Metin GİRGİN Metin GİRGİN Şehir ve İnsan

HAYIR'cılar neyin peşinde?

Yayın: Güncelleme:

Eğri oturalım, doğru konuşalım; Referandumda 'Hayır' demeyi düşünenler, aslında 'Evet' oylarının daha fazla çıkacağını çok iyi biliyorlar.

Bende 'Evet' diyenlerdenim.. Hatta sonucun en az yüzde 60’larda olacağına inanıyorum.

Bu öngörümün çeşitli sebepleri var.

Birincisi, 'Evet' diyen AK Parti, 'Hayır' diyenlere nazaran mukayese kabul etmeyecek kadar çok çalışıyor. Düşünün bir kere: Milletvekilleri, Belediye Başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri dört bir yana dağılmış, harıl harıl çalışıyorlar. Dahası, teşkilatlar sabah akşam referandumla yatıp, referandumla kalkıyorlar.

Sistemli çalışıyorlar. Gittikleri her yerde önce nedenlerini anlatıyorlar, sonra 'Evet' oyu istiyorlar. Üstelik kitapçık bastırmışlar. 'Evet' demenin 41 nedenini tek tek sıralamışlar. Bilboardları baştan sona 'Evet'lerle süslemişler.

Adamlar 'Evet' için paralarını ve zamanlarını harcıyorlar.

Peki, 'Hayır' diyenler ne yapıyor?

Sadece laf salatası…

Armut piş, ağzıma düş. On dönüm bostan, yan gel Osman!

İşte bu nedenle 'Evet' fazla çıkacak. Çünkü, çalışan, mücadele eden her zaman kazanır.

Peki CHP ve MHP, tabanlarına firesiz 'Hayır' dedirtebilecekler mi?

Hiç inanasım gelmiyor.

Halk oylamasını, seçim havasına sokan muhalefet, seçmenlerini etkilemek ve yönlendirmek için çok çaba sarf ediyor. Ama, ne yazık ki, AK Parti kadar samimi ve sistemli çalışamıyor.

12 Eylül’den, 82 Anayasası’ndan çeken, zindanlarda haksız yere zulme uğrayan solcu ve Ülkücülerin referandumda 'Hayır' diyebileceklerini düşünemiyorum bile. Aksi bir durum, geçmişlerini inkar olur.

Seçimlerde hatır için, eş, dost ve akrabalık ilişkileri için kendi partisine oy bile vermeyenler, referandumda neden 'Hayır' desinler ki?

Ayanaysa değilikliğini beğenmeyenler, elbette 'Hayır' diyecekler. Buna bir sözümüz yok. Fakat, illa AK Parti’ye ders vermek için 'Hayır' diyecek olanlara bir çift sözüm olacak. Sevmeyebilirsniz, ama yapılan iyi şeyleride görmemezlikten gelemezsiniz. Politik çıkarlar uğruna, ülkenin geleceğine ambargo koyamazsınız.

Buna hakkınız yok.

12 Eylül'de Anayasa Pakedi'ne değilde, sırf AK Parti'ye 'Hayır' diyecek olanlar varsa, lütfen 2011 seçimlerini beklesinler...

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

HALKIN SÖZÜ
29.08.2010 / 05:33:00
haklısınız.bencede EVET..hemde bin kere..milyon kere...milayar kere..EVET...EVET..EVET..AYDINLIK..DEMOKRATİK..VE ÇAĞDAŞ TÜRKİYE İÇİN EEEVVVEEETTTT
Tarık EREN
29.08.2010 / 14:02:09
cumhuriyet için HAYIR,Atatürk ilke ve inkilapları için HAYIR,kurtarmacılık yasası için HAYIR,anladınız mı?Anlayamadınız değil mi?Boş ver yinede anlamayın.Ambargo falan yok.Ülke FES'e gidiyor haberiniz yok aydın geçinenler.
kemalist
29.08.2010 / 22:52:55
BUKADAR BOŞ LAF SALATASI YAPACAĞINIZA , NEDEN EVET DİYELİM, BUNU MATIKLI ,AKILCI BİR ŞEKİLDE ANLATSAYDINIZ İYİ OLMAZMIYDI,PROPAGANDAYA GELİNCE, EVET EN İYİSİNİ YAPIOSUNUZ,KİMİN PARASIYLA ??ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ DEMİŞSİNİZ, DEVLETİN KASASI HÜKÜMETİN ELİNDE,ANAHTAR ,BAŞBAKANIN CEBİNDE ,SEN HANGİ ARMUTTAN BAHSEDİYOSUN KARDEŞ. DAHA NEDEN EVET DİYECEĞİNİ BİLMİYOSUN ,EVET ÇIKARSA NE OLACAĞINI BİLMİYOSUN, BİZE BURDA MASAL ANLATIYOSUN,BU HALK BUKADAR CAHİL DEĞİL,ALLAH HERŞEYİN HAYIRLISINI VERSİN...
tacettin fartkatan
30.08.2010 / 00:01:00
Tarık Eren'e; bir defa bırakta anlayıp anlamadığımıza biz karar verelim. Ayrıca söylediklerinin hepsi EVET'le örtüşüyor. Ülkeye ne zaman FES geldi işte o andan itibaren kafalar küçüldü, merak etme Türkiye gemisini zincirini kırdı rotasını değiştirdi aydınlığa gidiyor.
nesrin kuru
30.08.2010 / 02:33:45
"Evet" demeyelim, bırakalım o zaman yargı da bu ülkede hukukun üstünlüğü yerine üstünlüğün hukukunu kullansın. 2020 yılına kadar bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Bu Müslüman Türk'ün doğum sancısı. Burada HAYIR'dan yana oy kullancaklarda geriye dönüp baktıklarında nasıl bir hata yaptıklarını anlayacaklar. İnşallah vakit onlar için geç olmaz.
Selami
30.08.2010 / 03:21:44
Kemalist rumuzlu kişiye: AK Parti düşmanlığı gözünüzü kararatmış, kin ve nefretiniz ülke menfaatlerinin önüne geçmiş. Anayasa pakedind ebir tek olumsuz şey yokken, eskisinden daha iyiken bunu bile bile Hayır diyeceksiniz. Ne kadar memleketinizi sevdiğiniz buradan belli. Ama boşuna heveslenmeyin. 12 eylülde evet çıkınca bakalım ne diyeceksiniz eminim bu mşillet cahil diyeceksiniz. Bu millet o yüzden sizi hiç iktidara getirmedi. Hala anlamış değilsiniz.
aslan türkdoğmuş
30.08.2010 / 15:07:52
Siz ''evet'' için 41 neden Sayarken , Ben Sana ''HAYIR'' için Tek bir neden Söylüyorum. TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ Seviyorum
Serhat Bilgesu
30.08.2010 / 15:20:37
Sayın Tacettin farkatan ; o dediğiniz , Tayyibin oğlunun gemiciğidir zincirini kırmış olan. Türkiye batmış tarımı , yok olmuş , çökertilmiş , özelleştirilmiş milli sanayisi ile neyin zincirini kırıyor anca pırlantacı dükkanındaki pırlanta kolyelerin zincirini uzatır. Nasılda kandırıyorlar insanları insaf ey fani insaf. ÜLkücülerde Solcular da ne diyeceğini sizden iyi bilir boşuna nefes tüketmeyin . Fettullah cemaati ile PKK lılardan başka evet diyecek çıkmayacak bu referanduma. AKP nin bile hepsi değil sadece içindeki Fettullahcılar evet diyecek. Amerikan tasarısına. ABD , İsrail ve AB nin isteklerine Anayasa ve Anayasa mahkemesine yapılan itirazlar engel oluyor. Tayyip te kısayoldan Anayasa mahkemesini Akyasa mahkemesi yapıp Türk adaletini ABD ,AB ve İSRAİL hizmetine sokmak istiyor. atv ve kanal 7 ve stv izlm
tarık eren
30.08.2010 / 18:17:57
tacettin farkatan anlasan ne olur anlamasan ne olur.sen karar verebilinceye kadar feslenirsin.çünki biz ATATÜRK CUMHURİYETİNİN çocuklarıyız.Başkalarını sormadık.Yaşasın T.C
tacettin farkatan
30.08.2010 / 19:21:33
Tam bir kasaba politikacısı ağzıyla konuştun. 1970lerdeki politika kafası. Tarımla uğraşan adam vergi vermiyor. kredi çekiyor az faizle. her türlü desteği alıyor. Hoca efendi meselsine girmiyorum.
arif sever
30.08.2010 / 23:50:54
hem az yazıp hemde boş yazmışsın aslan bey..türkiyeyi seven türkiyenin yarınlarını düşünür...sanki bizler türkiyeyi sevmiyormuyuz..sevmesek bu mücadele niye..bu tip fikirler anca size yakışır..çamur at izi kalsın politikası...
arif sever
30.08.2010 / 23:59:03
boş yazmışsın aslan tarık ve kemalist beyler..at gözlüğüyle bakmayı bırakın artık.türkiyeyi seven türkiyenin yarınlarını düşünür...sanki bizler türkiyeyi sevmiyormuyuz..sevmesek bu mücadele niye..bu tip fikirler anca size yakışır..çamur at izi kalsın politikası...ben milletimi seviyorum..milletimin geleceğini düşünüyorum..ayrıca bu referandumun neler getirceğinide biliyorum..ayrıca chp döneminide yaşadık ne değişti hiçbirşey..sadece karanlığa gömüldüğümüz bir dönemdi..bunun içindirki evet..evet..eeevvveeettt...
asilhan gün
31.08.2010 / 13:01:47
Bu mesele CHP demokırat parti adalet parti bilmemne meselesi değil dedelerinizden dinlediğiniz hikayeleri bir geçin. Bu referandum sağ sol meselesi değil. Ayrıca CHP nin iktidar olduğu dönemi yaşayanlar şimdi ya mezarda yada yaşlılar klavye kullanacak durumda değiller elleri titriyor. Bu mesele Milli olan , emperyalizme , mandacılığa karşı olanlarla Emperyalizmle işbirliği isteyen , AB , ABD himaye sine girmek isteyenlerin arasındaki meseledir. Anayasa Mahkemesi akp nin eline geçince tezelden olacaklar ; 1) Kürtler özerklik ilan edecekler ve buna Ana yasa mahkemesi sesini çıkartmayacak. 2 ) Güneydeki Mayınlı araziler İsrail menşeili şirketlere beleş beleş 49 yıllığına kiraya verilecek. 3 )Emperyalistlerin bu dileklerini yerine getiren akp yeni oyuncağı yargı kurumları ile en az 5 10 tane daha ergenekon benzeri dava çıkartıp kendisine aleyhte tek kelime edeni içeri tıkacak. 4) Giderek ülke dikta karanlığına gömülecek. Bunlar Türkler bu yalanları yutarda evet derse olacak.
aslan türkdoğmuş
31.08.2010 / 14:48:04
Sen çok yazmışsın da yazdıklarının içi dolumu zannediyorsun arif.At gözlüğüyle kimin baktığı tartışılır.Ben az yazdım öz yazdım.Ben TÜRKİYE'nin bölünmesini istemiyorum,ben yargının bağımsız olmasını istiyorum,ben memura grev hakkı istiyorum,ben işçinin patronlar tarafından ezilmemesini istiyorum,ben dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyorum,ben seçim barajının indirilmesini istiyorum,ben Anayasanın millet tarafından hazırlanmasını istiyorum,ben pkk nında evet dedği anayasa paketine şehitlerimizin kemikleri sızlamasındiye HAYIR diyorum.Ben 17-18 yaşında liseli bir gencin HAYIR tişörtü giydiği için gözaltına alındığı ülkemizde fikir ve düşünce özgürlüğü istiyorum,ben işsizliğin azalmasını istiyorum ama bunu yaparken işsizliği azaltmak için kamu işletmelerini şişirip 1 yumurtayı 9 kişinin taşıdığı kamu işletmeleri istemiyorum.ben oy için erzak,kömür,beyaz eşyadağıtılmayan ülke istiyorum.Bunları görmek at gözlüğüyle bkmaksa ben at gözlüğü ile bakıyorum ve HAYIR diyorum
tacettin farkatan
31.08.2010 / 21:08:49
Aslan Türkdoğmuş, pkk nın meclisteki partisi "hayır" diyor, sen hala "pkk evet dediği için "hayır" diyeceğim" diyorsun. Aşağıdaki asilhan da büyük bir ihtimal Ali asilhan olduğuna kanaat getirdiğim, çünkü AKP yi yine dolmaış diline. Üslup değişmiyor. Yine saçmalamış. Türkiyeyi bölne kendi zihniyetidir. Bölünmesini istemiyormuş ba ba ba bak sen. Yargının bağımsız olmasını istiyormuş. Hadi ya. Sen o zaman bu yeni anayasa paketini hiç okumamışsın. Her gün şehit haberi gelir. Nerde bu hükümet derler. Şehit haberleri gelmez. Hükümet pkk ile pazarlığa oturdu derler. Vay be ne güzel istanbul ya.
Asilhan Gün
1.09.2010 / 17:19:22
Tacettin farkatan siz gerçekten de bu sitede bir maraton yada ralli yarışmacısı gibi fark atma kaygısı ile varlığınızı sürdürüyorsunuz. Ama Maraton un da Ralli ninde kuralları vardır ve o kurallara uymak bir erdemdir. Bu siteninde bence yalan ve yanıltıcı olmamak bir kuralşı olmalı. Yalanla farkatmayın. PKK NIN MECLİSTEKİ PARTİSİ BOYKOT DİYOR. EVET DE HAYIR DA DEMİYOR. İNSANLARI KANDIRIP BU ABD patentli anayasa paketine HAYIR diyen insanları o eşkiyalar ile yan yana göstermeye çalışmayın. Evet bdp sandığa gitmiyoruz diyoruz ama başka da hiç bir şey yapmıyor. Bu da tamamen taktik. Büyük şehirlerde kürtlerin oturduğu mahallelerdeki sadıklar açılığ evet çıktığında ancak anlayacaksınız gerçeği. LÜTFEN yalan söylemeden insanları yanıltmadan ve farkatmaya çalışınız. Ben şerefim üzerine yemin ederim Ali asilhan falan değilim. İP mi site yönetimine sorabilirsiniz. GEBZE / KOCAELİ deyim. Ali bey i bu sitede köşe yazılarından biliyorum lütfen zan altında bırakmayın. YALANATMAYIN yeterli.
tacettin farkatan
2.09.2010 / 01:48:40
Herkes fikrini söylerken demokrasi oluyorda, ben fikrimi beyan ederken neden maraton yarışcısı benzetmesine muhatap kalıyorum? Bir yalan sözcüğüne takmışsınız kafanızı gidiyorsunuz. Bana yalancı diyemezsiniz. Ben varsayımlı konuştum. Aşağıdaki yorumu sinirle okumasaydınız, sizin büyük bir ihtimal ali asilhan olduğunuza dair kanaat getirdiğimi ifade ettiğimi anlardınız. Çok şey biliyormuş gibi yazmışsınız ama içi boş bir sürü şeyden bahsetmişsiniz. Yargının halini görüyorsunuz içler acısı. Sizde EVET oylarının fazla çıkacağını anlayınca ne yapacağını şaşıranlardansınız. İlk başta HAYIR dan yanaydı bdp ama terörist başının talimatıyla millete ılımlı görünmek için ateşkes kararı aldı ve booykot kararı aldı. Velev ki EVET desinler. gevura kızıp oruç mu bozalım? Bu hükümet 8 yıldır iktidar diktadan yana ne gördünüz. Knedi kafanızda kurduğunuz hayalleriş olacak gibi düşünüyorsunuz. Bana yalancı demişsiniz ama sizde hayalcisiniz. Anayasa mahkemesi bu güne kadar kimlerin elindeydi
Serhan doğru
2.09.2010 / 08:59:07
8 Yıldır diktadan yana her şey oldu. Siz AKP den yana olduğunuz için göremiyorsunuz. Hükümeti eleştiren bir çok yazar , çizer , düşün adamı ya silivride yahutta rte nin aleyhleriinde açmış olduğu davalarla boğuşuyor. rte bir karikatüre bile tahammül edemeyecek biri. Bunu siz değil ancak ağır tazminat davalarıyla boğuşan muhalif bir karikatürist bilebilir. Bu ülkenin yetiştirdiği general ler terör örgütü lideri diye hapse atılıyor. Siz bu devletin yıllarca yetiştirip özenle görevlendirdiği bir generali terörrist ilan etmek nedemektir biliyormusunuz? Aslında bu devleti terörist ilan etmektir. Artık dağlarda telsiz hatlarında teslim ol çağrısı alan teröristler ne yanıt veriyor biliyormusunuz? "Siz teslim olun siz teröristsiniz. Görmüyormusunuz komutanlarınızın halini diyorlar." Bu devleti bu duruma getiren abd , ab destekli akp diktasıdır.
kamil uzun
2.09.2010 / 18:56:40
Serhan bey;Sadece karikatürist cephesinden bakmışsınız. O karikatürist de bir ülkenin Başbakanını aşağılacak şekilde karikatürler çizmesin. O savunduğunuz generallerin durumu ortada yaptıkları bir bir çıkıyor. Peki siz bir şehid annesinin yada şehid babasının yüreği nasıl yanar bilir misiniz?
serhan doğru
2.09.2010 / 22:29:30
Bir şehit annesi , babası gibi değilse de kardeşliği gibi biliriz değerli kardeşim. Şehitler üzerinden siyasi konuları konuşmak insana gerçekten acı veriyor ve ben bunu yürekten hissediyor sözlerimin sorumluluğunu da duyumsuyorum. Ama ya özerklik , federasyon ,başkanlık derken şu ABD nin büyük ortadoğu projesindeki gibi bağımsız (Göbekten israil ve ABD ye bağımlı) bir kürdistan gerçekleşirse. Ozaman ne diyeceğiz? Boşuna ölmüşsünüz aslanlar zaten komutanlarınızda kötüymüş deyip kendimizi mi avutacağız? Peki Çanakkale de "Size ölmeyi emrediyorum." diyen Mustafa Kemal Atatürk de böyle bir komutanmıydı? Kurtuluş savaşı başarısızlıkla sonuçlanmış olsa ,güdük , temsili bir padişah ve halife ile sevr antlaşması gerçekleşmiş olsaydı eminimki Mustafa Kemal içinde aynı şeyler söylenecekti. Bu gün pkk ile gereği gibi mücadele eden komutanlara böylesi insafsız davrananlar da ,o dönemin kuva i inzibatiyesi gibi yani Mustafa Kemal i ellerinde idam fermanı ile arayanlar gibi bir zihniyetteler.
kamil uzun
3.09.2010 / 10:38:52
Avukat ferhat sarıkayayı gözünüzün önüne bir getirin. bir daha ferhat sarıkayanın durumuna düşülmesin diye evet denmeli. Karikatüristi örnek vermişsinizde
saime
3.09.2010 / 13:55:08
türk milleti aptal değildir kimse bizi aptal yerine koymaya kalkmasın geçmişte aptal yerine koyanlar neredeler siyaset sahnesinden silinip gitmedilermi meydanlarda atıp tutanlar postal seslerini duyunca saklanacak yer aramadılarmı şimdi darbe falan yok herkes atıp tutuyor ekonomi ile ilgilenen yok uluslararası siyasete bakan yok pkk bile istediği gibi ateşkes ilan edebiliyor, ülkemizin dış siyasetini abd iç siyasetini ab ekonomisini imf yönetiyorsa oyumuz evet olsa ne olur hayır olsa neolur benden bu kadar. işin daha da kötüsü kimin neye oy verdiğinden haberi yok umarım maddeleri tanıtıcı programlar yapılır.
Nezih Karabıyık
4.09.2010 / 11:08:43
İşsizlere iş bulma olanağı yaratacak mı? HAYIR Terörü bitirip anaların göz yaşını dindirecerk mi? HAYIR Emeklilerin yüzünü güldürecek mi? HAYIR Çiftçiyi icralık olmaktan, esnafı dükkan kapatmaktan kurtaracak mı? HAYIR Memura grev hakkı verecek mi? HAYIR Eğitim ve sağlığı parasız hale getirecek mi? HAYIR İşçilerin emeğinin sömürülmesinin önüne geçip işsizlere iş ve istihdam yaratacak mı? HAYIR İş dünyasına büyüme ve yatırım olanakları sağlayacak mı? HAYIR Engellilerin engellerini kaldıracak mı? HAYIR 12 Eylul darbecilerine hesap soracak mı? HAYIR Seç,im barajını düşürüop siyasi partiler yasasını değiştirecek mi ? HAYIR Yolsuzluğu, yoksulluğu ve rüşveti bitirecek mi? HAYIR YÖK'ü kaldırıp, özerk üniversiteler oluşturarak, bilim yuvası haline dönüştürecek mi? HAYIR Hukuka ykırı dinlemeleri, izlemeleri ve yıldırma çabalarını kaldırıp korku imparatorluğuna son verecek mi? HAYIR DEVAM EDİYOR
Nezih Karabıyık
4.09.2010 / 11:13:45
Milletvekili dokunulmazlığını, kürsü dokunulmazlığı ile sınırlandırıp meclisi yüz kızartıcı suç işleyenlerin sığınma evi olmaktan kurtaracak mı? HAYIR Din ve etnik köken üzerinden siyaset yapılmasını yasaklayacak mı? HAYIR Peki bu anayasa değişikliği; Siyasi iktidarın yargıyı ele geçirmesinden başka bir işe yarayacak mı? HAYIR O zaman; 12 Eylül'de HAYIR oyu kullanacağız.
nadir nalbant
5.09.2010 / 16:08:12
- saime isimli yorumcumuza= ülkemizin dışsiyasetini abd-iç siyasetini ab,ekonomisini imf yönetiyor iddiası yanlıştan öte özür dilerim ama hangi iktidarda olur ise olsun,hiçbir vatandaşın ileri süreceği bir iddia değil, tabii ki NATO içinde olması ve yapılan ikili anlaşmalar nedeniyle abd ile güçlü ilişkiler var ( 60 yıldan beri) ama abd yönetiyor demek hangi türk vatandaşına yakışır, aynı şekilde ATATÜRK ün koyduğu hedef ışığında ülkemizin yolu hep baatı yönünde olmuş, 50 yıldan beri de AB ile bütünlşemek için bir yol izleniyor, ama yine AB yönetiyor demek , hele ilk defa İMF ye muhtaç olmadığımız bir dönemde ( imf nin 30 mily dolar kredi teklifi ihtiyacımız olmadığı gerekçesi ile geri çevrildiği bir dönem ) ekonomiyi İMF yönetiyor iddiasını tanımlayacak bir kelime bulamıyorum, hakaret içerebilir,sizi kırabilirim endişesi ile. selam-saygı ile
saime
6.09.2010 / 02:09:50
Kardeşim siz uzaydamı yaşıyorsunuz, yoksa AKP nin ilçe binalarında falanmı? Sizin çevreniz yokmu be kardeşim. İnsanlar parasızlıktan kırıldı, icra daireleri artık işlem yapamaz halde. Yeddi emin deposu bulunamıyor artık. Ülke yangın yerine dönmüş bu kardeşimde belli tuzu kuru her şey iyi demiş. Tarihin en büyük dış açığı, bütçe açığı dış ve iç borcu tavan yapmış. İşsizlik görülmemiş boyutlarda, ferdi kredilerde ödenmeyen borçlar yılın ilk 2 ayında geçen senenin 2 katına çıkmış.Bunlarda rüyalar aleminde hala.Türkiye'de 7,5 yılda 137 tesis satıldı.Şimdi hastaneler satılıyor.Bunlara rağmen borçlar artıyor,eksilmiyor.Yarın okullar satılacak.Bunlar bitince ne olacak.Yatırım iş kapısı açmak ülkeyi büyütecek zenginleştirecek bir çalışma yok.İMF başkanı Türkiye bu borcun altından kalkamaz diyor.Böyle giderse borca karşılık ülkeyi vereceğiz.
memleket sevdalısı
7.09.2010 / 05:55:58
saime kardeş asıl siz uzayda yaşıyorsunuz galiba.kuru sıkı atmışsınız.önceki iktidarla şimdiki AKP dönemi kıyaslanamaz bile.en basit örneği her allahın günü yağa şekere benzine...vb.. herşeye zam yapıldığı günleri çabuk unutmuşsunuz...o kadar yoksulluk varda niye bu yollar vasıtalara yetmiyor..valla benim çevremde arabası olmayan memur yok.AKP nin sayesinde türkiyede genişletilmeyen yol kalmadı..AKP döneminde ne yolsuzluk nede yoksulluk kaldı.ayrıca sizin tavan yaptı dediğiniz borçlar herhalda AKP hükümetinin devraşldığı borçlar..çünkü AKP nin hükümeti devraldığında imf ye olan borçu 23 den 6 milyar dolara düşt.uyan saime kardeş uyan veya çıkar artık at gözlüklerini..hayır diyenlerin derdi memleket değil iktidar sevdası...ALLAH bizi bunlardan korusun..
nadir nalbant
8.09.2010 / 02:22:00
-saime hmn-cevabınıza teşekkür ederim-belirtmiştim bindebir ihtimalle hakaret anlaşılabilir diye yorumunuza tanım getirmedim,çok hassas davrandım,ama cevaınıza yine umarım hakaret anlaşılmaz, siz önyargılısınız,bir daha asla cevap yazmam,halbuki böyle olmamalı,medeni vatandaşlar gibi(üstelik sanırım hemşehriyiz)konuşup fikirlerimizi söyliyebilmeliyiz. - 51 yaşındayım, daha hiçbir partinin il-ilçe-veya merkez binası dahil bulunmadım ( bulunabilirdim de,katılımcı demokrasi bunu gerektirir,her parti,sivil toplum örgütlerinde bırakın bulunanları üye-yöneticilerini tebrik ediyorum,özveri isteyen bir katılım bu ) ama 30 yıldan beri özel sektörde çalışıyorum,bırakın siyaseti,zaman zaman kendime özel vakit ayıramıyorum. dolayısıyle, niye uzayda-akp binasında yaşamış olayım,yazdığınız sıkıntılar büyük ölçüde gerçek de olabilir,saygı duyarım ama bunları ifade etmek için ülke hükümetini beceriksizlikle,yanlış politika uygulamakla itham edebilirsiniz, HAKARET neyi çözüyor,bi daha düşünün derim
nadir nalbant
8.09.2010 / 02:32:33
yorum devamı= - ayrıca 5 yıl ekonomi eğitim görmüş,30 yıllık işhayatımın büyük bölümünü firma yöneticiliği yapmış, bir vatandaş olarak şunu da belirtmeliyim, icra-iflas ların miktarsal arttığı doğru, ama yeni açılan işyeri-firma sayısı da iki kat arttığı bir gerçek, -tarihin en büyük bütçe açığı olduğu YANLIŞ,özellikle son 5 yılda hızla azalmıştır,dış açık (ithalat-ihracat farkı)büyük olduğu DOĞRU ama bu büyümenin getirdiği bi şey, bu arada sağlanan istikrar iel dış yatırım-özelleştirme gelirleri sayesinde de bu açık dövizi yükseltmediği gibi, TL 7 sene önceye göre değerlenmiştir devletin borçlarına ödediği faiz tarihin en düşük dönemindedir,tüm borçlarımızın GSMH (milli gelire ) oranı tarihimizin en düşük seviyesinde olup, bir çok AB üyesi gelişmiş devletlerden bile iyi bir göstergedir -İMF başkanının böyle bir beyanı yok, kesinlikle YANLIŞ,tam tersi,örnek -yatırım yapılacak ülke olarak gösteriliyoruz(komşumuz yunanistan resmen battı) italya-ispanya-portekiz e ülkemiz ekonomisi
nadir nalbant
8.09.2010 / 02:43:04
yorum devamı= referans ,örnek olarak öneriliyor. - kendi çevremden bir örnek, yaklaşık 75 daire-ev in olduğu sokağımda 2005 yılında aldığım araç tek idi, şu anda iki taraflı park edecek yer bulamıyorum,2005 model aracım en eski araç kaldı,son 2 yılda her daire doğalgaz bağlandı,soba olayı tamamen bitti. -yanlış anlaşılmasın hiç bişey güllük-gülistanlık değil,işsizlik en önemli sorun devam ediyor,gelir dağılımında adaletsizlik nisbeten azalsada çok büyük sorun. - bunları hakaret etmeden,oy vermesek de mevcut yönetimi,hainlik anlamı çıkabilecek ifadeler dışında eleştirebiliriz,şu eğilim-parti daha güzel hükümet olabilir,ona oy vereceğim-verelim diye ifade edebiliriz. - tekrar siz ve tüm TARAKLI AJANS sitesi izleyici ve yorumcusu hemşehrilerime saygı-sevgi lerimi sunuyorum.
gerek yok
8.09.2010 / 04:10:48
istesekte istemesekte sonuç ewet... Neyi tartışıyoruz ki.. Görülen köy kılavuz istemezmiş.. Ülkemizin durumu ortada öyle bir konuma getirdilerki artık iktidardakiler tarfı olmayanı bitiricekler.. Hersey kendi menfaatlerine yaw bu ülkenin sonunu düşünemiyorum
aslan türkdoğmuş
11.09.2010 / 15:49:14
Türkiyede sayın prof. osman ALTU^'un dediği gibi üç kağıt ekonomisi uygulanıyor:borsa.faiz,döviz bunlarla oynanarak hareket yapılıyor paranın gücünü gösteren bunlar değil üretümdir.Et,süt gibi ürünleri bile ithal ediyoruz bumudur ekonominin iyiye gitmesi.Türkiyede 13 milyon işsiz var sorun kayıt dışı ekonomidedir.Gelir dağılımındaki adaletsizlik aldı başını gidiyor bir gecede kişi başına düşen milli gelir nasıl olurda iki misline çkar ancak üçkağıt ekonomisiyle.Enflasyon yüzde 10 larda gösteriliyor 13 milyon işsiz olan bir ülkede nasıl olurda enflasyon yüzde 10 larda olur cebine para girmeyn bir insanın enflasyonu kaçtır?kafadan yüzde yüz yada asgari ücretli ile 3000 tl maaş aln birisinin enflasyonu aynımıdır.Doğalgaz geldi her eve bağlandıda her ev faturalarını ödeyebiliyormu? bende çevremde doğalgaz faturasını ödiyemiyen ve kesildiği için tekrar soba kuran çok insan tanıyorum,yada soğukta duran Yaşadığınız çevrenin dışındada hayat var onları göz ardı etmeyin

YAZARIN SON YAZILARI

Böyle Çılgın Proje mi olur?

Böyle Çılgın Proje mi olur?

Bu Dolandırıcılara Dikkat!

Bu Dolandırıcılara Dikkat!

Eskisi gibi saf değiliz.
Kaddafi T.C Başbakanı olsaydı!

Kaddafi T.C Başbakanı olsaydı!

Uğur Mumcu, Hükümetin Umurunda mı?

Uğur Mumcu, Hükümetin Umurunda mı?

....
Tayyip, Danıştay'a çiçek göndermeli!

Tayyip, Danıştay'a çiçek göndermeli!

AK Parti interneti iyi kullanıyor

AK Parti interneti iyi kullanıyor

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.