Metin GİRGİN Metin GİRGİN Şehir ve İnsan

Başbakan, İnönü kadar cesur olmalı!

Yayın: Güncelleme:

İsrail ordusu dediğini yaptı. “Rotamız Filistin, yükümüz insani yardım” düşüncesiyle yola çıkan silahsız sivil insanlara acımadı. Ölü ve yaralılarla ilgili kesin sayıya ulaşılamadı.

İsrail’in yaptığı bu insanlık dışı uygulama ilk değil. Filistin’de çoluk çocuk, yaşlı kadın demeden vahşice öldürmeye devam ediyorlar. Yıllardır Filistinlilere uygulanan bu zalimane vahşeti, uzaktan da olsa hep lanetledik. Ama İsrail bu sefer çizmeyi aştı ve ilk kez Türk’lere saldırdı.

Türkiye bugüne kadar dış politikada şahsiyetli bir duruş sergileyememişti. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan’la birlikte, belki eylemde değil ama söylemde omurgalı bir duruş sergilendi.

İsrail’in bu küstah saldırısı, belli ki; “One Minute” söylemine karşı rövanş niteliği taşıyor. Başbakan Erdoğan’ın bu diplomatik çıkışına karşı İsrail’in cevabı kanlı oldu. Davos’ta karizması çizilen İsrail, mavi Marmara gemisine saldırarak sözde intikam almış oldu.

Bu ağır rövanşa tepki büyük. 70 milyon insanımız, 5 milyonluk İsrail’e ciddi anlamda tavır konmasını bekliyor. Bu tavır one minute benzememeli. Başbakan’ın “Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” sözünü bir kez daha doğrulayan eli kanlı İsrail’e gereken ders bir ön önce verilmeli.

***

İsrail’in bu yaptığı esasen savaş nedenidir. Uluslararası sularda İsrail’in gemiye saldırması suçtur. Bu nedenle, siyasi ve diplomatik temayüller bir yana, İsrail devletinin anlayacağı dilden konuşmak gerekir.

Ortadoğu’da son 60 senedir barışı baltalayan, avuç içi kadar nüfusuyla 1, 5 milyarlık İslam alemine kafa tutan bu küstah ve şımarık İsrail’e, askeri müdahaleler de dahil olmak üzere her türlü yaptırım göze alınmalı.

Başına çuval geçirilen Türk askerlerinin yarası hala kanarken, İsrail’in bu alçakla saldırısı yüreğimizi dağladı. Bu olay, Başbakan Tayyip Erdoğan için tarihi bir sınavdır. Vatandaşlarımızı katleden İsrail’e karşı yumuşak bir tutum mu sergileyecek, yoksa dünya liderleri gibi mi davranacak? Merakla bekliyoruz. Başbakan Erdoğan, 1963’de Kıbrıs semalarında jetleri uçuran İsmet İnönü kadar cesur adımlar atmalıdır.

Vatandaşlarımızı öldüren, yaralayan İsrail bana göre cami duvarına işemiştir. İsrail şunu bilmeli ki; Türk milleti başka milletlere benzemez. Bu cümlenin ne demek olduğunu onlar bizden daha iyi bilirler.

Türkiye İslam Aleminin lideri olmak istiyorsa tarihi bir fırsat yakalamıştır. Şu anda Filistin’de binlerce Müslüman ellerinde Türk bayrağı gösteriler yapıyor. Bizden destek ve yardım bekliyorlar. Bu İsrail’e mutlaka hesap sorulmalı. Osmanlı ruhunun geri gelmesi için gerekirse savaşılmalı.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Faruk Serkan
1.06.2010 / 13:07:31
Yazarın önerisine dair bir umudum yok! Ama asil milletimize -şimdilik, şimdiye kadar ihmal ettiği- şu öneriyi sunabiliriz: Savaşta en zor işi düşmanın cephanesini ele geçirmeye yeltenen GÖZÜKARA korkusuzlar yapar. Ey Türk, en zor iş(!)gene sana düştü! İsrail'in CEPHANELERİNİ ele geçirecek kadar CESUR MUSUN? Cesursan, PASİF SAVAŞTA BARİ YERİNİ AL: İSRAİL MALINI ALMA! Yapacağın boykotu küçümseme asla!
tarık eren
1.06.2010 / 13:38:36
nerede öyle başbakan.ismet inönü'yü yerenler onun milyonda biri siyasi dehaya sahip olmaları gerekir.bazı iktidarlar gelmiş ki ömrü harp meydanlarında geçen inönü yü halka asker kaçağı diye kocaeli de yuhalatmışlardır.ve halk bunu yutmuştur.tarimizde öylede siyasi vardır böylede.
martos
1.06.2010 / 15:55:28
heh tam bende bunu anlatmak istiyordum metin bey devletçilik ile ümmetçilik ayrıdır bunu kalkıp uemayamı sorucak başbakan bu konular çok hassastır bizim terörist diye astığımız deniz gezmiş filistinde o insanlarla mücadele etmiştir bunu gören siyonistler in oyunuyla o fidanlar yok edildi gelelim hükümete ben şunu hatırlıyorum erbakan hükümeti ve erdoğan hükümetine en büyük anlaşmaları imzalattılar siyonisler çünkü devlet adamlığı zordur ben yaptım şöyle ola ben yaptım böyle ola diye olmaz statejidir bu one mute de olmaz ya nasıl olur sen üretirsin teknolojiyi önce ne yaptık ab ye giricez diye vermediğimiz ödün kalmadı yok olmadı hadi araplara doğru yönelelim rusyaya yönelelim sonuç buyrun işte analar yine ağlıyor çiftçi yine gırtlağa kadar borçlu esnaf işçi emekli yine sadakaya muhtaç cari açık bilmem nerelerde elde ne var akp nin yarattığı dolar milyarderleri var peki ne yok tüpraş petkim petrol ofili seka tekel telekom yani devletçilik iyi anlaşılmalı o zaman biz biz oluruz açılımla
Ali Asilhan
2.06.2010 / 09:38:01
Sayın Yazar, Başbakan Davos'da İsraile one minute demediğini, modütöre söyledeğini söylemedi mi? Yahudi lobilerinin desteği ile iktidar olmadı mı? eğer öyle değilse C.Zabsu ABD'ye gidip,Yahudi lobilerine yalvarıp "Bu adamı kullanın süpürmeyin" diye niye yalvardı? Recep bey C.Z niye one minute diyemedi? Yahudilerden Cesaret ödülünü ben mi aldım? o ödül neyin cesaret ödülü idi?Aldın da şimdi niye iade etmiyorsun? Türk askerinin başına çuval geçirenlere Nota verilmesini isteyenlere alaycı bir tavırla müzik nota'sımı diyen ben mıydım? One minute kahramanı,ABD çuval olayında,Irakta milyonlar müslüman katledilirken ırzına geçilirken,camiler jonilerin kışlası yapılırken,Osman Baydemir'in devlete,hükümete küfredip meşe ağacının orasına burasına sokarken sessiz kalıyor neye korkak ilan edilmiyor?AKP milletvekillerinin tamamı İsrail dostluk grubunda üye değil mi? sığ bir tarafgırlıkle yazı yazma lütfen!Milleti maniple edip,insan kanları,canları,dini,imanı ile şov yapan rantcıları kollama sel
Selim Yürekli
2.06.2010 / 13:30:15
üçlü koalisyon döneminde israilden icazet almayan, oradaki yetkililerin elini öpmeye gitmeyen askeri erkan yoktu. Buna hiç ses çıkarmadılar ne yılmaz, ne bahçeli, ne ecevit.Ama her şey değişti Nerede Recep Tayyip ERDOĞAN gibi bir başbakan dersiniz gelecekte.
Özcan ÖZEN
2.06.2010 / 23:19:53
Sayın Metin GİRGİN beyfendi öncelikle size çok teşekkür ederim. Bu yazıyı yazarak bizlerinde sizin aracılığınızla başsağlığı dileme şansımız oldu. Açık denizde yardım filosunda şehit olanların ailelerine başsağlığı diler,Yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim. Ve başka bir önemli konu Şerefli Türk Ordumuza yapılan saldırı sonuçu şehit olan Asker'lerimize rahmet ailelerine başşağlığı dilerim. Kaleminize her zaman Adil,Dürüst,Saygınlıklar dilerim. SAYGILARIMLA
tacettin farkatan
2.06.2010 / 23:27:45
İyice saçmalamışsınız asilhan. Şahsi bir takım düşüncelerden yola çıkarak bazı yapılanları görmezden geliyorsunuz. Yeter artık bu insanları yanlış yönlendirdiğiniz. Milliyetçi geçinen sizler ne yaptınız bu ülke için bana onun cevabını veriniz. Oktay vurallarınız ankaradaki kapalı spor salonunda yıllar önce israilli yetkililerle ne görüştü. Zaman birlik olma zamanı bırakın bu 40-60-70-80 zamanının siyaset kafasını.zaman sizi mahçup edecek o zaman ne yapacaksınız bakalım. bir susun artık. madem takdir etmiyorsunuz

YAZARIN SON YAZILARI

Böyle Çılgın Proje mi olur?

Böyle Çılgın Proje mi olur?

Bu Dolandırıcılara Dikkat!

Bu Dolandırıcılara Dikkat!

Eskisi gibi saf değiliz.
Kaddafi T.C Başbakanı olsaydı!

Kaddafi T.C Başbakanı olsaydı!

Uğur Mumcu, Hükümetin Umurunda mı?

Uğur Mumcu, Hükümetin Umurunda mı?

....
Tayyip, Danıştay'a çiçek göndermeli!

Tayyip, Danıştay'a çiçek göndermeli!

AK Parti interneti iyi kullanıyor

AK Parti interneti iyi kullanıyor

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.