Metin GİRGİN Metin GİRGİN Şehir ve İnsan

Gandi Kemal, Kasımpaşalı Tayyip’e karşı!

Yayın: Güncelleme:

Yaklaşık 20 yıldır içinde yer aldığım basın dünyasını birde benden dinleyin. Ama sakın gaza gelmeyin!

Bizim medyamız her şeyi bilir. Her konuda söyleyeceği bir sözü vardır. Etkileyici ve büyüleyicidir! Geniş kitleleri istediği gibi yönlendirir, şekillendirir. Gündem oluşturur, gündem değiştirir. Siyasete yön verir. Toplumun nasıl düşünmesi gerektiğini söyler.

Eli kalem tutanların rüzgarı kimine sert, kimine yumuşak eser. İstediğini alır yukarılara taşır. İstemediğini ise yerin dibine sokar.

Uzun lafın kısası, kimini rezil, kimini de vezir eder.

***

Son günlerde CHP hep gündemde… Basında yine şiddetli bir rüzgar esiyor… Gandi lakabı verilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun yelkenleri şişiriliyor.

Biz bu filmi defalarca izledik. Mutlu son görmedik. Umarım bu sefer görürüz.

Ortaya çıkan kaset bir anda gündemi değiştirdi. Düne kadar kürsüye çıktığında mangalda kül bırakmayan Deniz Baykal, bugün evine kapandı. Daha birkaç gün öncesine kadar Baykal’a sadakatle bağlı olanlarda, bir anda dirsek çevirdi.

Çok partili yıllara geçişten bu yana iktidar bile olamayan CHP’nin, tek başına ülkeyi yönetecek güce kavuşacağı iddia edilmeye başlandı.

Sen neymişsin be Gandi Kemal!

Medya yine gaza bastı! Ortaya pembe bir tablo çıktı. Henüz genel başkan olmadan, Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin oyunu ikiye katladığı dillendirilmeye başlandı… CHP, Gandi Kemal’le iktidara yürüyor!

Türkiye’de birileri bir günde kahraman olur, birileri de bir anda silinip gider. Deniz Baykal örneği bunun açık kanıtıdır. Yatak odası görüntüleri olmasa, Baykal’ı siyasetten bu kadar kolay silmek mümkün müydü?

 ***

Dedik ya; biz bu filmi gördük.

Yine rahmetli İsmail Cem’in, Kemal Derviş ve Hüsamettin Özkan gibi önemli isimlerle kurduğu Yeni Türkiye Partisi (YTP) içinde müthiş bir rüzgar estirilmişti. YTP’nin oyunun yüzde 50’lerde olduğu iddia edilmişti. Yüzde 1 bile alamadı.

Abdüllatif Şener’de aynı şekilde gaza gelip Türkiye Partisi’ni kurdu. Başlangıçta havaya sokan medya, artık sayfalarda ve ekranlarda yer vermemeye başladı! Bu oluşumda istikbal göremeyenler de, birer birer gemiyi terk etme telaşına düştü.

Medyanın rüzgarı işte böyle eser, adamın ayağını yerden keser!

Kuşkusuz CHP çok köklü bir parti... Dolayısıyla Kılıçdaroğlu’nun aynı akıbetle karşılaşma olasılığı son derece düşük.

 

CHP gibi, içinde farklı grupların yer aldığı bir partiyi yönetmekte kolay değil. Midyat’a pirince giderken, bulgurdan olmakta var. Bugün gaz verenler, yarın işler kötüye gidince dünü unuturlar ve bir anda silerler.

Dikkat etmek ve gaza gelmemek lazım.

Gandi Kemal, Kasımpaşalı Tayyip’e karşı!

Bakalım neler olacak? Bunu da önümüzdeki günlerde değerlendiririz.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

İzzettin KÖMÜRCÜ
22.05.2010 / 22:53:20
Kasımpaşalı Tayyip değil :)) Kasımpaşalı Recep :))
mehmet akyol
23.05.2010 / 01:00:37
Ülkede gerçek anlamda sol bir partinin her zaman eksikliği olmuş,ne sebeple ise bir türlü oluşturulamamış.Zaman zaman ortaya şişirilmiş liderler çıkarılmış bir umut olarak rüzgar estirilmiş ama suni rüzgarın nefesi çabuk kesilmiş.70 li yıllarda "umudumuz Ecevit" rüzgarı,sonra"Erdal İnönü"Özal'ın sol maskotu olmaktan öteye gitmedi. Ardından "Karayalçın"rüzgarı.Baykal solu kurtaracak derken barajın altına düşürdü.Şimdi "Kılıçdaroğlu"rüzgarı...Bana suni geliyor bu rüzgarlar üfleme ile yelken bu kadar şişiyor.15 yıldır bu görüşün içinde olan kişi bir anda uzaydan gelmiş gibi umut oluyor.İnanıyorumki Kılıçdaroğlu bile "ben neymişim yahu"diye düşünebilir bu rağbet karşısında...Ama ne olursa olsun sol görüşe Baykaldan daha faydalı olacağına ama zorlama lider olarak gerçek lider olabileceğine de inanamıyorum.chp içindeki belli görüşleri kontrol edebilirse solun halka inmesini sağlayabilirse ülke siyasetinin kazanımı olur belki...
NEVZAT AKAY
23.05.2010 / 15:02:35
İZZETTİN KARDEŞİM.KASIMPAŞALI RECEP DEĞİL RECEP BEY.SAYIN YAZAR, SOSYAL DEMEKRAT DÜŞÜNCEĞİ BU KADAR KARŞI OLDUĞUNUZ HER HALİNDEN BELLİ TABİİ RECEP BEYİ ANLATIRKEN GAZ OLMUYORDA KEMAL KILIÇDAROĞLUNUMU ANLATIRKEN GAZ OLUYOR AÇIK ETMEYİN BARİ DÜŞÜNCELERİNİZİ SİZ KÖŞE YAZARISINIZ ORTADA KALINKİ HERKES OKUDUĞUNDA SAYGI DUYSUN.
Selim Yürekli
24.05.2010 / 16:33:20
İndira gandi desek daha doğru olur. SSK müdürü iken güvenlikçilerin telsizlerini pkk ya tahsisi eden bir adam. Üzerindeki gömleği görmüşsünüzdür. Halkçıymış mış. Bırakın halkçı olmasını. Yatlarda villalarda oturmayacakmış. Vay be bizde yedik. chp DİN konusunda halkına bir şey veremedikten sonra istediği kadar halkçı olsun.
Mert Civan
26.05.2010 / 12:01:02
SAYIN NEVZAT AKAY,YAZARA ORTADA DUR TAVSİYENE KATILIYORUM AMA BU SİTEDE YAZAN KAÇ YAZAR ORTADA?HER HALDE GÖRÜŞÜNE UYGUN OLMAYAN YAZI BU ŞEKİLDE SÖYLETTİ.ÇİÇEĞİ BURNUNDA GENEL BAŞKANIN DENSİZLİĞİ DE İKTİDARA HUSUMETİ OLANLARIN YÜREĞİNİ FERAHLATTI "RECEP BEY" SÖZÜ HOŞLARINA GİTTİ GÖZÜKÜYOR.ORADA YORUM YAPMIŞ MEHMET AKYOLUN DÜŞÜNCELERİNE KATILIYORUM KİMSE BU RÜZGARDA SERİNLEMEĞE ÇOK HEVESLENMESİN ZAMANA BIRAKALIM BİRAZ.

YAZARIN SON YAZILARI

Böyle Çılgın Proje mi olur?

Böyle Çılgın Proje mi olur?

Bu Dolandırıcılara Dikkat!

Bu Dolandırıcılara Dikkat!

Eskisi gibi saf değiliz.
Kaddafi T.C Başbakanı olsaydı!

Kaddafi T.C Başbakanı olsaydı!

Uğur Mumcu, Hükümetin Umurunda mı?

Uğur Mumcu, Hükümetin Umurunda mı?

....
Tayyip, Danıştay'a çiçek göndermeli!

Tayyip, Danıştay'a çiçek göndermeli!

AK Parti interneti iyi kullanıyor

AK Parti interneti iyi kullanıyor

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.