Metin GİRGİN Metin GİRGİN Şehir ve İnsan

Deniz Baykal “YALAN” diyemedi!

Yayın: Güncelleme:

Türkiye, son bir haftadır Deniz Baykal ve Nesrin Baytok arasında geçtiği iddia edilen “seks kaseti” görüntüleri ile çalkalanıyor.

 

Duyunca inanamadım, şaşırdım kaldım. Bu şaşkınlıkla internete girdim, ancak Baykal’ın CHP’li vekille uygunsuz görüntülerine rastlayamadım.

 

Meğer bu çirkin görüntüler, internette 15 dakika kaldıktan sonra Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla çıkartılmış. Kuşkusuz Başbakanın görüntülerin hemen kaldırılmasına yönelik talimatı takdir edilmesi gereken bir davranıştır.

 

Bir insanın özel hayatının gizli kameralar yoluyla ifşa edildiği böylesine çirkin bir tavrı şiddetle kınıyorum. Ancak, ne var ki; lider konumundaki isimlerin de böyle bir duruma düşmemeleri gerekir.

***

Deniz Baykal’ı pek çok konuda suçlamak mümkündür. Halktan kopuk denir, kavgacı denir. Onunla CHP hep muhalefet denir. Denir de denir…

 

Ama, 40 yıldır siyasetin içinde olan Baykal’ın dürüstlüğüne kimse laf edemez. Fakat, ortaya çıkan tablo çok farklı. Liderler özel hayatlarıyla da örnek teşkil etmesi gereken kişilerdir.

***

Eski özel kalem müdürü, şimdinin Milletvekili Nesrin Baytok’la uygunsuz görüntülerin yer aldığı iddia edilen kasetin yayınlanmasından sonra, Baykal 4 gün boyunca evine kapandı. Hiç konuşmadı, cevap vermedi. Sonra düzenlediği basın toplantısıyla istifa etti. Onun gibi duayen bir siyasetçinin politika yaşamını bu şekilde noktalaması üzüntü vericidir.

 

Baykal’ın istifası kadar, “Böyle bir komplo iktidar gücü olmadan yapılamaz” şeklindeki sözleri de şaşırtıcıdır.

 

Oysa günümüzde bir yere kamera koymak için iktidar gücüne gerek yoktur. Bu işi küçük bir çocuk bile yapabilir. Dolayısıyla Baykal’ın AK Parti’ye yüklenmesi, inandırıcılıktan uzak tuhaf bir davranıştır.

 


Ayrıca düşmanı uzakta değil, yakında aramak lazım. Üzüntülü olduğu için, pek de sağlıklı düşünemeyen Baykal’ın bu çıkışını anlayışla karşılamak lazım.

 

Kendimize soralım: "O kaseti AK Parti neden servis eder? Bunda çıkarı ne olur?" Daha önce çok yazdım; “Baykal CHP’nin başında olduğu sürece AK Parti hep iktidar, Erdoğan hep Başbakan” dedim. Yani,  Baykal'ın CHP'nin başında kalması, AK Parti'nin işine gelir. İşte bu yüzden, Başbakanın yerinde ben olsam, Baykal’a gider, geri dönmesi için ikna ederdim.

***

Herkesin dikkatini çekmiştir, Baykal şu ana kadar kasetle ortaya çıkan ilişki iddialarını yalanlamadı. “Böyle bir şey yok” diyemedi.

 

Aynı şekilde Nesrin Baytok’ta böyle bir şeyin olmadığını kesin bir dille söyleyemedi.

 

O kaseti ben izlemedim, ama izleyen meslektaşlarımın verdiği bilgiye göre; görüntülerdeki kişi kesinlikle Baykal’mış.

 

 “Aksi olsa istifa söz konusu olabilir miydi? Baykal ortalığı birbirine katardı.” Dokuz ayrı kelimeden oluşan bu sözleri son günlerde herkes yüksek sesle telaffuz ediyor.

 

Yine birkaç gündür Baykal geri döner mi? Şeklindeki soru da sıkça dile getiriliyor. Bana göre; Baykal’ın kasetle ilgili iddiaları çürütecek bir kanıt ortaya koyamaması halinde geri dönmesi mümkün değildir.

 

Ayrıca, hükümet de bu kamera görüntülerini hazırlayanların bulunması için gayret göstermeli, bu işi bir an önce aydınlatmalıdır.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

martos
13.05.2010 / 11:05:39
selamlar sayın baykal ın bu olanlardan dolayı istifa etmesi türk siyaseti için büyük bir erdemlik tir ben baykalı çokta seven bir i değilim ancak bu bir proje olduğu gayet net görünüyor yargıda olan ergenekon savcılar hakimler yani bu laik liği kabul etmiyen bir zihniyetin hesaplaşmasıdır hükümetin anayasa mahkemesi ile bağını kopart mak adına yapılan padişahımız ne buyurursa o olması için değer diye bir şey kalmadı ülkede açıla açıla son dönemlerde terör hortladı ekonomi belli tarım sanayi hayvancılık bunlarla ilgili hiç bir şey olmuyor gündem hep aynı pamukovadaki tren faciasından sonra o bakan hala orda ve ikinci dönem yine orda hani baykalınkiyle ne alakası var diyceksiniz o dakika istifa etmeliydi erdemli siyaset adına dokunulmazlıklar kürsü haricinde kalkmalı temiz toplum temiz siyaset ancak bu şekilde olur chp başkansız kalmaz ne değerler var bu toplum uyandığı zaman hesabını sorucaktır ve sormalı 500 tl ye insanlar sömürülüyor emekli aç esnaf bitik suni gündem le uyutuluyoruzzz
martos
13.05.2010 / 13:21:58
afferin size şeyinizde boncuk bulmuş gibi seviniyosunuz bumu memleketin meselesi baykal ülkeyimi bölmüş satmış mı kit leri tekelin binasını falaca cematemi vermiş sabah atv yi cinerden alıp ta devlet bankasından kredi çıkartıp malatyada kaçak elektirik kullanan şahıslaramı vermiş çirkef leşti siyaset kasetler yayınlanıyor tabiiki baykalın yaptığını türk milleti tasvip etmiyor ama ülkenin daha ciddi sorunları var eğitim sağlık sosyal ekonomik terör var terör hani kürt açılımı ne işimize yaradı analar hala ağlıyor neden baydemir e iki çift söz edemediniz dokunulmazlığıda yok büyük patron dan icazet almasanız size bize türkiyeye h s...... diyen bir belediye başkanı nasıl olurda hala o koltukta oturur bu devlet maaş veriyor bir de yani mesele baykalın bilmem neyi değil dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanan bir toplum olduğumuzu hatırlatırım yani ülke uyutuluyor pkk yı b büyüten esad lar bu gün onura ediliyor su veriyoruz birde iyi uykular türkiyem baykal ada sağlık ve esenlik dileklerim
tacettin farkatan
13.05.2010 / 14:21:51
AYNI TERBİYESİZLİĞİ MUHAFAZAKAR DİYE TANINMIŞ BİRİSİ YAPMIŞ OLSAYDI ACABA NE YAZARDIN MERAK EDİYORUM OSMAN EFENDİ
MARTOS
14.05.2010 / 10:34:11
hiç bir şey fark etmez beni ilgilendirmez senide ilgilendirmez ben biri birini taciz edip sarkıntılık yaparsa o ilgilendirir sen neyin muhafazakarlığını yapıyosun ben en az senin kadar muhafazakarım hem bunu neyle nasıl ölçebiliyosun tacettin bey bn ülkenin daha ciddi sorunları var diyorum sen kalkıp bilmem ne diyosun ya bu kime yapılırsa yapılsın çok kötü insanları illegal bir şekilde dinle izle deşifre et bunun ne alakası var şimdi sana bir şey sorucam muhafazakar bey ben baş örtüsü eylemine katılmış bir arkadaşınızım sen katıldınmı?ama siyasete karışmamış bir eylem di o eylem neyse sen diyosunki benim siyasetçim seninkini döver ben de diyorumki bu ülke için kim bir çivi çakmış ise başımın üstünde yeri var kim bu bu ülkeden bir çivi sökmüş ise ben onu lanetliyorum bunda varmı bir terslik baykal tayip kimse umrumda değil ben bireyim çünkü koyun değilim fikrim kendi fikrimdir bizler takım tutar gibi parti tutarsak daha çook dövünürüz muhafazakar bey saygılarımla
Aslan türkdoğmuş
14.05.2010 / 10:45:30
Neden konuşmadı biliyomusun senin gibi kendini bilmez bi kaç gazetecinin ağzına düşmemek için.Çünkü konuşsa konuştukları bire bin katılarak çarpıtılıp halkın önüne konulacaktı.öyle görüntüler görmek istiyosan internette o sitelerden çok var gir onlara bak.
Selim Yürekli
14.05.2010 / 18:51:34
Senin soy ismin Türkdoğmuş. Bu soy isme layık ol. Bizim Milletimiz bu fütursuzca ilişkileri kabul etmez, kaldırmaz. Baykal Yıllar önce SHP den enerji tabi kaynaklar bakanı iken, rahmetli Turgut ÖZAL Cumhurbaşkanı olacağı vakit, " biz onu onursuzca o koltuktan indiririz" demişti. Ama kendi onursuzca o koltuktan indi. Özel hayatın gizliliği martafallarını falan bırakın.
Fırat
14.05.2010 / 21:35:25
Yorum dahi yapmaya deymeyecek durumu kendi lehlerine çevirmeye çalışan basit bir yazı.Kardeşim,Baykal yapmadım dememiş işinize gelmeyenleri okuyup duymuyorsunuz.Adam komplo diyor komplo.TÜRKİYE CUMHURİYETİ üzerine oynanan oyunlarınızı bozan ve bozmaya devamedecek olan CHP yi böyle yıpratıp etkisiz hale geleceğini düşünen sizler yanılıyorsunuz.Bir kız çocuğuna cinsel tacizde bulunan sizin Hüseyin Üzmezle ilgili,Siirtte yıllarca tecavüz edilen kız çocukları olayını nasıl örtbas etmeye çalıştığınzla ilgili bir kelime yazınız varmı.Baykalın geri dönmesinin neye bağlı olduğunu olmadığını herkes biliyor onu bırak.Biliyorsan şu kürt açılımının içeriğini sonuçlarını,Anayasa değişikliği ile nelerin oldu bittiğe getirildiğini bir anlatta bizde öğrenip bilginizden faydalanalım.
Nezih Karabıyık
15.05.2010 / 10:04:57
RTE'nin danışmanı,istediğimiz zaman gündemi değiştirecek konuları ortaya atıp gündemi değiştiririz diye konuştu. Yani; yaptıkları hataları, yalan dolanları örtbas etmek için böyle bir taktik uyguladıklarını belirtti, herhalde okumuşsunuzdur. Bu durumda ülkeyi yöneten kişilerin milletin uyanmasını, doğruları görmesini nasıl engellediklerini anlayamamış olmak bayağı bir garip olay. Herhalde belli çıkarı olanlar sahte gündemlerin peşine takılıp asıl konuları görmemezlikten geliyor. Ülkeyi kötü günler bekliyor, uyanalım, gerçekçi olalım.
Tevfik Kaymaz
21.05.2010 / 09:29:34
Bu olay bir AKP olayı değil bir ABD operasyonudur. CHP nin başındaki Baykal , Öymen vs gibi asıl kök ten gelen CHP lilerin yerine kendi istediklerini geçirmek operasyonudur. Son genel kurul için Dere geçerken at değiştirilirmi? değiştirilmezmi? tartışmalarının üzerine ABD , Cia gerekeni yapıp tartışmayı bitirmiştir. ABD nin BOP unun """Kürt açılımını destekleyecek olan""" ve her türlü ABD reformuna uygun zeminde hareket edecek yeni CHP herkese hayırlı olsun. Sarıgül ün de parti kurmak için başvurusunu yasal olarak hala neden yapmadığıda yakında anlaşılacaktır. Kılıçdaroğlu bu iş için Dengir Mir fırat la düello olaylarından beri bizzat hazırlanmıştır ve nasıl bir pkk ve ABD kuyrukçuluğu yapacağınıda bir iki ay önce Batman kongresinde gayet güzel anlatmıştır. Merak eden araştırsın. Gerçekten son derece Üzgünüm. Kısa süre sonra Tayyip Erdoğan içinde bu şekilde video olmasada ses kasetleri ,çok şaşıracağımız konuşmaları piyasaya yayılırsa hiç şaşırmayınız.
martos
22.05.2010 / 10:28:55
tebrikler tevfik bey sitede benim her söylediğime mualif olan arkadaş lara duyurulur emperyaller tayyip erdoğanla olan işlerinin sonuna gelmiş gibi görünüyor akp nin neyi vardı da böyle bir patlama yaptı sanki aynısı şimdi chp için de geçerli ben gandinin daha dikkatli olacağını tahmin ediyorum en azından referandum ve seçimde ak partiye ben burdayım demesi yeter öyle böyle bizi birileri dışarıdan yöneticek umarım sayın baykal tac a çıkmaz ve devlet adamlığı tecrübesi büyük hata yapmasını engeller gelir adaleti bağımsız demokrasinin işlediği çiftçi köylü esnaf sanayici herkes in mutlu olacağı bir laik insanların brey olarak yaşıyabileceği eğitimin sağlığın güvenliğin üst seviyede olduğu toplumun ulema dan cematlerden arındırılmış her vatandaşımızın brey olarak düşünüp eleştirip sürü olmaktan çıktığı bir türkiye olmasını canı gönülden temenni etmek istiyorum ve bu ülke inanın bunları başarır yeterki oyunlara gelmiyelim

YAZARIN SON YAZILARI

Böyle Çılgın Proje mi olur?

Böyle Çılgın Proje mi olur?

Bu Dolandırıcılara Dikkat!

Bu Dolandırıcılara Dikkat!

Eskisi gibi saf değiliz.
Kaddafi T.C Başbakanı olsaydı!

Kaddafi T.C Başbakanı olsaydı!

Uğur Mumcu, Hükümetin Umurunda mı?

Uğur Mumcu, Hükümetin Umurunda mı?

....
Tayyip, Danıştay'a çiçek göndermeli!

Tayyip, Danıştay'a çiçek göndermeli!

AK Parti interneti iyi kullanıyor

AK Parti interneti iyi kullanıyor

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.