Metin GİRGİN Metin GİRGİN Şehir ve İnsan

İsrail'e 'Terörist' Demesi Bile Yeter!

Yayın: Güncelleme:

Başbakan Erdoğan’ın açıklamaları beklendiği gibi sert oldu.

Peki, tatmin etti mi? Sorunun cevabına geçmeden önce, yiğidi öldürelim, ama hakkını verelim. İran dışında İsrail’e “eli kanlı katil” ve “devlet terörü” diyen tek ülke Türkiye, tek lider Tayyip Erdoğan’dır. Geçmişte bizi yönetenlerin, yabancı ülkelerin devlet başkanları yanında süklüm püklüm durduklarını, ulusal çıkarlar söz konusu olduğunda seslerinin bu kadar gür çıkmadığını hatırlayalım.

O günlerden bugünlere çok şey değişti. Türkiye artık etrafından olup bitenlere kayıtsız kalan değil, bilakis müdahil olan, söz sahibi olan bir ülkedir. Yıllardır komşularımızla kavga ettik. Enerjimizi hep fasit daire gibi, sonu gelmez tartışmalara harcadık.

Şimdi komşularımızla ilişkilerimiz çok iyi. Ticari anlaşmalar yapıyoruz, vizeleri kaldırıyoruz. Kısacası bölgesinde etkin ve lider, uluslararası platformda sözüne itibar edilen bir Türkiye olduk.
***
İsrail’in insani yardım taşıyan gemilere saldırması ve çoğu Türk onlarca kişiyi öldürmesi hepimizi derinden yaraladı. Türk milleti olarak, gereğin yapılmasını bekledik. Başbakan Erdoğan’ın konuşması bana göre tatmin ediciydi. Ancak eksiklikler vardı. Başbakan, söylemlerine somut olarak birkaç yaptırımda ekleyebilirdi.

Örneğin, İsrail Büyükelçisini gönderebilir, İsrail’le yapılmış olan ve yapılması planlanan tüm anlaşmaların yeniden gözden geçirebileceklerini ima edebilirdi. Başka? Mesela İsrail ürünlerine ciddi manada boykot çağrısı yapabilirdi. Belki bu çağrı ticaretimizi ve ekonomimizi olumsuz etkiler diyenlere, “birkaç milyon dolar orada ölen vatandaşlarımızdan daha mı değersizdir?” Diye sormak gerekmez mi?

Diğer yandan kimsenin bahsetmediği, gündeme getirmediği bir şeyi ben burada yazmış olayım. Türkiye’de 30-35 bin Musevi yaşıyor. Cemaat olarak Sinangogları, özel okulları, vakıfları var. Büyük paralar kazanıyorlar. Burada, İsrail’den daha rahat bir yaşam sürüyorlar. Ama, bu vatandaşlarımızın 3 gündür sesleri çıkmıyor. Cemaat lideri çıkıp ta, İsrail’in yaptığı bu katliamı kınamıyor. Hem Türkiye’de huzur içinde yaşayacaksın, hem de ses çıkarmayacaksın. Yada kazandığın paraları İsrail’e gönderip, Filistinli çocukları öldüren silahların alınmasına destek olacaksın. Bu olacak iş değildir.

***
Her şeye rağmen Türkiye, İsrail’e gereken tepkiyi vermiş, Başbakan Erdoğan milletimizin hislerine tercüman olmuştur.

ABD, AB ve BM sessiz kalsa da, İsrail devleti, yaptığı bu vahşi saldırı nedeniyle dünya kamuoyu nezdinde yalnız kalmıştır. Katilliği tescil edilmiştir.

Efendim, “Filisin konusunda Arapların sesi çıkmıyor, o halde bize ne oluyor. Kendi sorunlarımız varken, ne işimiz var oralarda. İsrail’de ne diye kavga edelim” gibi gayri insani ve gayri milli düşünenler var. Böyle bir mantık, Türk milletinin 1000 yıllık tarihini bilmemektir, anlamamaktır, hatta kendimizi inkar etmektir. Osmanlının torunları olarak, mazlum halklara her zaman destek çıkmadık mı? Böylece dünyanın lideri olmadık mı? Orada Türkler öldürülüyor, sessiz mi kalaydık?

Türkiye, bölgesinde lider olmak, dünya devletleri tarafından itibar görmek istiyorsa, etrafındaki olup bitenlere seyirci kalamaz. Kalmamalıdır ve zaten kalmıyorda..

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

İzzettin KÖMÜRCÜ
3.06.2010 / 18:43:28
Sayın Metin Girgin;Öncelikle Gazze'ye yardım götüren gemide hayatını kaybedenlere başsağlığı yaralılarada acil şifalar diliyorum.Burada üzerinde durulması gereken önemli husus şudur.İsrail "ben size bu yardımı yaptırtmam" demesine rağmen yardım gemisini Gazze'ye savunmasız bir şekilde göndermenin anlamı nedir? Denizin ortasında yapayanlız bırakmak nedir? İsrail'in uluslararası antlaşmalara uymadığını sen biliyorsunda bu hükümetin Başbakanı ve bakanları bilmiyor muydu?.Acaba İsrail ile Türkiye arasında yapılan antlaşmalar kim zamanında yapılmıştır? İsrail'i bu kadar kim büyütmüştür?Bu hükümet geçmişte yapılan hangi antlaşmayı iptal etmiştir.Çeşitli söylemlerle bu milleti avutmak mümkün değildir. Sevgili Metin Kardeşim; Son günlerde Terör neden hortladı.? Son bir kaç gün içinde kaç şehit verdik.Yaşanan olayları yan yana getirdiğimiz zaman sorun büyüktür.Bakalım Recep Tayıp Erdoğan Obama ile ne güreşecek? ABD nin hangi projesine eline alıp Türkiye ye dönecek ? !!! Ve gelince ne nutuklar atacak !!!Sevgili Metin ; Başbakanı dinlemektense dedelerimizin ninelerimizinn anlattıklarını dinlerim. !!! Kuracaksak başkalarının aklı ile değil kendi aklımızla hakimiyet kuralım Sevgili Metin.Bu hükümet ile bizi iyi idre ediyorlar sevgili Metin ...." One minutes" !!! vs.vs.vs
Ali Asilhan
4.06.2010 / 08:45:00
Sayın Yazar; gazze olayını ajite ederek AKP'ye rant sağlamayın,Ben bir Mehmete bütün gazzeyi değişmem,son iki yazında iki satır niye iskenderunda ki şehitlere rahmet dilemiyorsun,terör olaylarının hortlatıldığını yazmıyorsun,evirip çevirip AKP,ERDOĞAN!kürt açılımı,ermeni açılımı,gemi açılımı villa açılımı,yosuzluk,kalpazanlık dosyaları rafta,millete meydanlarda dokunulmazlık kaldıracağım diye söz verdi,kalktı mı? 8 senedir olan ortada,işsizlik azdı,hırsızlık AKP nin tepesinden aştı,millet aç sefil terör dağda şehirde,TBMM de AKP NEREDE? Gazzeye giden insani yardım değil,siyasi yardım,one minutten sonra İsrail ile yapılan üç askeri anlaşmayı ben mi yaptım? Gemide insanlar israil askerleri tarafından öldürülürken Genç milli takım İsrailde ne işi var. sizin geminizin rotası ne zaman Türke dönecek!Türkistanda çin Müslüman Türkleri öldürürken Azarbeycan Hocalıdaki katliamda niye Ermenistan,Çin bayrağını yakmatınız,Rotanızı teröre,yoksulluğa,yolsuzluğa çevirin,ONE minut ile siyasi rantcılığ
Metin GİRGİN
4.06.2010 / 09:13:52
Secgili İzzettin; Böyle bir günde hala devletine ve hükümetine laf atan yorumcuları kınıyorum. Haklı veya haksız böyle günlerde iceride daha kuvvetli olup devletimizin arkasında olmak varken , ağızlarina Erdoganı sakiz yapmis insanlari kınıyorum. israil ne yaparsa yapsin halkı hep arkasinda ve güclü görünüyor. Biz ne yapıyoruz devletimizi içeriden yontuyoruz.
İzzetin KÖMÜRCÜ
4.06.2010 / 17:06:08
Sevgili Kardeşim Metin;Benim yazdığım yorumu bir kez daha oku ....Rota Washington...Türkiye Cumhuriyetinin 2.Büyük Devlet Adamı İsmet İnönü yü Hitler ile özdeştiren bir Başbakana ben ne saygısı göstereceğim. İktidara sahip olanlar gaflet dalalet hatta hıyanet içerisinde olsalar bile MUHTAÇ OLDUĞUMUZ KUDRET DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.. Sevgili Metin daha önce yazdığım yorumda sorduğum soruları ağzımda sakız edip tekrarlamak istemiyorum.Sembolik olarak bir tek sorumu tekrar soruyorum.İsrail ile yapılan hangi antlaşma iptal edildi? Sahi Metin ,yazında Filistindeki çocuklardan söz etmişsinde İskenderun'da ki Mehetçiklerden hiçsöz etmemişsin.Şehitlerimize "kelle "diyen Başbakanı kınamayacakmısın ?
kemal islam
4.06.2010 / 17:19:34
sayın girgin , kimin neyi nasıl yonttuğunu herkes biliyo ,herkes işine geldiğince konuşuyo,ben şahsım adına ,başbakanın bu konuşmayı ,amerikadan izin almadan yaptığına inanmıyorum . israil o masum insanları öldürmekle nekadar suçluysa,o gemiyi savunmasız korumasız gönderen başbakanda okadar suçlu. saygılarımla
Adil Gül
5.06.2010 / 09:32:39
Sayın yorumcuların yazıya yorumlarını okuyunca,bir görüşe kilitlenmiş kafaların kendi dışındaki her hareket ve düşünceye nasıl insafsızca ve çarpıtarak da olsa karşı olduğunu sanki gönülleri okuyan maharetmiş gibi çamur atışlarını ibretle görüyoruz.adaleti bir tarafa bırakıp sayın yazarda kardeşim sizlerde bu ülkenin menfaatine de uygun olsa herşeye parti için karşı çıkıyorsunuz sizde hainsiniz derse ödeşmişmi olur acaba yazık çok yazık her şeyi kafasını kiraya verdiği görüşle değerlendiren zavallılara...
Abdullah Birisi
6.06.2010 / 23:20:30
Değerli yazarımız Metin Girgin bey; yüreğinize ve dilinize sağlık diyorum. Çok dürüstçe ve açık kâlplilikle yazılmış bir yazı. Bazı yorumculara karşı göstediğiniz sabır nedeniyle de sizi ayrıca kutluyorum. Bir dua; YARAB MÜ'MİNLERE KARŞI İÇİMİZDE BİR KİN BIRAKMA. AMİN...
Meltem
7.06.2010 / 05:27:32
çekişmenize gerek yok efendiler. dış siysetimiz adam gibi yapılyor. rahatsız olmayın, sizlerde bu işin sonundan faydalanacaksınız. her şey gelecek ve insanlık için yapılıyor. yazarı kutluyorum.
İzzetin KÖMÜRCÜ
7.06.2010 / 08:41:57
Dip Not::: ŞAHSIM OLARAK ŞUNU İFADE ETMELİYİM Kİ METİN GİRGİN KARDEŞİM İYİ BİR KÖŞE YAZARIDIR VE İYİ BİR GAZETECİDİR. DEĞER VERDİĞİM ARKADAŞIM VE KARDEŞİMDİR. DÜŞÜNCELERİMİZ ÇOK FARKLI OLSA BİLE BU FİKİRLERİMİZİ MEDENİ VE KİBAR ŞEKİLDE İFADE EDİYORUZ. BENİM AMACIM KESİNLİKLE YAZAR ARKADAŞIMI ZOR DURUMDA BIRAKMAK DEĞİLDİR. BURADA YAPILAN YORUMLAR BİR "ÇEKİŞME" OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİN. KÖŞE YAZARIN YAZISI İÇERİK OLARAK FARKLI DÜŞÜNCELERLE TARTIŞILIYORSA BU YAZARIN KALİTESİNİ GÖSTERİR. TARAKLI AJANS TA HERKES BİRBİRİYLE YARIŞ İÇERİSİNDE OLMAYA DEVAM EDECEKTİR.BEN YORUM YAZARKEN METİN KARDEŞİMİN “TARAKLI’LI” OLMASI VE ANLAYIŞLA KARŞILAYIP DÜŞÜNCELERİNİ YAZMASI İÇİN YORUM YAZIYORUM..KARDEŞİME BAŞARILI ÇALIŞMALARININ DEVAMINI DİLİYORUM.
martos
8.06.2010 / 09:53:00
herşey toz pembede araplar derdimiz oldu sorarlar adama şehitlerimiz için aynı hassasiyeti gösterdimi barzanileri abi çekerek ben mi ağırladım bir sürü pislik akıyor yapılan yollar altyapılar bölünüp bölünüp davet usülü ihalelerle yandaşlara peşkeş çekilmiş unakıtanın çocukları şirket kurar 7 ayda yedi trilyonluk kent mobese ihaleleri alır sen nereye bakıyosun metin girgin açıla açıla bir hal olduk one mute al sana one mute size tarih bunu sorucaktır bir ülkeyi nasıl böyle bir hale getirdiğinizi çayırovada senelerden beri su birikintisi olurdu bir mazgal yapıldı eh fena değildi amcam lar yol genişleticez diye o mazgalı devre dışı bırakmış iki gündür millet ecel teri döküyor üç km yolu iki saat te geçiyoruz bunuda yazın sayın akpliler at gözlüğü takan arkadaşlar
NEVZAT AKAY
9.06.2010 / 15:02:55
GEÇEN YAZINIZDA YORUM YAPMIŞTIM YAZAR HAKKINDA NE KADAR HAKLI OLDUĞUMU İYİCE ANLADIM.YAZAR KENDİ BİLDİĞİNİ OKUSUN ALLAH SELAMET VERSİN. ETRAFI GÖRECEK KADAR GÖZLERİNİ AÇMASINI DİLERİM
Abdullah Birisi
9.06.2010 / 18:59:29
Değerli Metin bey! Kaleminize ve yüreğinize sağlık diyorum. Bazı yorumculara karşı, göstermiş olduğunuz sabır nedeniyle de, ayrıca sizi tebrik ediyorum. Bizler reaksiyon değil aksiyon adamıyız vesselam... Hürmetlerimle...
Nevzat Akay
10.06.2010 / 07:44:35
Abdullah Birisi isimli yorumcuya...yorum yazarken bile "bizler-sizler" şeklinde ayrımcılık yapıyorsunuz.buda sizin ne amaçta olduğunuzun kanıtıdır.başka söze gerek yok
Ali Asilhan
15.06.2010 / 09:30:49
SAYIN YAZAR,BAŞBAKINIMIZIN, DOĞRU ,DÜRÜST SÖYLEMESİNDE,SUNUMUNDA, HİTABETİNDE BU GÜNE KADAR BİR KUSUR GÖRMEDİM. AMA "KİŞİNİN AYINESİ İŞTİR LAFA BAKILMAZ"SELAM saygılar

YAZARIN SON YAZILARI

Böyle Çılgın Proje mi olur?

Böyle Çılgın Proje mi olur?

Bu Dolandırıcılara Dikkat!

Bu Dolandırıcılara Dikkat!

Eskisi gibi saf değiliz.
Kaddafi T.C Başbakanı olsaydı!

Kaddafi T.C Başbakanı olsaydı!

Uğur Mumcu, Hükümetin Umurunda mı?

Uğur Mumcu, Hükümetin Umurunda mı?

....
Tayyip, Danıştay'a çiçek göndermeli!

Tayyip, Danıştay'a çiçek göndermeli!

AK Parti interneti iyi kullanıyor

AK Parti interneti iyi kullanıyor

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.