Metin GİRGİN Metin GİRGİN Şehir ve İnsan

Taraklıspor nasıl kurtulur?

Yayın: Güncelleme:

Malumunuz, Taraklıspor geçen sezon 1. Amatör Lige yükseldi.

Maddi ve manevi açıdan güçlü rakiplerle mücadele ediyor.

Ne mücadele ama… Beklenti çok, ama para yok.. Transfer yok, İlgi yok.. Yok oğlu yok!

Çocukluğumda Taraklıspor’un maçları bayram havasında geçerdi. Maçlar, Jandarma’nın arkasında eski okulun olduğu yerde toprak sahada oynanırdı. Tribün olmadığı için kadınlı erkekli herkes saha kenarına dizilir, ellerinde kırmızı beyazlı bayraklarla Taraklıspor’u büyük bir coşkuyla desteklerdi.

30-35 sene öncesinden bahsediyorum.

O günkü imkansızlıkların, bugünde devam ettiğini görmek inanın beni kahrediyor. Üstelik o günkü coşku ve heyecan da yok.

Dün, Taraklıspor imkansızlıklar içinde şampiyon oldu. Bugün ise değişen bir şey yok. Yine zor şartlar altında, grubundaki güçlü takımlara karşı mücadele veriyor.

Pazar günü Sapanca Kırkpınar’da Hacı Mercan-Taraklıspor maçı vardı. Hasta halimle gittim, izledim.

Çok kötü başladık. İlk yarıyı 1-0 mağlup tamamladık.

İkinci yarı mücadeleci ve galip gelmek isteyen bir Taraklı vardı. Ve bu baskı sonuç getirdi. Durumu 1-1 yaptık.

Takım ne olduysa geri çekildi. Çok büyük hatalar yaptı oyuncularımız. Maçı 3-1 kaybettik.

Şimdi… Futbolcular formsuz ve kondüsyonsuz. Çoğu idmansız. Taraklı dışında olanlar zaten idmanlara katılamıyorlar… Futbolcuların ayakta duracak halleri yok. Birkaç oyuncu dışında takım çok kötü.

Evet para yok, ama Metin Karabıyık gibi bir değer var elimizde. Tecrübeli hocamızın gayretleri ve bir kaç kişinin desteği ile takım 1. Amatöre yükseldi. Güçlü rakiplere karşı takımı hazırlıyor.

Metin Hoca yıllarını futbola adamış, bu işi iyi bilen bir futbol adamı. Profesyonel takımlarda top oynamış. Bir çok takımı çalıştırmış, bilgili, tecrübeli ve başarılı bir teknik adam.

Ne var ki; imkanlar kıt... Metin Hoca ne yapsın? Elindeki malzeme bu... Maddi sorunlar var. Takımda istediği gibi oyuncu yok. Her kafadan bir ses çıkıyor. Yönetim kendi arasında birlik sağlamış değil. Kims eelini cebine sokmuyor.

Metin Hoca'nın bedeni İzmit'te, ama ruhu Taraklı'da. Sabah akşam Taraklıspor için kafa yoruyor. Peki biz ne yapıyoruz? İdmanlara çıkmayan, disiplinsiz oyuncuları bir iki maçta iyi oynadı diye, gol attı diye şımartıyoruz.

Futbolu sadece izliyoruz, ama kendimizi teknik direktör sanıyoruz. Tribünde duydum. Şu niye kadroda değil, bu niye oynamıyor diye yorum yapıyoruz.
Yıllarını futbola adamış bir adama saygısızlık yapıyoruz.

Metin Hoca'ya gibi bir değere sahip çıkmamız, ona güvenmemiz gerekir.

Kulüp Başkanı Nevzat Akay, en zor durumda elini taşın altına koymuş ve ateşten gömlek olan Taraklıspor Başkanlığına talip olmuş. Ne derdi vardı ki? Taraklıya gönül vermek, Taraklıspor'a destek vermekten başka.

Takip ediyorum, görüyorum; İzzettin Kömürcü’de yıllarını bu işe vermiş, Taraklıspor sevdalısı bir arkadaşımız.

Ama gördüğüm kadarıyla iç çekişmeler, haksız ve ağır eleştiriler yüzünden Taraklıspor’a gönül verenler küstürülmüş. Çoğu bir kenara çekilmiş, dışarıdan izliyor olup biteni.

Taraklıspor hak ettiği yerde değil. Ve Taraklıspor’a ciddi manada sahip çıkılması lazım. Takımda köklü değişikliklere gidilmesi şart.. Parasızlığa çare bulunmalı. Her kafadan ses çıkarsa, hiçbir zaman başarı elde edilmez.

Bu sene takım, Metin Hoca'nın teknik anlamdaki gayretleri ile küme düşmeden sezonu kapatır.

Yeni sezon için şimdiden altyapı oluşturmak, geleceğe yatırım yapmak gerekir.

Öncelikle stadın bitirilmesi şart.. Kendi saha ve seyirci avantıjımızı kullanmamız lazım.

Taraklıspor'u el birliği ile önümüzdeki sezona hazırlamak ve hak ettiği noktaya getirmek için önce birlik ve beraberlik içinde olmak gerekir.

Bu konuda bazı projelerim var. Bunu bir kaç kişi ile paylaştım. Nedir diye sormayın. Çünkü bunu önümüzdeki yazımda dile getireceğim. Şimdilik sevgiyle kalın.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

İzzettin KÖMÜRCÜ
19.10.2010 / 12:20:07
TARAKLI YA GÖNÜL VERENLERİN TARAKLIYI SEVENLERİN SAYISI GERÇEKTEN ÇOK FAZLA....METİN KARABIYIK GİBİ BİR DEĞER İLE TARAKLISPOR'UN İLERİKİ GÜNLERDE BAŞARILI OLACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUM......YÜKSELİŞİMİZ BAŞLAYACAKTIR.....BİZ BU YOLA HEP BERABER ÇIKTIK.SONUNA KADAR BERABERİZ...KÜSMEK YOK....KAÇMAKDA YOK !!
NEVZAT AKAY
19.10.2010 / 16:17:25
Sayın yazarın yazısının bazı bölümlerine katılmamak elde değil.lakin Yeni makinanın dişleri zor döner ya o hesap bugünleride aşacağız inanıyorum.Yönetimle ilgili olarakda Aslan yavrusunu severken öldürürmüş bizim işte aynı Taraklı sevdalıları art niyetli olarak yönetimin işine karıştıklarını sanmıyorum.Aslan misali...Genede takımımız için ve sahamızın düzenlenmesinde yardımcı olan Başta Taraklı Kaymakamlığı ,Taraklı Belediye başkanlığı,Ticaret sahiplerine,Taraklılı sporseverler ve yönetimime ,Sizin gibi taraklısporu gündeme getiren basın munsubu ve yazrlarımıza çok teşekkür ederim.Taraklı Spor Külübü Başkanı Nevzat AKAY
ÇETO BAŞKAN GENEL KAPTAN
19.10.2010 / 17:15:37
Güzel yazı yazmışsın.ama ufak sıkıntılar var bunları aşacağız inşallah senin maça gelmen taraklı sevdalılığı için güzel katkıydı yine bekleriz maçlara güzel günler galibiyetler gelecek metin bey desteye devam yola devam slm
İzzettin KÖMÜRCÜ
19.10.2010 / 20:24:08
ÇETO BAŞKAN UYUMA TARAFTARA SAHİP ÇIK....
taraklı sevdası başkadır
23.10.2010 / 00:48:46
sevgili yazarın dediği ilk bakışta doğru.ama ne yazıkki iş maddiyata gelince kimse yok.sayın yazar sanırım kocaeli deki taraklılılar derneğindeki yönetim kurulunda.bu dernek ne yapabilir acaba taraklıspora.düşünüldümü acaba.nerede taraklı sevdalısı olanlar.konuşmakla olmuyor.takım acaba buraya nasıl geldi.hiç kendi kendinize sordunuzmu.haydi arkadaşlar .kalemi bırakalımda icraata gelelim.sadece başkanın ve yönetimin elini taşın altına koyması yetmiyor.
yakup
26.10.2010 / 15:01:15
Metin hocanın elindeki oyuncu kapasitesi inan sakaryada çoğu kulüpte yok. Hepsi amatörde oynamış çocuklar. İmkan deyince neyi kastediyorsunuz. BakınBelediye otobüs veriyor. Forma vb. malzeme sıkıntısı hiç yok. Yemek mutlaka veriliyor. Hertürlü imkan var. Olmayan başarı sadece. Bu da hocanın ve futbolcuların yapacağı bir şey.Köy takımları var gidin bakın bakalım neleri var. Ama ters giden bir şeylerin olduğu ap açık. Bunun mutlaka giderilmesi lazım.Bu hocaysa derhal konuşulmalı, futbolcuysa derhal dikkati çekilmeli.Bu yapılırken kuruma asla zarar getirilmememli. Projenin ne olduğunu bilmiyorum ama gurbetteki Taraklıların bu olaylara pek sıcak baktığı söylenemez. Denedik olmadı...

YAZARIN SON YAZILARI

Böyle Çılgın Proje mi olur?

Böyle Çılgın Proje mi olur?

Bu Dolandırıcılara Dikkat!

Bu Dolandırıcılara Dikkat!

Eskisi gibi saf değiliz.
Kaddafi T.C Başbakanı olsaydı!

Kaddafi T.C Başbakanı olsaydı!

Uğur Mumcu, Hükümetin Umurunda mı?

Uğur Mumcu, Hükümetin Umurunda mı?

....
Tayyip, Danıştay'a çiçek göndermeli!

Tayyip, Danıştay'a çiçek göndermeli!

AK Parti interneti iyi kullanıyor

AK Parti interneti iyi kullanıyor

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.