gayet olumlu buluyorum. bütün ihlas zedelere şunu söylemek istiyorum.7-8 yıldır iktidarda olan akp ihlas zedelerin paralarının ödenmesi ile ilgili hiç bir şey yapmamıştır.sürekli olarak ENVER ve MÜCAİT in yanında yer almıştır.söylenecek çok şey var,kısaca ihlas zede olupta halen bunlara oy veriyorsanız referanduma evet diyorsanız daha çok ödeme bekleriz.Son olarak 20 yıllık biriktirdiğim çocuklarımın rızkı olan paramı ödemeyenler ve yetkisi olupta öde demeyenlerin Allah bellalarını verir inşallah.
asiye yüce
10.09.2011 / 14:29:15
enver ören yazık ki siz allahın adını anan dini kitaplardaa adını yazdıran birisiniz çok yazık allahı bilen birisenn benim gibi nice mağdurun fakirin parası 12 yıldır ödenmedi acab paramla nasıl yediğin ekmek midene gidiyor kuldan korkmadın allahtanda mı korkukmuyonn rabbimm nedemiş ey kulum kul hakkıla gelmee nasıl aalllaha cevap vereceksin okadr kul hakkı varki sende ey enverrrrrr dini bilg,iler vermmee ne biçimm insansınn hani parammmmmmmmmm ben gibi bi garibanın parasını nasıl yedin vicdanın demekki rahat ödeme ahrette NASILSA ALIRIM YAKANI YIRTA YIRTAA ASLINDA SENİN DİNLE ALAKAN YOK DİNBİN ARKASINA SIĞINDIN BİZ BİLLET OLARAKTA DİNİMİZE ÇOK BAĞLIYIZ ELİMZDE NE VARSA BANKANA YAtırdık bölemi yqapacaktın bixzelere sahte gülücüklerinlee haklı aldattın enverrrrrrrrrfakir biriyim karnımda doyar acaba senin karnın doyuyormu .. gel elazaığa senide doyurammfakir doyar ama sen gibler doymaza ac gözlüsünüzz hakkımı helal etmiyommmmmmmm etmemdeeeeeeeeeeeee paramı

YAZARIN SON YAZILARI

Bakalım Neşter Kime Batacak!!!

Bakalım Neşter Kime Batacak!!!

Zulüm İle Abad Olunmaz

Zulüm İle Abad Olunmaz

Doğrudur; Çoğu Kuru Gürültü!

Doğrudur; Çoğu Kuru Gürültü!

Beyin Yıkama Ya da Kolektif Şuur

Beyin Yıkama Ya da Kolektif Şuur

Çoktan Seçmeli Bir Soru

Çoktan Seçmeli Bir Soru

La ilahe illallah

La ilahe illallah

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.